تاریخ : چهارشنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۳ Wednesday, 11 September , 2024
0

  • کد خبر : 518
  • ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۲

به گزارش گروه آی تی «کمال مهر»: وقت آن رسیده به سراغ پنجمین و آخرین پرچمدار سامسونگ در سال ۲۰۲۲ برویم، گلکسی زد فلیپ ۴ که می‌توان آن را جذاب‌ترین پرچمدار تاشو در بازار فعلی دانست و فروش بازار آن هم این مورد را اثبات می‌کند. بیشترین فروش گوشی‌های تاشو در بازار مربوط به برند […]

به گزارش گروه آی تی «کمال مهر»:

وقت آن رسیده به سراغ پنجمین و آخرین پرچمدار سامسونگ در سال ۲۰۲۲ برویم، گلکسی زد فلیپ ۴ که می‌توان آن را جذاب‌ترین پرچمدار تاشو در بازار فعلی دانست و فروش بازار آن هم این مورد را اثبات می‌کند. بیشترین فروش گوشی‌های تاشو در بازار مربوط به برند سامسونگ است و پرفروش‌ترین گوشی تاشو سامسونگ در رقابت جذاب میان فولد و فلیپ، گلکسی فلیپ است.

فلیپ سری جذاب و دوست‌داشتی پرچمداران سامسونگ به حساب می‌آید و در حالی که سال ۲۰۲۲ سال درخشش برند سامسونگ به ویژه در بخش پرچمداران بود، امیدواریم آخرین پرچمدار ۲۰۲۲ سامسونگ هم ما را ناامید نکند. هر چند بعد از گلکسی زد فلیپ ۴ باید تا زمستان ۲۰۲۳ و معرفی سری جدید گلکسی S سامسونگ منتظر بمانیم اما پرچمداران قدرتمند سامسونگ ارزش صبر کردن دارند.

امروز با پادشاه جدید سری سلطنتی گلکسی زد فلیپ طرف هستیم، گوشی که بر اساس نام، باید چهارمین نسخه از سری زد فلیپ باشد اما در اصل سومین مدل است. زد فلیپ اول جذاب بود ولی ایرادهای زیادی داشت. نسخه ۵G زد فلیپ پس از چندماه از عرضه نسخه اول معرفی شد، مدلی که به فناوری ۵G مجهز بود اما دیگر مشخصاتش با فلیپ اول هیچ تفاوتی نداشت، بنابراین نمی‌توانیم آن را یک مدل جدا بنامیم.

فلیپ دوم که همزمان با فولد سوم به بازار آمد با نام فلیپ سوم شناخته می‌شود، این مدل سال گذشته معرفی شد و تفاوت‌های اساسی نسبت به نسخه قبلی خود داشت. فلیپ سوم یک آپدیت بزرگ نسبت به اولین نسخه فلیپ به شمار می‌آمد اما هنوز ایراداتی در آن وجود داشت.

اما حالا در شهریور ۱۴۰۱ همزمان با تاج‌گذاری چارلز سوم در بریتانیا می‌خواهیم مراسم تاج‌گذاری گلکسی زد فلیپ چهارم را نیز انجام دهیم، البته مراسم تاج‌گذاری ما آنقدری تشریفاتی نیست، بلکه ابتدا بررسی می‌کنیم آیا پادشاه جدید ارزش خرید دارد و می‌توان به آن اعتماد کرد یا خیر؟

با آی‌تی‌رسان و نقد و بررسی دقیق گوشی گلکسی زد فلیپ ۴ همراه ما باشید:

پاسخ به سوالات پرتکرار در رابطه با سامسونگ Galaxy Z Flip 4

مشخصات گلکسی زد فلیپ ۴

ابعاد
 باز: ۱۶۵.۲ در ۷۱.۹ در ۶.۹ میلی‌متر
 بسته: ۸۴.۹ در ۷۱.۹ در ۱۵.۹-۱۷.۱ میلی‌متر
وزن
 ۱۸۷ گرم
نمایشگر
 اصلی: ۶.۷ اینچ داینامیک امولد ۲X با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۶۴۰ و نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز
 کاوراسکرین: ۱.۹ اینچ سوپرامولد با رزولوشن ۲۶۰ در ۵۱۲ 
پردازنده 
 تراشه ۴ نانومتری اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱
پردازنده گرافیکی
 Adreno 730
رم
 ۸ گیگابایت
حافظه داخلی
 ۱۲۸ گیگابایت
سیستم عامل
 اندروید ۱۲ با رابط کاربری One UI 4.1.1
دوربین اصلی
 دوگانه: ۱۲ مگاپیکسل واید + ۱۲ مگاپیکسل اولتراواید
دوربین سلفی
 ۱۰ مگاپیکسل اصلی
باتری
 ۳۷۰۰ میلی‌آمپرساعت بدون شارژر!

 

اقلام درون جعبه گلکسی زد فلیپ ۴

جعبه گلکسی زد فلیپ ۴ پر است از خالی! ما در هر مقاله بررسی گوشی‌های جدید سامسونگ به این نکته اشاره می‌کنیم که درون جعبه خبری از شارژر نیست و قرار نیست به زودی بی‌خیال این قضیه شویم. نبود شارژر درون جعبه واقعا آزار دهنده است و اگر شارژر خوبی در خانه نداشته باشید مجبور می‌شوید هزینه اضافه برای خرید شارژر گوشی پرداخت کنید.

