تاریخ : پنجشنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
0

بهترین اعمال در ماه رمضان از نظر پیامبر اکرم

  • کد خبر : 141316
  • ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۳
بهترین اعمال در ماه رمضان از نظر پیامبر اکرم

درهای بهشت دراین ماه گشوده است. از پروردگار خود بخواهید که آنها را بر روی شما نبندد و درهای جهنم دراین ماه بسته است، از خدا بخواهید که آنها را بر روی شما نگشاید. شیاطین دراین ماه در غل و زنجیرند. از خدا بخواهید که آنها را بر شما مسلط نگرداند.

به گزارش«کمال مهر»؛، رسول گرامی اسلام(ص) در آخرین روزهای ماه شعبان با ایراد خطبه ای نورانی که به خطبه شعبانیه معروف است، وظایف روزه‌داران را در ماه مبارک رمضان مشخص کردند. در این خطبه حضرت به بیان فضایل و اهمیت این ماه شریف و بایدها و نبایدهای آن پرداختند و منشور اخلاقی این ماه را تبیین فرمودند.

***
ای مردم!
ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روکرده است. ماهی که نزد خدا، بهترین ماه‌هاست و روزهایش بهترین روزها و شب‌هایش بهترین شبها و ساعت‌هایش بهترین ساعت‌هاست؛ ماهی که در آن شما را به مهمانی خدا دعوت کرده‌اند و شما در آن از اهل کرامت خدا شده‌اید.

نفس‌های شما در آن ثواب تسبیح و ذکر خدا دارد و خواب شما ثواب عبادت. اعمال شما در آن پذیرفته است و دعاهای شما مستجاب؛ پس از پروردگار خویش با نیت‌های راستین و دل‌های پاک، بخواهید که توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن در آن را به شما عنایت فرماید. شقی و بدبخت، کسی است که در این ماه بزرگ، از آمرزش خدا بی بهره باشد.

دراین ماه با گرسنگی و تشنگی‌تان، گرسنگی و تشنگی روز قیامت را به یاد آورید. به فقیران و درماندگان کمک و تصدق کنید. به پیران و کهنسالان احترام و ارج بنهید. به کودکانتان ملاطفت و مهربانی کنید. با خویشاوندان ارتباط داشته باشید. زبان خود را از گفتار ناشایست نگاه دارید. دیدگان خود را از دیدن ناروا و حرام بپوشانید و گوش‌های خود را از شنیدن آنچه نادرست است، بازدارید. با یتیمان مردم مهربانی کنید تا بعداز شما با یتیمان شما مهربانی کنند. از گناهان خود به سوی خدا توبه و بازگشت کنید. در اوقات نماز، دستهای خود را به دعا بردارید، زیرا که وقت نماز، بهترین ساعتهاست و در این اوقات، حق تعالی با رحمت، به بندگانش می‌نگرد و اگر با او مناجات کنند، پاسخشان دهد و چنانچه او را ندا کنند لبیکشان گوید و اگر از او بخواهند عطا کند و چون او را بخوانند مستجابشان گرداند.

ای مردم!
جان هایتان در گرو اعمال شماست، پس با طلب آمرزش از خدا، آنها را از گرو، خارج کنید.
پشت شما از بار گناهان سنگین است، پس با طول دادن سجده‌ها، آنها را سبک گردانید و بدانید که حق تعالی به عزت خود سوگند یاد کرده است که نمازگزاران و سجده‌کنندگان دراین ماه را عذاب نکند و در روز قیامت آنها را از آتش دوزخ درامان دارد.

ای مردم!
هر که از شما روزه دارمؤمنی را دراین ماه افطار دهد، نزد خدا پاداش بنده آزادکردن و آمرزش گناهان گذشته اش را خواهد داشت. برخی از اصحاب گفتند: یا رسول الله! همه ما قادر به انجام آن نیستیم. حضرت فرمود: با افطار دادن روزه‌داران، از آتش جهنم بپرهیزید، اگرچه به نصف دانه خرما و یا یک جرعه آب باشد.

ای مردم!
هر که اخلاق خود را در این ماه نیکو کند، از صراط، آسان بگذرد، آن روز که قدم‌ها، برآن بلغزد. هر که دراین ماه کارهای غلامان و مستخدمان خود را سبک گرداند، خدا در قیامت حساب او را آسان کند. هر که در این ماه از آزار رساندن به مردم خودداری کند، حق تعالی، روز قیامت، خشم خود را از او باز دارد. هر که در این ماه یتیم بی پدری را گرامی دارد، خدا او را در قیامت عزیز گرداند. هر که در این ماه صله رحم کند و با خویشان بپیوندد، خدا او را در قیامت به رحمت خود واصل گرداند و هرکه در این ماه رابطه اش را با خویشان قطع کند، خداوند در قیامت رحمت خود را از او دریغ نماید. هر که دراین ماه نماز مستحبی بپا دارد، خداوند او را از آتش جهنم برهاند و کسی که نماز واجبی بجا آورد، خداوند ثواب هفتاد نماز واجب در ماه‌های دیگر را به او عطا کند. هر که دراین ماه بسیار بر من صلوات فرستد، خداوند کفه سبک اعمال او را سنگین گرداند. کسی که در این ماه یک آیه از قرآن تلاوت کند، ثواب کسی را دارد که در ماه‌های دیگر قرآن را ختم کرده باشد.

ای مردم!
درهای بهشت دراین ماه گشوده است. از پروردگار خود بخواهید که آنها را بر روی شما نبندد و درهای جهنم دراین ماه بسته است، از خدا بخواهید که آنها را بر روی شما نگشاید. شیاطین دراین ماه در غل و زنجیرند. از خدا بخواهید که آنها را بر شما مسلط نگرداند.

علی(ع) می فرماید: در این حال از جا برخاسته و عرض کردم، ای پیامبرخدا! برترین اعمال در این ماه چیست؟

حضرت فرمود: ای اباالحسن! برترین اعمال دراین ماه پرهیز از محرمات است.

(وسایل الشیعه –کتاب روزه ؛ بحارالانوار، ج ۹۶، ص۱۵۷)

منبع: کیهان
۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=141316

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x