تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
1

سوپراستار‌های عروسکی‌ سینمای دهه ۶۰ + تصاویر

  • کد خبر : 52713
  • ۰۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۵
سوپراستار‌های عروسکی‌ سینمای دهه ۶۰ + تصاویر

سوپراستارهای عروسکی سینمای دهه شصت و اوایل دهه هفتاد امروز یکی یکی وارد میدان می‌شوند و گیشه‌ها را فتح می‌کنند.

به گزارش کمال مهر، حالا با اکران “شهر موش‌ها ۲” خیلی از خاطرات دوران کودکی برای هم نسل‌های ما که نه، اما برای خیلی از کودکان دهه شصتی تداعی می‌شود. کودکانی که شاید تنها سرگرمی آن‌ها همین جعبه جادویی بود و حالا این خاطره‌ها از ذهن آن کودکان پاک نمی‌شود.

نگاهی به عروسک‌های محبوب بچه‌های دیروز، خالی از لطف نیست و شاید این عروسک‌ها بخش بزرگی از خاطرات ما بچه‌های دهه هفتادی را نیز به خود اختصاص داده باشند.

البته ما در این گزارش قصد داریم تمام عروسک‌هایی که قدم به سینمای ایران گذاشتند را ثبت کنیم، زیرا شاید کودکان امروز نیز در سال‌های نه چندان دور از این عروسک‌ها به عنوان نوستالژی خود یاد کنند.

“شهر موش‌ها ۱” تولید ۱۳۶۴ به کارگردانی سینمایی  فنی محمد علی  طالبی و کارگردان عروسکی “مرضیه برومند” روایت یک گربه سیاه به نام “اسمشو نبر” است که به شهر موش‌ها حمله می‌کند.

به همین دلیل موش‌ها مجبور می‌شوند که به شهری دیگر مهاجرت کنند و بچه‌ها هم با معلم و آشپز باشی راه طولانی تری را انتخاب می‌کنند و این فیلم در سال ۶۴ بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

“ایرج طهماسب”، “حمید جبلی”، “فاطمه معتمد آریا”، “مسعود کرامتی”، “رحیم دوستی”، “شاپور پور امین” و “مریم سعادت” از صدا پیشگان این فیلم بودند.

فیلم سینمایی “گلنار” به کارگردانی کامبوزیا پرتویی در سال ۱۳۶۷ تولید شد و در این اثر هم به یکی از شخصیت‌های محوری عروسکی به نام خرسی‌بود، و داستان “گلنار” را روایت می‌کرد که باید به همراه مادر بزرگش برای آوردن آبی به کنار چشمه برود. او باید دستمال آب را که یادگار مادرش است را با خود می‌برد.

“شهلا ریاحی”، “محرم بیم”، “اکبر دودکار”، “غزل شاکری” و… به ایفای نقش در این فیلم پرداختند.

اما سال ۱۳۶۸ سال پرو پیمانی برای سینمای کودک در ایران بود.  فیلم به یاد ماندنی “دزد عروسک‌ها” که اثری نیمه موزیکال و فانتزی محسوب می‌شد، درسال ۶۸ جلوی دوربین محمدرضا هنرمند رفت و مسعود کرامتی هم در همان سال “پاتال و آرزوهای کوچک” را ساخت که موقع اکران به فروش غافلگیر کننده‌ای دست پیدا کرد.

سناریوی این فیلم را رضا کیانیان و مهدی سجاده چی نوشته بودند و شاید جالب است بدانید این فیلم را مرحوم رسول ملاقلی پور تدوین کرده بود.

“گربه آواز خوان” به کارگردانی کامپوزیا پرتوی درسال ۶۹ تولید شد.  در خلاصه داستان حسنی به همراه خواهرش گلدونه در پرورشگاه سکنی دارد. روزی زن و شوهری برای انتخاب کودکی به پرورشگاه می‌آیند و گلدونه مورد توجه آن‌ها قرار می‌گیرد اما هنگامی که آنها  با توافق مدیر پرورشگاه قصد دارند او را با خود ببرند…

در این فیلم “مهدی عسگری” و “راحله اسماعیلی”، “رضا بابک”، “حمید جبلی”، “پوراندخت  مهیمن”، فریبا جدیکار”، حسین رفیعی” و “احمدرضا اسعدی” به ایفای نقش پرداخته بودند.

از دیگر فیلم‌های خاطره انگیز آن سال‌های دور که چند عروسک در محوریت اصلی داستان آن قرار داشتند، فیلم سینمایی “الو الو من جوجو ام” به کارگردانی مرضیه برومند در سال ۷۳ بود که “جوجو” و “پیشی” داستان کلی آن را رقم می‌زدند.

در این فیلم بازیگرانی همچون “مهدی هاشمی”، “حسن رضایی”، “محمود بصیری”، “رقیه چهره آزاد”، “کیومرث ملک مطیعی” و… حضور داشتند.

از دیگر عروسک‌های محبوب آن سال‌ها که هر سه نسل و حتی کودکان دهه هشتادی نیز با آن خاطره دارند، مجموعه “کلاه قرمزی” است که اولین قسمت آن در سال ۷۲ و بعد از آن کلاه قرمزی و سروناز در سال ۸۱ و سومین فیلم سینمایی با محوریت این عروسک‌ها و با نام “کلاه قرمزی و بچه ننه” نیز سال ۹۱ روی پرده رفت و با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شد.

“خاله سوسکه” به کارگردانی “نادر ترکمانی” محصول سال ۱۳۸۸ نیز عروسک‌های جدیدی را با خود به دنیای سینما و خاطررات کودکان این دهه آورد.

حالا در کنار همه‌ی این فیلم‌های سینمایی کودکان دهه شصتی هیچگاه عروسک‌های ” به نام “صندوق پست” “، “زی زی گولو”  را با آن پیام‌های اخلاقی، “الستون ولستون” با تمام سادگی، “خونه مادر بزرگه” با آن آهنگ به یاد ماندنی آغازین آن و “هادی و هدی” را فراموش نخواهند کرد.

گزارش از زهرا منصوری

انتهای پیام/

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=52713

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x