زمانی، در جعبه گوشی‌های پرچمدار سامسونگ، گوشی، قاب ژله‌ای، شارژر و هندزفری دیده می‌شد، اما حالا خبری از این اقلام نیست و جعبه کوچک پرچمدار سامسونگ تنها میزبان خود گوشی و یک کابل USB-C به USB-C است. البته نباید از چند برگه بروشور و سوزن باز کردن درگاه سیمکارت گذشت. آنباکسینگ محصولات، به ویژه در مدل‌های پرچمدار حس و حال گذشته را ندارد و این اتفاقی است که نمی‌توان به راحتی از آن گذشت، حداقل وجود شارژر در گوشی یک حق برای خریداران است.

این مطلب را نیز بخوانید: نقد و بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۳: شاهزاده دلربا

این مطلب را نیز بخوانید: نقد و بررسی جامع گلکسی S22 اولترا؛ آیا پرچمدار گران قیمت سامسونگ ارزش خرید دارد؟

این مطلب را نیز بخوانید: نقد و بررسی سامسونگ گلکسی زد فولد ۴ (به همراه بررسی ویدیویی)

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی زد فلیپ ۴

سری گلکسی زد فلیپ به طراحی جذابی که دارد، مشهور است. اکثر مدل‌های بازار مانند سری فولد به شکل کتابی تا می‌شوند اما سری زد فلیپ مانند سری موتو ریزر موتورولا و P50 پاکت هوآوی با شکل عمودی تا می‌شود، یعنی خط تا در گوشی افقی است اما دو سمت گوشی به شکل عمودی تا می‌شود.

این مدل طراحی، برتری‌های زیادی نسبت به سری فولد دارد، ابتدا آنکه گوشی سبک‌تر، کوچک‌تر و حمل آن راحت‌تر است، کمتر جا می‌گیرد، نیاز به پرداخت هزینه بیشتر برای وجود دو نمایشگر نیست و نسبت نمایشگرش عادی است و استفاده روزمره از آن بسیار راحت‌تر از گلکسی زد فولد است.

به طور کلی سری زد فلیپ به عنوان یک سری خوش دست، زیبا، شکیل و مناسب برای استفاده روزمره است، به دلیل نوع طراحی این مدل، بازدهی سخت‌افزاری و باتری آن مانند دیگر پرچمداران بازار نیست و نمی‌توان انتظار زیادی از آن داشت بنابراین این مدل را می‌توان یک گوشی جذاب و لاکچری برای استفاده سبک دانست، توجه به این مورد بسیار اهمیت دارد زیرا شما باید بدانید که فلیپ چهارم برای چه استفاده‌ای ساخته شده و چه توقعی باید از آن داشته باشید.

جنس بدنه

مهم‌ترین بخش‌های طراحی شاهزاده فلیپ چهارم لولا، دو قسمت بدنه، نمایشگر تاشو و متریال به کار رفته در این بخش‌ها هستند. زد فلیپ ۴ از آلومینیوم و شیشه ساخته شده، کل بدنه پشتی آن روکش شیشه‌ای دارد که به جز قسمت نمایشگر، بقیه بخش‌ها برخلاف مدل پارسال شیشه مات دارند. استفاده از شیشه مات در بدنه گلکسی زد فلیپ ۴ باعث شده تا انعکاس نور در آن کمتر باشد، همچنین اثر انگشت و لک و چربی خیلی کمتر از مدل پارسال به بدنه گلکسی زد فلیپ ۴ جذب می‌شود و این، یکی از چند تغییر مثبت در طراحی این مدل است.

در نیمه بالایی بدنه، نمایشگر کاور دیسپلی و دو دوربین اصلی در یک بخش مشکی رنگ و متفاوت از بدنه با کمی برجستگی قرار دارند، این بخش به دلیل وجود نمایشگر، شیشه براق است و لک بر روی آن بیشتر مشخص می‌شود. دو لنز دوربین اصلی هم از بدنه بیرون زدگی دارند که همین اتفاق به معنای جمع شدن غبار در دور دوربین‌هاست، اما این بیرون زدگی آنقدر زیاد نیست که موجب لق خوردن گوشی بر روی میز شود، البته گوشی بر روی سطح صاف لق می‌خورد اما نه زیاد!

فریم، آلومینیومی است و جنس آن با بدنه فرق دارد، البته فریم، صیقلی و براق طراحی شده و نسبت به بدنه لک و اثرانگشت بیشتری جذب می‌کند، استفاده از فریم مات می‌‌‎توانست انتخاب بهتری باشد. ترکیب استفاده از بدنه مات و فریم براق دقیقا برعکس مدل سال گذشته با بدنه براق و فریم مات شده است.

لولا

در میانه گوشی لولای آن قرار دارد، لولایی که ایستایی کامل دارد و در اکثر زاویه‌ها به طور مستحکم می‌ایستد، از طرفی باز و بسته کردن لولا بسیار آسان است، لولا شل نیست و کار کردن با آن راحت است و نرم باز و بسته می‌شود.

