تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
1

روند عضویت ایران در بریکس از زبان معاون امیرعبداللهیان

  • کد خبر : 297412
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۵:۰۱
روند عضویت ایران در بریکس از زبان معاون امیرعبداللهیان

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: فضا در کشورهای عضو بریکس برای صدور خدمات فنی ـ مهندسی بسیار باز است و می‌توانیم در این زمین

به گزارش کمال مهر، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در گفت‌وگویی درباره روند عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس با ذکر این نکته که هنوز کشورهای عضو بریکس معیارهای خودشان را برای اعضای جدید مشخص نکرده‌اند و در حال نوشتن آن هستند، گفت: اما با معیارها و توانایی‌هایی که ما داریم به راحتی می‌توانیم خودمان را با آن معیارها تطبیق دهیم.

وی افزود: در حال حاضر ۱۹ کشور تقاضای عضویت در گروه بریکس را مطرح کرده‌اند و جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی بوده که تقاضای عضویت را مطرح کرده است.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه درباره تاثیرات عضویت در بریکس بر روند دلارزدایی از تجارت خارجی هم بیان کرد: می‌توانیم معاملات خود با روسیه، چین، برزیل و آفریقای جنوبی را بدون دلار و با استفاده از پول ملی انجام دهیم. با عضویت در این سازمان می‌توانیم از طریق آفریقای جنوبی اقدام به توسعه تجارت در آفریقا کنیم و همچنین با برزیل در آمریکای لاتین.

وی با ذکر این نکته که فضا در این کشورها در جهت صدور خدمات فنی و مهندسی بسیار باز است، اظهار داشت: ما در زمینه‌های مختلف از جمله در بخش‌های انرژی، نیروگاه‌ها، ساختمان سازی و جاده سازی دارای توانایی‌های بالایی هستیم و می‌توانیم در بخش صدور خدمات فنی و مهندسی فعالیت کنیم و در صورت عضویت در بریکس می‌توانیم در زمینه های‌تک‌ در دارو، تجهیزات پزشکی و نانو و بایو به راحتی با این کشورها سرمایه‌گذاری مشترک انجام داده و زمینه صادرات کالاهای دانش بنیان را فراهم کنیم.

صفری با اشاره به اینکه این کشورها موسسات مالی برای وام دادن و تسهیلات برای پروژه‌ها را ایجاد کرده‌اند، گفت: این‌ها پتانسیلی است که می‌توانیم با استفاده از تسهیلات مذکور پروژهای خود را در داخل کشور و چه در سایر کشورها اجرا کنیم.

وی همچنین درباره نشست آتی بریکس در آفریقای جنوبی هم با بیان اینکه از وزیر امور خارجه برای شرکت در این نشست دعوت به عمل آمده، گفت: وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست شرکت خواهد کرد و علاوه بر حضور در این نشست، ملاقات‌های جانبی هم با اعضا و کشورهای ناظر برگزار خواهد شد و فرصت خوبی برای توسعه همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی است.

بریکس (BRICS) نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است. برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی اعضای این گروه را تشکیل می‌دهند. برای نخستین بار وزرای امور خارجه چین، هند، برزیل و روسیه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ با هم دیدار کردند و نخستین نشست رسمی سران این گروه در سال ۲۰۰۹ در روسیه برگزار شد. آفریقای جنوبی هم در سال ۲۰۱۰ به شورای تجاری این گروه پیوست و ریاست این گروه در سال ۲۰۲۳ را نیز بر عهده‌ دارد. در سالی که گذشت الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، ایران، نیجریه، عربستان سعودی، ترکیه و امارات عربی متحده تمایل خود را برای پیوستن به بریکس اعلام کردند.

کشورهای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی دوم تا سوم ژوئن در شهر «کیپ تاون» آفریقای جنوبی گرد هم خواهند آمد تا در مورد گسترش این ائتلاف گفت‌وگو کنند. «آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی در این گروه گفت: «آنچه که مورد بحث قرار خواهد گرفت گسترش بریکس است. ۱۳ کشور به طور رسمی درخواست پیوستن به آن را داده و ۶ کشور دیگر به طور غیر رسمی درخواست کرده‌اند. ما هر روز درخواست‌هایی دریافت می‌کنیم.»

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=297412

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x