تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024
0

روش‌های بدیع درمان آلزایمر/ این آنتی‌بادی‌ها به بیماری شبیخون می‌زنند

  • کد خبر : 189585
  • 16 اردیبهشت 1396 - 20:31
روش‌های بدیع درمان آلزایمر/ این آنتی‌بادی‌ها به بیماری شبیخون می‌زنند

مدیر مرکز تحقیقات مغز و اعصاب پژوهشگاه رویان، آلزایمر را یکی از بیماری‌های شایع سالمندان دانست و از جدیدترین شیوه‌های درمان این عارضه خبر داد.

 گروه علمی پزشکی«کمال مهر»  سید مسعود نبوی متخصص مغز و اعصاب (فلوشیپ MS) و مدیر مرکز تحقیقات مغز و اعصاب پژوهشگاه رویان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بیماری زوال عقل (دِمانس) بیان کرد: زوال عقل انواع گوناگونی دارد که یکی از مهمترین آن‌ها بیماری آلزایمر است که این عارضه ۵۰ تا ۶۰ درصد از موارد دِمانس را شامل می‌شود.
وی اظهار داشت: آلزایمر و استروک (سکته مغزی) از بیماری‌های شایع سالمندان محسوب می‌شود. آمار دقیقی از مبتلایان به بیماری آلزایمر در ایران وجود ندارد، ولی متاسفانه تعداد افراد دچار این عارضه در دنیا رو به افزایش است.
نبوی بیان کرد: در گذشته داروهایی که برای درمان آلزایمر وجود داشت تنها می‌توانست از برخی از علائم و عوارض ناشی از این بیماری مانند اختلال حافظه، پرخاشگری و بی‌خوابی جلوگیری کند و روی روند پیشرفت آلزایمر تاثیری نداشت.
این متخصص مغز و اعصاب افزود: در آلزایمر ۲ فرآیند بسیار مهم رخ می‌دهد که یکی رسوب ماده‌ای به نام “آمیلوئید” در مغز است که باعث تخریب سلول‌های مغزی می‌شود و دیگری تجمع پروتئین سیس تائو در نورون‌های مغزی است که این پروتئین نیز سبب از بین رفتن سلول‌های مغزی و نورون‌ها می‌شود.
نبوی با بیان اینکه ژنتیک در پیدایش آلزایمر نقش دارد، عنوان کرد: وجود برخی از ژن‌ها در محیط روی شدت و ضعف علائم این عارضه اثرگذار بوده از دیگر سو تعامل و تعارض بین محیط و ژن نیز می‌تواند سبب ظهور این بیماری شود، ولی هنوز معلوم نیست که چه عوامل محیطی در بروز آلزایمر موثر است.
وی تاکید کرد: طی چند سال اخیر محققان با ساخت آنتی بادی هایی به نام “مونوکلونال” موفق شده اند از رسوب یا تشکیل آمیلوئید در مغز جلوگیری کرده همچنین در صورت تشکیل، آمیلوئید سریعتر از مغز دفع می‌شود.
وی تاکید کرد: برخی از کارآزمایی‌های بالینی که در دنیا راجع به این آنتی بادی‌ها در گذشته انجام شد، نشان دهنده این بود که این روش موفقیت آمیز نبوده، ولی به تازگی ۲ تا سه کارآزمایی بالینی در خصوص درمان ضد آمیلوئید در جهان صورت گرفته که بیانگر نتایج اولیه خوب این شیوه بوده است.
نبوی در خصوص نقش سلول‌های بنیادی در درمان آلزایمر تصریح کرد: در ارتباط با سلول‌های بنیادی در مورد مدل‌های حیوانی تحقیقات زیادی انجام شده است که گروهی نیز در مرکز تحقیقات مغز و اعصاب پژوهشگاه رویان مشغول فعالیت در این خصوص هستند که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد موفقیت‌های چشمگیری باشیم.
انتهای پیام/
۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=189585

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x