شما با یک دست نمی‌توانید گوشی را باز کنید، پیشنهاد می‌کنم تلاشی برای باز کردن گوشی با یک دست هم نداشته باشید زیرا ممکن است به گوشی آسیب بزنید، اما امکان بستن گوشی با یک دست وجود دارد.

گلکسی زد فلیپ 4

به طور کلی مشکلی از نظر لولا در این مدل دیده نمی‌شود، در مورد طول عمر لولا نمی‌توانیم به صورت قاطع نظر دهیم اما سامسونگ اعلام کرده که گوشی فلیپ ۴ برای بیش از ۲۰۰ هزار بار تا شدن مشکلی نخواهد داشت، البته این قول سامسونگ، هم شامل نمایشگر و هم شامل لولا می‌شود. اما در استفاده روزانه ما، لولا به خوبی کار می‌کرد و استفاده از آن بدون هیچ چالشی امکان پذیر بود.

لولا، متصل کننده دو قسمت بالا و پایین گوشی است، هنگامی که گوشی را تا می‌کنید، لولا و نام هک شده سامسونگ بر روی آن مشخص می‌شود، هنگامی که گوشی باز شود، در واقع هیچ بخشی از لولا مشخص نیست اما مرز میان دو قسمت بالایی و پایینی گوشی در بدنه و فریم کنار نمایشگر مشخص است.

در هنگام باز و بسته کردن گوشی هرگز با مشکل گیر کردن انگشت یا پوست دست در میان دو قسمت گوشی مواجه نشدیم اما در کنار نمایشگر تکه‌ای پلاستیکی مربوط به لولای گوشی قرار دارد که گاها دست به آن گیر می‌کند.

استحکام

با تمام این تفاسیر باید گلکسی زد فلیپ ۴ را یک گوشی مستحکم بدانیم، البته نه در حد زد فولد ۴ ولی زد فلیپ ۴ در نوع خود یک گوشی با استحکام بالا است که در دست گرفتن آن حس خوبی می‌دهد و اصلا حس چیپ بودن به شما نمی‌دهد. از طرفی از ساختار و بدنه آن مشخص است که گوشی به این زودی‌ها خراب نمی‌شود ولی در خصوص استفاده طولانی مدت از گوشی نمی‌توانیم به شکل جدی نظر دهیم.

سامسونگ اعلام کرده که فریم آلومینیومی این مدل نیز ضد خط و خش و مقاوم در برابر افتادن است و می‌توان به آن اعتماد کرد.

گلکسی زد فلیپ ۴ همانند گلکسی زد فولد ۴ و دو مدل سال گذشته، ضد آب است. پرچمداران سامسونگ به اولین گوشی‌های تاشو ضدآب در جهان معروف هستند، این قابلیت حاصل فناوری و علم پیچیده ساخت گوشی است اما خیال شما را مطمئن می‌سازد که گوشی حتی اگر در آب بیفتد مشکلی برای آن پیش نمی‌آید و به مدت ۳۰ دقیقه در عمق یک و نیم متری آب می‌توان از آن استفاده کرد.

ناگفته نماند که شیشه‌های بدنه گوشی همگی با روکش گوریلا گلس ویکتوس پلاس محافظت می‌شوند، مقاومت این روکش محافظ نسبت به نسل قبل بهبود پیدا کرده و در آزمایش‌های اولیه حتی از افتادن از ارتفاع ۲ متری نیز جان سالم به در برده است. البته نمایشگر اصلی به دلیل خاصیت تاشویی که دارد بدون روکش محافظ گوریلا گلس عرضه شده، بنابراین زمانی که گوشی به شکل باز در دستتان است باید مراقب افتادن آن باشید!

رنگ

رنگ بدنه و فریم تقریبا یکسان است، ما مدل پینک گلد این گوشی را در اختیار داشتیم، رنگی که بیشتر به صورتی شباهت دارد تا گلد، اما نه کامل صورتی است و نه کامل گلد! به جز رنگی که ما در اختیار داشتیم، سامسونگ مدل گلکسی زد فلیپ ۴ را در سه رنگ دیگر بنفش یاسی، مشکی گرافیتی و آبی هم عرضه کرده است.

تقریبا می‌توان گفت اکثر رنگ‌های گلکسی زد فلیپ ۴ رنگ‌های جذاب و بیشتر دخترانه‌ای هستند و ترکیب این رنگ‌ها و طراحی زیبای فیلپ چهارم، این پادشاه را به یک مدل “ناز و خوشگل” تبدیل می‌کند. اگر شما آقا هستید و قصد خرید این مدل را دارید بهتر است به سراغ مدل مشکی رنگ بروید یا اینکه از قاب با رنگ‌های تیره‌تری استفاده کنید.

