به گزارش «کمال مهر»به نقل از تفتان ما، مسئله مهم رها کردن نوزادان چند روزه و چند ماهه این روزها به یکی از معضلات اجتماعی تبدیل شده است و بعضاً این موضوع به دلیل فقر و مشکلات مالی خانواده ها اتفاق می افتد و گاهی نیز به دلایلی از جمله تولد نوزاد خارج از روابط شرعی و قانونی زن و مرد منجر می شود.
علی ای حال به هر روی این معضل دلایل اجتماعی و فرهنگی را در دل خود دارد و بدتر از خود مسئله، سرنوشت شوم و غم انگیزی است که در انتظار این نوزادان رها شده در جامعه است و حتی تعدادی از آنها نیز مورد سوء استفاده افراد تبهکار برای تکدی گری و یا حمل و فروش موادمخدر قرار می گیرند.
مدتی است که یک نوزاد در بیمارستان خاش متولد شده و مادر او بدون تسویه حساب از بیمارستان فرار و نوزاد خود را رها کرده ؛ در همان روز نیز یک نوزاد در مقابل بهزیستی این شهرستان رها شده که کارکنان این ارگان بتوانند از او مراقبت کنند.
در واقع هر از گاهی نوزادان تازه متولد شده در نقاط مختلف شهرستان خاش رها می شوند، مشخص نیست علت این کار از روی فقر و ناداری خانوادگی بوده و یا اینکه این معضل به رواج فساد اخلاقی در جامعه بر می گردد که این مسئله جای تامل دارد نفس این کار نشان می دهد که مادر یا بستگان این دو نوزاد نمی خواسته اند فرزندان خود را با دست خود از بین ببرند و در اقدامی تقریباً معقول برای نجات آنها تلاش کرده اند و به نظر می رسد افراد کارتن خواب سرپرست این دو نوزاد هستند.
بالا رفتن آمار کودکان کار، افراد کارتن خواب زن و مرد و معتادان پرخطر زنگ خطری جدی برای جامعه شهرستان خاش به شمار می رود.
* عمق فقر و محرومیت در نقاط روستایی و عشایری و حاشیه شهر خاش بسیار بالاست
رئیس اداره بهزیستی شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه برای آینده خاش بسیار نگران هستیم، اظهار کرد: عمق فقر و محرومیت در نقاط روستایی و عشایری و حاشیه شهر بالا بوده و آمار کودکان کار، کودکان و زنان بد سرپرست، معتادان پرخطر، افراد کارتن خواب و غیره در خاش رو به رشد است.
ادریس تمندانی افزود: رها کردن نوزادان تازه متولد شده هم از معضلات تازه ای است که عاملی تهدید کننده برای جامعه سالم و سرشار از فضای دینی و مذهبی خاش به شمار می رود.
وی با بیان اینکه فرآیند شناسایی خانواده این نوزاد که کاملا سالم است، آغاز شده است، گفت: امیدوارم هرچه سریعتر با پیدا شدن خانوادهاش و رفع مشکلات آنها، کودک به آغوش خانواده باز گردد و تمام تلاش خود را در این راه خواهیم کرد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان خاش بیان کرد: باید بررسیهای لازم در مورد چنین اتفاقی انجام و علت رها کردن این نوزاد در کنار خیابان مشخص شود؛ در صورتی که علت چنین اتفاقی مشکلات مالی و فقر اعلام شود، اقدامات لازم برای توانمند سازی و رفع مشکلات خانواده از سوی بهزیستی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: همه اقدامات لازم برای شناسایی خانواده این نوزاد در دستور کار است، در صورت عدم شناسایی خانواده فرزند به متقاضیان فرزند خواندگی برای نگهداری تحویل داده میشود.
* همه اقشار جامعه باید برای نجات هم نوعان خود از گرفتاری های اجتماعی اقدام کنند
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: فقر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و گرفتار شدن افراد در دام اعتیاد و مفاسد اخلاقی در منطقه دردآور بوده که مردم منطقه از آن به شدت رنج میبرند.
علی کرد ادامه داد: برای تحصیل فرزندان مردم و کمک به تامین معیشت افراد برنامه ریزی لازم از سوی دولت، خانواده ها و دلسوزان جامعه باید صورت پذیرد.
وی اظهار کرد: در خصوص آسیب های اجتماعی هیچ گونه رفتار سست و ضعف در عمل و بی تفاوتی و بی مسئولیتی قابل پذیرش نیست لذا همه اقشار جامعه باید برای نجات هم نوعان خود از گرفتاری های اجتماعی اقدام کنند.
* قانون و کودکان رها شده در خیابان ها
علی ای حال رها کردن طفل یا کودکی که به سن بلوغ نرسیده جرم محسوب می شود و طبق ماده ۲۱۹ قانون مجازات اسلامی صلاحیت رسیدگی به این گونه پرونده ها به دادگاه اطفال سپرده شده است.
همچنین طبق ماده ۶۳۳ قانون مجازات اسلامی هرگاه فردی شخصاً یا به دستور دیگری، طفل یا شخصی که قادر به محافظت از خود نیست را در محلی خالی از سکنه رها کند، به زندان از ۶ ماه تا ۲ سال و جزای نقدی از ۳ میلیون تا ۱۲ میلیون ریال محکوم خواهد شد و چنانچه بچه را در میان مردم رها کند تا نصف مجازات مذکور محکوم می شود و چنانچه اقدام او سبب واردآمدن صدمه یا آسیب و یا مرگ شود علاوه بر مجازات فوق به قصاص، دیه ارش نیز محکوم می شود.
بنابراین بهترین راهکار این است که والدین چنانچه به هر دلیل قادر به نگهداری فرزندان خود نیستند آنها را به مراکز بهزیستی بسپارند تا حداقل مطمئن شوند فرزندانشان سرپناهی خواهند داشت.
انتهای پیام/