تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
3

ماجرای وام ۱۰۰ میلیاردی در کرمان که سر از میرداماد تهران درآورد

  • کد خبر : 45850
  • ۱۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۵
ماجرای وام ۱۰۰ میلیاردی در کرمان که سر از میرداماد تهران درآورد

استاندار کرمان گفت: «اقتصاد سینوسی که در ایران داریم و متاسفانه بخشی از آن درون‌زا هم هست یعنی خود ما آن را به وجود می‌آوریم، بخش خصوصی را رنج می‌دهد». «تمام تقصیرها متوجه مجلس و دولت و کسانی است که دست اندرکار ایجاد مزاحمت هستند».


به گزارشکمال مهر  به نقل از” بوتیا ” ؛ روزنامه استقامت کرمان در مطلبی نوشت : استاندار کرمان، پنج‌شنبه‌ی گذشته در همایش «تجلیل از تلاشگران نمونه‌ی عرصه صنعت و معدن استان کرمان»؛ علاوه بر این‌که درخواست‌های بخش خصوصی از دولت را برشمرد به آنچه که دولت نیز از این بخش انتظار دارد، اشاره کرد. وی البته بار دیگر، از نبود فرهنگ مطالبه‌گری در بین مردم کرمان، انتقاد و همچنین تاکید کرد که؛ سرمایه‌های استان باید در خود استان بماند.

 

علیرضا رزم‌حسینی در ابتدا اما به بیان برخی از دستاوردهای دولت در کشور پرداخت و با بیان این‌که نیازی نیست ما دولتی‌ها بخواهیم به گذشته برگردیم و از گذشته نقد کنیم، گفت: «تنها به همین گفته بسنده می‌کنم که؛ دولت یازدهم، فرمان ماشین اقتصادی معیوبی را که از جاده قانون خارج شده بود در دست گرفت. با این وجود، می‌بینیم اقدامات خوبی را در کشور انجام داده است».

استاندار کرمان با بیان این‌که در حوزه‌ی اقتصاد این ماشینی که دولت فرمان آن را در دست گرفته، نیاز به سرویس دارد، گفت: «ما می‌دانیم شما صنعت‌گران از تورم و بی‌ثباتی اقتصادی رنج می‌برید. می‌دانیم مشکلات شما از درون صنعتی که دارید نیست بلکه؛ شما از سیاست‌های دولت‌ها رنج می‌برید».

رزم‌حسینی خاطرنشان کرد: «آشفتگی اقتصادی در سال‌های گذشته باعث شده برخی صنایع در آستانه‌ی ورشکستگی قرار گیرند و تعدادی نیز تعطیل شده‌اند».

وی با اشاره به رویه‌ی اعتدالی دولت در سطح کلان و در استان کرمان، اذعان کرد: «در سایه‌ی همدلی که در کرمان به وجود آمده، اتفاقات بزرگی در استان افتاده است؛ اولین آن این است که علمای دین، مشوق سرمایه‌گذاری در استان شده‌اند؛ بنده روزانه، تلفن و نامه‌هایی از ائمه محترم جمعه دارم که برای حل مشکلات صنعت یا کشاورزی در مناطق مختلف استان از دولت تقاضای همکاری دارند». رزم‌حسینی ادامه داد: «در سنوات گذشته؛ نقدینگی کشور وارد بخشی از شرکت‌های وابسته به دولت شده است. یکی از ماموریت‌های ما این بود که این نقدینگی را به استان بیاوریم».

وی از امضای ۱۶ موافقت‌نامه به ارزش بالغ بر ۴۲ هزار میلیارد تومان توسط سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی در استان کرمان خبر داد و تصریح کرد: «این موافقت‌نامه‌ها با شرکت‌هایی که اهل تخصص و کاربلد هستند، امضا شده است».

مسیر ناهموار است

وی در ادامه، با اذعان به این‌که مسیر بخش خصوصی در ایران به دلیل بدبینی‌ای تاریخی که وجود دارد مسیر ناهموار و دشواری است، اظهار کرد: «ما در استان کرمان آنچه فکر می‌کنیم که دولت باید به عنوان انتظار بخش خصوصی انجام دهد این است که برای این بخش، مزاحمت ایجاد نکند. مانع تراشی و کاغذبازی در مسیر بخش خصوصی نکند». استاندار کرمان افزود: «ما می‌دانیم انتظار بخش خصوصی از مجلس این است که قوانین زیادی که راه انداخته که عده‌ای هم باید به دنبال قوانین راه بیفتند تا آن را تفسیر کنند، تعدیل کند. کجای دنیا دیده‌اید مجلس، هر هفته یک قانون بنویسد؟».

اقتصاد سینوسی/ بخش خصوصی را رنج می‌دهد

وی گفت: «اقتصاد سینوسی که در ایران داریم و متاسفانه بخشی از آن درون‌زا هم هست یعنی خود ما آن را به وجود می‌آوریم، بخش خصوصی را رنج می‌دهد». رزم‌حسینی با بیان این‌که بخش خصوصی هر صبح باید بدهی مالی خود را چک کند، اظهار کرد: «تمام تقصیرها متوجه مجلس و دولت و کسانی است که دست اندرکار ایجاد مزاحمت هستند».