ابعاد

به جز ضخامت گوشی، ابعاد گلکسی زد فلیپ ۴ در بقیه مشخصه‌ها نسبت به گلکسی زد فلیپ ۳ چند دهم میلی‌متر کوچک‌تر شده است، این مدل ۱۶۵.۲ میلی‌متر طول، ۷۱.۹ میلی‌متر عرض و ۶.۹ میلی‌متر ضخامت دارد. اما وزن نهایی گوشی از ۱۸۳ گرم در مدل سال قبل به ۱۸۷ گرم رسیده که هرچند نسبت به سال قبل سنگین‌تر شده ولی همچنان وزن بسیار خوب و متعادلی است، باید بدانید مدلی مانند گلکسی زد فلیپ ۴ اگر خیلی سبک باشد امکان لیز خوردن و افتادن آن از دست افزایش می‌یابد.

درگاه‌ها

در سمت چپ فریم فلیپ چهارم به جز درگاه سیمکارت چیز دیگری وجود ندارد، در سمت راست قسمت بالا، حسگر اثر انگشت ادغام شده با دکمه پاور و دکمه‌های کنترل صدا دیده می‌شود، در فریم بالایی تنها یک میکروفون قرار دارد و در قسمت پایینی فریم هم بلندگو اول، درگاه شارژ USB-C و میکروفون دوم قرار دارد.

بلندگو دوم گوشی در مرز میان فریم و نمایشگر قرار دارد که در واقع همان بلندگو مکالمه هم محسوب می‌شود.

جمع‌بندی

طراحی کلی زد فلیپ سوم و چهارم با یکدیگر تفاوتی ندارد، ابعاد، نمایشگر‌ها و محل قرارگرفتن اجزای مختلف هر دو مدل با یکدیگر یکسان است و تفاوت بزرگی دیده نمی‌شود. اما طبیعتا انتظار داریم که کیفیت لولا و نمایشگر بهتر شده باشد که در نگاه اول اینگونه به نظر می‌رسد.

گلکسی زد فلیپ ۳ به طراحی زیبا و جذابش شناخته می‌شد و این ویژگی‌ها به شاهزاده فلیپ چهارم نیز به ارث رسیده و این مدل نیز هم از نظر زیبایی و هم راحتی در استفاده بسیار دلربا است. زد فلیپ ۴ با یک دست باز نمی‌شود اما می‌توان با یک دست آن را بست، همچنین قابلیت‌های کاربردی صفحه کاور دیسپلی باعث شده تا دسترسی بیشتری به بخش‌های مختلف گوشی داشته باشید و در مجموع پکیجی از قابلیت‌های کاربردی توسط یک گوشی تاشو به شما داده شود.

طراحی گلکسی زد فلیپ، هم مستحکم است و هم کاربردی و زیبا، این طراحی نمره قبولی را می‌گیرد اما امید داریم سامسونگ در سال‌های بعد، مشکلاتی که در بخش طراحی به آن‌ها اشاره کردیم را برطرف کند.

نمایشگر گلکسی زد فلیپ ۴

گلکسی زد فلیپ ۴ از دو نمایشگر بهره می‌برد، یک نمایشگر اصلی و یک نمایشگر کاور دیسپلی. استفاده از دو نمایشگر در این مدل بسیار کارایی بهتری نسبت به چیزی که در زد فولد تجربه می‌کنیم دارد. نمایشگر کاور دیسپلی صرفا برای دسترسی سریع به برخی از قابلیت‌ها کاربرد دارد ولی نمایشگر اصلی تجربه کار با گوشی را به شما می‌دهد.

مشخصات

نمایشگر اصلی ۶.۷ اینچ اندازه دارد و از نوع داینامیک امولد ۲X تاشو است، این نمایشگر ۱۲۰ هرتزی از +HDR10 پشتیبانی می‌کند و با نمایشگر زد فلیپ ۳ هیچ تفاوتی ندارد.

نمایشگر کاور دیسپلی نیز همان صفحه ۱.۹ اینچی امولد است که در مدل سال قبل هم بود. در واقع نمایشگر گلکسی زد فلیپ ۴ تنها بخشی است که نسبت به سال قبل هیچ تفاوتی ندارد و عینا در مدل جدید تکرار شده است.

گلکسی زد فلیپ 4

اما تجربه کار با هرکدام از نمایشگرها چگونه است؟

دور نمایشگر اصلی حاشیه نسبتا ضخیمی نسبت به دیگر پرچمداران بازار وجود دارد، نسبت نمایشگر به حاشیه در این مدل نسبت به زد فلیپ ۳ حدود یک درصد بیشتر شده و به ۸۵.۴ درصد رسیده است. این یعنی حاشیه دور نمایشگر نسبت به سال قبل کوچکتر شده اما در مقایسه با دیگر پرچمداران همچنان ضخیم است. در حاشیه دور نمایشگر چند پد پلاستیکی بسیار کوچک وجود دارد تا در هنگام بسته شدن گوشی، مانند یک ضربه‌گیر، جلو اصابت دو حاشیه پلاستیکی یا حتی دو سمت نمایشگر را بگیرند.

گلکسی زد فلیپ 4

در قسمت چپ و راست نمایشگر، درست در جایی که لولا قرار دارد دو برجستگی مربوط به لولا دیده می‌شود که در بخش طراحی به آن اشاره کردیم و قسمت‌های اضافی و آزاردهنده‌ای هستند.

