گروه علمی پزشکی«کمال مهر» محمود کریمی مبارکه متخصص ارتوپد و فوق تخصص زانو اظهار کرد: انحنای کمر به سمت جلو و انحنای قفسه صدری (سینه) به سمت پشت است.
وی درباره افرادی که قوز در قفسه صدری (افزایش انحنای پشتی قفسه صدری) دارند، بیان کرد: افزایش انحنا در ناحیه قفسه سینه باعث افزایش انحنای کمر به سمت جلو یا گودی کمر میشود تا این ۲ انحنا با هم در تعادل باشند.
این ارتوپدی افزود: اشخاصی که لغزندگی مهره پنجم کمری دارند نیز با گودی کمر روبرو هستند، اما علت شایع این عارضه ضعف عضلات شکم است، زنانی که زایمانهای متعدد دارند هم در معرض ابتلا به گودی کمر قرار دارند.
کریمی مبارکه با اشاره به طبیعی بودن افزایش گودی کمر در سنین هفت تا ۱۰ سالگی عنوان کرد: افرادی که ورزش نمیکنند نیز در معرض ابتلا به گودی کمر قرار دارند.
وی افزود: پشت خمیده در بیماران دارای قوس کمر رایج بوده و به طور کلی حالت قامت فرد به شکل طبیعی نیست و این موضوع میتواند خطراتی را برای افراد به دنبال داشته باشد و گودی کمر میتواند همراه با کمر درد باشد و در موارد شدید حتی بر روی حرکت طبیعی فرد نیز اثر بگذارد.
وی تاکید کرد: درمان گودی کمر بستگی به علت به وجود آورنده آن دارد. افرادی که افزایش انحنای پشتی قفسه سینه دارند باید عضلات پشت آنها تقویت شود تا گودی کمرشان بهبود پیدا کند.
این فوق تخصص زانو توصیه کرد: شلی عضلات شکم را باید با ورزشهایی مانند دراز و نشست و شنا رفع کرد. همچنین برای درمان این بیماری فرد باید در حالت ایستاده عضلات شکم را به مدت ۱۰ شماره منقبض و سپس رها یا به حالت درازکش قرار گرفته و زانو و رانها را به مدت ۱۰ شماره جمع و سپس آزاد کند.
کریمی مبارکه یادآور شد: اگر علت ابتلا به گودی کمر، لغزندگی مهره پنجم کمری باشد ابتدا با رادیوگرافی شدت لغزندگی مشخص و سپس درمان مربوطه انجام میشود.
انتهای پیام/