به گزارش کمال مهر، اینکه یک روزنامه داخلی دقیقاً فردای راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن، این شگفتانه را برای رسانههای معاند تدارک میبیند، قابل تأمل و البته قابل بررسی و پیگیری است.
*******
شگفتانه روزنامه اصلاح طلب برای اینترنشنال
شبکه سعودی-انگلیسی «اینترنشنال» با هزینهای هنگفت و با پشتیبانی مالی آل سعود در انگلیس مشغول به فعالیت علیه مردم ایران است. این رسانه ضدایرانی، یکی از ابزارهای رسانهای موساد علیه ایران است.
این شبکه ضدایرانی علیرغم بودجه هنگفت و تشکیلات عریض و طویل، یک نقطه ضعف بزرگ دارد، همان نقطه ضعفی که بی بی سی فارسی و صدای آمریکا و رادیوفردا و دیگر رسانههای معاند با آن مواجه هستند و آن چیزی نیست جز عدم حضور خبرنگار رسمی در ایران.
این نقطه ضعف موجب میشود که تهیه گزارش در داخل کشور با دستورالعمل دشمنان ملت ایران با مشکلات عدیده مواجه شود. اما نکته مهم اینجاست که مدتهاست که این نقطه ضعف بزرگ، توسط برخی رسانههای فعال در داخل کشور که منتسب به جریان اصلاح طلب نیز میباشند، پوشش داده شده است.
بر همین اساس رسانهای همچون اینترنشنال، بجای تقلا برای تهیه گزارشهای مغرضانه و مسموم در داخل کشور، گزارش مدنظر خود را از میان صفحات روزنامههای اصلاح طلب شکار میکند.
در جدیدترین نمونه، این رسانه ضدایرانی با آب و تاب به بازنشر گزارش روزنامه شرق اقدام کرده است. روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «۱۵ طرح جنجالی در ۱۲۰ روز گذشته» نوشته است: «چهار ماه گذشته برای خیلی از افراد به اندازه ۴۰ سال گذشته است؛ شاید حتی بیشتر. در این چهار ماه بیش از ۱۵ طرح از سوی دولت، مجلس یا سایر نهادهای مسئول ارائه شده که فصل مشترک همه آنها کنترل اوضاع اجتماعی است. نوعی کنترل که گاهی در شمایل محرومیت از خدمات شهروندی جلوه میکند و گاهی آزادی بیان و حضور در فضای مجازی را نشانه میگیرد.»
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه، با انتقاد از قانون حجاب، قانونمندکردن فضای مجازی، طرح پیگیری حقوقی اخبار کذب در فضای مجازی، مجازات برخورد با اظهارات فاقد سند از سوی افراد مشهور و فیلتر اینستاگرام، این موارد را مصادیق محروم شدن از حقوق اجتماعی قلمداد کرده است.
ارسال پالس ضعف و زمزمه مجدد برجام موشکی و منطقهای
طرف آمریکایی و اروپایی به دفعات ثابت کرده است که به هیچ عنوان حاضر نیست که تعهدات خود ذیل برجام را اجرا کند. طرف غربی همزمان با این بی مسئولیتی، مدعی است که ایران باید پرونده مذاکرات موشکی و منطقهای را نیز باز کند.
نکته قابل تأمل اینجاست که برخی رسانههای اصلاح طلب در داخل نیز دقیقاً همین خط خبری را دنبال کرده و با عوض کردن جای طلبکار و بدهکار، مدعی هستند که ایران باید در مواجهه با آمریکا و اروپا، رویکرد منفعلانه را در پیش بگیرد.
در همین رابطه روزنامه آرمان ملی در مطلبی نوشت: «ایران و غرب در چند پرونده اختلافاتی دارند و تا زمانی که در این پروندهها توافقاتی حاصل نشود، شاهد بهبود شرایط دو سویه نخواهیم بود، این پروندهها عبارتند از هستهای، حقوق بشر، منطقه و… در پروندههستهای ایران و غرب با یکدیگر اختلافاتی دارند. از جمله اینکه تهران خواستههایی دارد که آمریکاییها آن خواستهها را زیر مجموعه مربوط به هستهای نمیدانند اما تهران تاکید دارد که این مورد همزمان با مسائل مربوط به هستهای باید رفع شود. از سوی دیگر البته پرونده دیگری بر پرونده هستهای سایه افکنده است و آن مساله ادعای غربیها مبنی بر کمکهای ایران به روسیه در جنگ با اوکراین است.»
در ادامه این مطلب آمده است: «جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی اخیر خود اشارهای به مساله ایران برای آمریکا نکرد. از این منظر به نظر میرسد آمریکاییها نمیخواهند روزنههای باقی مانده برای احیای برجام بسته شود. آنها میکوشند که ارتباطات را گستردهتر کنند اما در مجموع به نظر تهران باید تلاش بیشتری از خود نشان دهد. چرا که گفتمان و پیام واحدی از سوی ایران در پرونده هستهای مخابره نمیشود. از سوی دیگر اروپاییها هم با توجه به اتهامی که به ایران در مساله پهپادها میزنند شرایط را نسبت به قبل از جنگ اوکراین دشوار کردهاند. اکنون سایه تاریکی در روابط ایران و اروپا به وجود آمده است و ایران باید از دیپلماسی کامل و دقیقی در شرایط کنونی استفاده کند تا از سد موانع کنونی بگذریم. ایران بعد از چندین سال باید هنر دیپلماسی را پیادهسازی کند. در شرایط کنونی چه بهتر که ایران از کانال واحد به صورت جدیتر به مذاکره بپردازد و در اینجا نقش دیپلماسی قوی و قدرتمند قابل بررسی است. با تمام این مشکلات هنوز روزنههایی برای احیا برجام وجود دارد.»