نمایشگر تاشو

در بالای نمایشگر یک حفره برای دوربین سلفی قرار دارد که اندازه آن خیلی کوچک نیست اما مهم‌ترین عنصر اضافی در نمایشگر، تا وسط صفحه آن است. نمایشگرهای تاشو را نمی‌توان به صورت ۱۰۰ درصد تا کرد بلکه نمایشگر در قسمت تا خم می‌شود، به همین دلیل در وسط صفحه یک فرو رفتگی که جای خم شدن نمایشگر است وجود دارد.

افرادی که به شکل طولانی مدت از گلکسی زد فلیپ ۳ استفاده کردند، ادعا داشتند که پس از مدتی استفاده، فرورفتگی و خط تا میان نمایشگر عمیق‌تر می‌شود، نمیدانیم این مشکل در فلیپ چهارم نیز وجود دارد یا نه، اما در حال حاضر فرورفتگی خط تا، آنقدری آزاردهنده نیست و در بسیاری از مواقع اصلا متوجه وجود آن نمی‌شوید.

البته خط وسط نمایشگر یک تاثیر فیزیکی دارد و یک تاثیر بصری، می‌توان گفت تاثیر بصری آن همواره وجود دارد زیرا زمانی که در حال انجام کار هستید یا یک صفحه وب را اسکرول می‌کنید یا زمانی که در یک شبکه مجازی بالا و پایین می‌روید، عکس، متن و اجزای صفحه هنگامی که از زیر این فرورفتگی بالا و پایین می‌شوند، تفاوتی دارد که با دیگر بخش‌های صفحه مشخص است.

به جز این مورد باید تاکید کنم که حس استفاده و کار از نمایشگر تاشو نیز با نمایشگر‌های شیشه‌ای دیگر مدل‌ها نیز تفاوت دارد. روکش این نمایشگر از جنس پلاستیک بوده و هنگام کار با لمس آن متوجه می‌شوید که به سفتی شیشه نیست، البته با فشار دادن این نمایشگر به داخل نمی‌رود یا این که شل نیست اما حس آن با حس کار با شیشه تفاوت دارد.

وضوح و رنگ

این نمایشگر از رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۶۴۰ بهره می‌برد و در هر اینچ آن ۴۲۶ پیکسل قرار دارد. وضوح تصویر در این نمایشگر بسیار بالاست، با تراکم پیکسلی بالا و پشتیبانی از +HDR10 نمایش رنگ‌ها بسیار عالی و واقعی است. رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز هم باعث شده تا همه چیز در نمایشگر روان و سیال باشد و هیچ لگی در آن دیده نشود.

البته کل این کیفیت نمایشگر، تا حدودی تحت تاثیر روکش پلاستیکی تاشو آن قرار گرفته است، روکش پلاستیکی هم براق است و رفلکس زیادی از محیط را بر روی نمایشگر نشان می‌دهد و هم این که کمی از کیفیت کلی آن کاسته است، یعنی نمایشگر مدل‌های سری گلکسی S22 قطعا کیفیت بهتری دارند و کار با آن‌ها لذت بخش‌تر است.

البته این سخنان به معنای آن نیست که نمایشگر گلکسی زد فلیپ ۴ کیفیت مناسبی ندارد، اما باید بدانید که تاشو است و کیفیتش کمی تحت تاثیر این ویژگی قرار گرفته است.

نمایشگر کاور اسکرین

نمایشگر کاور اسکرین ۲۶۰ در ۵۱۲ پیکسل رزولوشن دارد و این نمایشگر با گوریلا گلس ویکتوس پلاس محافظت می‌شود در حالی که نمایشگر اصلی روکش محافظ گوریلا گلس ندارد.

گلکسی زد فلیپ 4

کار با این نمایشگر، بیشتر به ویجت‌ها، آیکون‌ها و افکت‌های گرافیکی محدود است، برای این کار هم کیفیت بسیار خوبی دارد و به طور کامل استفاده از آن راضی کننده است. البته در هنگامی که می‌خواهید با آن عکس یا فیلم بگیرید، متوجه کنتراست اغراق شده آن می‌شوید اما با توجه به کارایی که دارد، کیفیتش قابل قبول است و هیچ مشکلی در استفاده از آن دیده نمی‌شود.

روشنایی

هر دو نمایشگر میزان روشنایی قابل قبولی دارند، البته نور نمایشگر کاور دیسپلی را نمی‌توان تنظیم کرد اما این صفحه در زیر تابش آفتاب خوانایی نسبتا خوبی دارد و می‌توانید نوتیفیکیشن‌های آن را بخوانید.

نمایشگر اصلی هم تا ۱۲۰۰ نیت روشن می‌شود که میزان مناسبی است و در زیر تابش آفتاب می‌توان اجزای صفحه را دید البته همچنان انعکاس نور در صفحه به ویژه در بخشی که فرورفتگی وجود دارد قابل توجه است.

به طور کلی نمایشگرها چیزی کم ندارند، همه چیز طبق انتظار است، هرچند بهترین کیفیت نمایشگر سامسونگ را دریافت نمی‌کنید، اما یکی از بهترین نمایشگرها در گوشی‌های تاشو را می‌توانید در گلکسی زد فلیپ ۴ بیابید. به همین دلیل اگر کانسپت کار با یک نمایشگر تاشو را بپذیرید، مشکلی با صفحه نمایش این مدل نخواهید داشت.