وی افزود: «کرمان در طول تاریخ منشا تحولات در کشور بوده است؛ امروز انتظاری که از بخش خصوصی داریم این است که کاری کند تا استان در کشور الگو شود». استاندار کرمان ضمن انتقاد از عدم مطالبه‌گری مردم کرمان؛ این مساله را یکی از مشکلات استان دانست و تصریح کرد: «نان بد به دست مردم داده می‌شود، کسی اما اعتراض نمی‌کند؛ ما اما از بخش خصوصی می‌خواهیم تا مطالبه‌گر باشد. دستورالعمل به ما بدهید؛ از دولت و مجلس بخواهید کارها را برایتان انجام دهند».

ماندگاری شرکت‌‌ها را بالا ببرید

رزم‌حسینی با طرح این سوال که انتظار دولت از بخش خصوصی چیست؟ گفت: «انتظار ما این است که؛ تسهیلاتی را که از بانک‌ها می‌گیرید در مسیر خود استفاده و، از هزینه‌ی آن در موارد دیگری جلوگیری کنید». استاندار کرمان افزود: «داریم شرکت‌هایی که در استان، بالای ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات گرفته و در خیابان میرداماد تهران برج اداری خریده‌اند!».

وی خطاب به بخش خصوصی با تاکید بر این‌که صداقت و امانتداری در مورد تسهیلات دولت داشته باشید، اظهار کرد: «اشتغالی که ایجاد کردید را حفظ کنید؛ می‌دانم سخت است. من خودم بخش خصوصی بوده‌ام و می‌دانم وقتی ارز از یک‌هزار و ۲۰۰ تومان به سه هزار تومان می‌رسد؛ چه بمب هسته‌ای برای بخش تولید است. اما انتظار ما این است که، ماندگاری شرکت و قدمت آن را بالا ببرید».

سهام‌داران عافیت‌طلب می‌شوند

وی ادامه داد: «شرکت‌هایی که به مرحله بلوغ می‌رسند سهام‌داران و مدیران آن عافیت‌طلب می‌شوند؛ می گوید بروم یک ویلا هم بخرم. اما این سوال را باید بپرسیم که؛ چرا ولوو ۱۵۲ سال سابقه دارد؟ چرا بستنی‌فروشی در خیابان آکسفورد ۱۲۵ سال قدمت دارد؟ اما صنعت ما به عافیت طلبی می‌افتد؟».

رزم‌حسینی با بیان این‌که دولت انتظار دارد پول بانک‌ها در مسیر تولید یا همان مضاربه‌ای که وام گرفته شده، مصرف شود، اظهار کرد: «برای کارآفرینی، فرهنگ‌سازی و، شرکت‌های خانوادگی ایجاد کنید و نگذارید فرزندانتان کارمند دولت شوند؛ کسی که دست در جیب خود نداشته باشد، منزلت ندارد». وی ادامه داد: «باید فرهنگ‌مان را اصلاح کنیم؛ متاسفانه در فرهنگ ما، فرد، فقر همسایه را می‌بیند، ناراحت نمی‌شود اما تا ماشین گران‌قیمت یک ثروتمند را می‌بیند با چاقو روی آن خط می‌کشد. ان فرهنگ باید درست شود».

از خودخواهی سیاسی دست برداریم

استاندار کرمان در ادامه، با تاکید بر این‌که وقتی من می‌گویم استان کرمان می‌تواند خودگردان باشد، شعار نمی‌دهم،  تصریح کرد: «از خودخواهی‌های سیاسی و رفیق‌بازی باید دست برداریم. نسل آینده باید از ما به نیکی یاد کنند». رزم‌حسینی همچنین در بخشی از سخنان خود به مشکل کم‌آبی در استان کرمان اشاره و اظهار کرد: «بحران آب با وعده‌های توخالی حل نخواهد شد». وی از تشکیل کمیته آب و راه‌اندازی پلیس آب در استان کرمان نیز خبر داد و بیان کرد: «نسل آینده‌ی ما نمی‌پذیرد باغات پسته‌ای را که اجداد ما در این کویر پرورش داده و به ثمر رسانده‌اند،  خشک کنیم». استاندار کرمان تاکید کرد: «باید مدیریت آب را درست کنیم. تمام کسانی که املاک کشاورزی دارند باید بیایند تحت پوشش این مدیریت. انصاف آیا این نیست که بخشی از میلیاردها پول پسته را در مدیریت آب به کار ببریم؟». رزم‌حسینی گفت: «حدود ۹ میلیارد دلار طی ۳۰ سال از استان کرمان با صادرات پسته خارج شده؛ توسعه اما، کجا اتفاق افتاده است؟».

انتهای پیام/

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=45850

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x