قفل‌های بایومتریک

در گلکسی زد فلیپ ۴ هم مانند زد فلیپ ۳ و حتی مدل‌های فولد، خبری از حسگر زیر نمایشگر نیست، سامسونگ تاکنون نتوانسته زیر نمایشگر تاشو حسگر بگذارد و این مدل هم بدون حسگر زیر نمایشگر عرضه شده است.

اما در فریم کناری حسگر فیزیکی قرار دارد که به همراه قفل تشخیص چهره، تنها زمانی که از نمایشگر اصلی استفاده می‌کنید می‌توانید قفل صفحه را باز کنید. این بدین معناست که برای استفاده از نمایشگر کاور اسکرین نیازی به باز کردن قفل نیست و این بزرگ‌ترین ایراد امنیتی در  فلیپ چهارم است، ایرادی که از فلیپ سوم به ارث رسیده است.

ایراد نمایشگر کاور دیسپلی که رفع نشده است

هر فردی می‌تواند با دو بار تب کردن بر روی صفحه کاور اسکرین یا فشردن دکمه پاور به بخش‌های مختلف صفحه کاور اسکرین مانند ساعت، آلارم، موسیقی و از همه مهم‌‍‌تر نوتیفیکیشن‌ها دسترس داشته باشد. به این ترتیب، عملا هر فردی می‌تواند بدون ورود به گوشی شما، نوتیفیکیشن‌ها و پیام‌های ارسال شده برای‌ شما را بخواند و حتی جواب را با پاسخ‌های آماده ارسال کند.

در قسمت نوتیفیکیشن‌ها می‌توان این تنظیم را در نظر گرفت که محتوای نوتیفیکیشن‌ها و اعلان‌ها به نمایش در نیاید ولی در این حالت، خود شما هم نمی‌توانید پیام‌های ارسالی برای خود را بخوانید و عملا یکی از سه قابلیت مهم صفحه کاور اسکرین از بین می‌رود. بهترین راه این است که قابلیت‌های صفحه کاور دیسپلی هم با اثر انگشت باز شود و در دسترس قرار گیرد، اتفاقی که هنوز به سری فلیپ اضافه نشده است.

حسگر اثر انگشت

حسگر اثر انگشت سریع و دقیق است و خطای بسیار کمی دارد، این حسگر، اثر انگشت شما را در حالت‌های مختلف شناسایی و گوشی را باز می‌کند، حتی اگر دست شما خیس هم باشد باز حسگر به خوبی می‌تواند اثر انگشت را تشخیص دهد، البته گاها با پیام خطا مواجه می‌شوید اما این مقدار خطا زیاد نیست.

گلکسی زد فلیپ 4

اما بزرگ‌ترین ایراد حسگر اثر انگشت گلکسی زد فلیپ ۴ محل قرار گرفتن آن است، زمانی که گوشی را باز می‌کنید، حسگر در نیمه بالایی گوشی قرار می‌گیرد، به علت وجود لولا جای حسگر بالاتر از دیگر مدل‌هاست و به این ترتیب محل قرار گیری حسگر اصلا خوب نیست و شما برای رسیدن به حسگر باید یا دست خود را بکشید یا این که گوشی را در دست خود جابه‌جا کنید.

قفل چهره

عملکرد قفل چهره مانند حسگر اثر انگشت خوب نیست، این قفل تعداد خطاهای بیشتری دارد که برای یک مدل پرچمدار نمی‌تواند راضی کننده باشد، توقع ما از قفل چهره زد فلیپ ۴ بیشتر بود اما قفل در اکثر مواقع با دقت باز می‌شود و حتی در جایی که نور بسیار کم است با روشن کردن صفحه سریعا صورت را تشخیص می‌دهد.

تست‌های ویژه ITResan

در بخش تست‌های ویژه به برخی قابلیت‌ها و ویژگی‌های گوشی که برای ما در آی‌تی‌رسان و بسیاری از کاربران اهمیت دارد، می‌پردازیم. این موارد شامل بخش‌های مختلف گوشی می‌شود و عموما در استفاده عادی روزانه با آن‌ها مواجه می‌شویم، به همین دلیل بهتر است بدانیم آیا گوشی گلکسی زد فلیپ ۴ می‌تواند تست‌های ویژه ما را رد کند یا خیر؟

 تست

نتیجه

بدنه کثیف می‌شود؟

خیر

کار کردن روی سطح صاف آسان است؟

تاحدودی

کار کردن با یک دست آسان است؟

نسبتا راحت است

کار کردن زیر نور آفتاب آسان است؟

بله

یک اثر انگشت را می‌توان دو بار تعریف کرد؟

بله

قفل چهره در تاریکی باز می‌شود؟

بله

حسگر اثر انگشت با دست خیس باز می‌شود؟

بله

قفل چهره با ماسک باز می‌شود؟

خیر

کیفیت عکس سلفی پرتره چند نفره به چه شکل است؟

خوب

نشر صدا هنگام مکالمه چقدر است؟

متوسط

رابط کاربری و نرم‌افزار

به پل ارتباطی میان یک کاربر و سیستم عامل می‌رسیم؛ رابط کاربری تمام تجربه شما از یک تلفن همراه را جلا می‌دهد. گوشی‌های هوشمندی مثل سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴ که ظاهری شیک و دلربا دارند، در ابتدا برای ما بسیار جذاب و هیجان‌انگیز هستند؛ اما تنها در صورتی می‌توانند واقعا همراهی خوب برای ما باشند که رابط کاربری آن‌ها در دل ما جا باز کند، تا از کار کردن با آن‌ها لذت ببریم و تحت تاثیر ویژگی‌های خاص و خیره‌کننده آن‌ها قرار بگیریم.

چیزی که درمورد تحت تاثیر قرار گرفتن توسط امکانات بی‌همتا گفتیم، اتفاقی بود که هنگام بررسی گلکسی زد فولد ۴ برای ما رخ داد؛ ولی طبیعتا منطقی نیست که انتظار از گلکسی زد فلیپ ۴ به اندازه گوشی تبلت‌مانند بزرگی با ۲ نمایشگر متفاوت مانند گلکسی زد فولد ۴ بالا باشد.

به دلیل وجود کاور اسکرین و قابلیت تا شدن صفحه نمایش اصلی در Galaxy Z Flip 4، ما انتظار کارهای جالب و امکانات خاصی از سوی این عنوان داریم، پس بیایید بررسی رابط کاربری را شروع کنیم تا ببینیم این مدل با رابط کاربری One UI 4.1.1 بر پایه اندروید ۱۲ تا چه حد انتظاراتمان را برآورده کرده و چه‌قدر شگفت‌زده یا چه‌قدر ناامید شده‌ایم.

تنظیمات، منوی اصلی و دارک مود

منوی تنظیمات اصلی سامسونگ گلکسی فلیپ ۴، در دو حالت لایت و دارک را می‌توانید در اسکرین‌شات‌های زیر ببینید. همان‌طور که در سومین عکس پایین می‌بینید، وقتی اسکرین‌شات می‌گیرید، تا چند ثانیه می‌توانید از گزینه‌هایی که پایین صفحه برای شما به نمایش درمی‌آید، اسکرین‌شات گرفته شده را ادیت کنید، به اشتراک بگذارید و یا به آن، تگ اضافه کنید. برای گرفتن اسکرین‌شات می‌توانید از ترکیب دکمه پاور و ولوم پایین استفاده کنید.

در بخش انتخاب شکل و شمایل ظاهری طبیعتا با انتخاب‌های مختلفی همراه هستید. می‌توانید انتخاب کنید که صفحه مخصوص تمام اپلیکیشن‌ها وجود داشته باشد یا تمام برنامه‌ها روی صفحه اصلی قرار بگیرند. در حالت اول باید به سمت بالا بکشید تا اپ دراور یا اپ اسکرین باز شود و به تمام برنامه‌های موجود روی گوشی دسترسی داشته باشید. در حالت دیگر برنامه‌ها را روی هوم اسکرین بین صفحه‌های مختلف مرتب می‌کنید و بین آن‌ها جابه‌جا می‌کنید.

در بخش انتخاب والپیپر، می‌توانید صفحه پس‌زمینه و محیط گوشی خود را شخصی‌سازی کنید. طبیعتاً انتخاب بین پس‌زمینه‌های ثابت و متحرک پیش‌فرض سامسونگ یا تصاویر دلخواه خودتان، در دست شماست. پس از آن می‌توانید متناسب با پس‌زمینه انتخابی، رنگ‌بندی غالب بر رابط کاربری گلکسی زد فلیپ خودتان را هم تغییر دهید. همان‌طور که در تصاویر می‌بینید، این رنگ‌بندی در بخش‌هایی مانند آیکون‌های منوی نوتیفیکیشن لحاظ می‌شود.

بخش مهم دیگری از تنظیمات و قسمت شخصی‌سازی گلکسی زد فلیپ ۴، زیرمجموعه بخش کاور اسکرین قرار می‌گیرند که در قسمت بعدی نگاهی کامل و جامع به آن خواهیم انداخت.

کاور اسکرین

از مهم‌ترین قسمت‌های سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴ که در گوشی‌های دیگر یافت نمی‌شود، به نمایشگر دوم می‌توان اشاره کرد که در صورتی که گوشی تا شده است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این صفحه نمایش کوچک، کارایی‌های مختلفی دارد و به نحوه‌های مختلف به شما کمک می‌کند که در این قسمت به آن اشاره می‌کنیم و می‌توانید اسکرین‌شات‌هایی از هر قسمت ببینید (از صفحه کاور هم می‌توان با همان دکمه‌های پاور و ولوم پایین، اسکرین‌شات گرفت).

  • ساعت

اولین چیزی که وقتی صفحه کوچک روی کاور را روشن می‌کنید به چشمتان می‌آید، ساعت زیبای روی آن است. امکانات شخصی‌سازی متعددی برای این ساعت وجود دارد که از طریق منوی تنظیمات، بخش Cover screen و سپس قسمت Clock می‌توانید به آن دسترسی پیدا کنید. از این بخش می‌توانید حالت دلخواه این ساعت زیبا و دلنشین روی کاور اسکرین را مشخص کنید؛ ساعت دیجیتال را به آنالوگ تغییر دهید، نحوه نمایش آن را عوض کنید یا پس‌زمینه زیبا با تم و رنگ‌بندی دلخواه خودتان را برای کاور دیسپلی انتخاب کنید.

شما هر تمی که انتخاب کنید، با زدن روی گزینه Customise می‌توانید رنگ طرح آن را تغییر دهید یا روی حالت تصادفی بگذارید تا رنگ آن به طور رندم تغییر کند. همچنین رنگ نوشته‌های روی آن (ساعت و تاریخ) را هم می‌توانید متناسب با رنگ‌بندی طرح پس‌زمینه، تغییر دهید. این آپشن را هم دارید که طرح ساعت را به گونه‌ای انتخاب کنید که ساعت دو شهر مختلف هم‌زمان نمایش داده شود؛ مثلاً ساعت شهر خودتان به همراه ساعت لندن یا هر شهر انتخابی دیگری در کنار هم روی کاور اسکرین نشان داده می‌شوند.

اگر طرح ساعت خود را از بین طرح‌هایی که پس‌زمینه ندارند انتخاب کنید، گزینه انتخاب والپیپر دلخواه در قسمت پایین صفحه برای شما فعال می‌شود؛ یعنی می‌توانید هر عکس یا عکس‌هایی که می‌خواهید را در پس‌زمینه کاور اسکرین خود بگذارید.

  • ویجت‌ها

بخش دیگر منوی Cover screen در بخش تنظیمات اصلی گوشی، Widgets است که ویجت‌های مختلف کاور دیسپلی را می‌توانید از آنجا فعال نمایید و با کشیدن صفحه کاور به سمت چپ، پس از ساعت به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. در این بخش به ترتیب این ویجت‌ها وجود دارند:

  • موسیقی: با ویجت موزیک، بدون نیاز به باز کردن گوشی، موسیقی خود را پخش یا متوقف کنید یا آهنگ درحال پخش را عوض کنید. این آپشن مخصوص آن‌هایی است که درحال پیاده‌روی و یا در مترو و اتوبوس، هندزفری یا ایربادز خود را می‌گذارید، غرق موسیقی می‌شوید و می‌خواهید راحت بین آهنگ‌های خود سوییچ کنید.
  • آب و هوا: ویجت آب و هوا در سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴، با دسترسی به لوکیشن شما کمک می‌کند بدون نیاز به باز کردن گوشی از وضعیت آب و هوا و دمای مکانی که در آن قرار دارید، مطلع شوید.
  • برنامه‌ریزی: اگر در قسمت schedule برای تاریخ امروز برنامه یا رویدادی از قبل چیده باشید، در این قسمت نمایش داده می‌شود. اگر اهل برنامه‌ریزی‌های دقیق برای هرروز خود هستید، این ویجت برنامه‌های روزانه را به شما یادآوری می‌کند.
  • آلارم: ویجت آلارم به شما آلارم بعدی که تنظیم کرده‌اید را به همراه مدت زمانی که به آن مانده نشان می‌دهد. اگر شب موقع خواب می‌خواهید مطمئن شوید که برای بیدار شدن فردا صبح، آلارم گذاشته‌اید، کافیست نگاهی به بخش آلارم کاور اسکرین سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴ خود بکنید تا از تنظیم بودن آلارم مطمئن شوید و مدت زمانی که می‌توانید بخوابید را هم ببینید.
  • تایمر: مطابق انتظار، در بخش تایمر می‌توانید تایمر ست کنید یا اگر تایمری از قبل گذاشته‌اید، مشاهده کنید، آن را برای لحظاتی متوقف کنید یا به کل قطع کنید. از کاور اسکرین می‌توانید با دکمه‌های چپ و راست موجود روی این ویجت، تایمری با زمان‌های ۱۰، ۱۵ یا ۳۰ دقیقه بگذارید؛ هرچند اگر از داخل گوشی تایمر طولانی‌تر یا با زمان متفاوتی گذاشته باشید، اینجا نمایش داده می‌شود و قابل مدیریت است. این ۳ زمان آماده که ذکر کردیم، از بخش تنظیمات این ویجت قابل تغییر هستند.
  • تقویم: بخش تقویم یک نمای کامل از تقویم ماه جاری به همراه روزهای هفته را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • تماس سریع: تماس سریع یکی از قابلیت‌های کاربردی کاور اسکرین است. درواقع این امکان که بدون باز کردن گوشی بتوانید تماس بگیرید یا تماس‌های خود را پاسخ دهید، از ضروری‌ترین و کاربردی‌ترین ویژگی‌های یک گوشی تاشو است که در Galaxy Z Flip 4 هم وجود دارد. هرچند در این بخش می‌توانید تنها ۳ مخاطب خود را به دلخواه داشته باشید و فقط قادر خواهید بود با آن‌ها تماس سریع برقرار کنید. در این ۳ جایگاه، می‌توانید جای مخاطب، شماره تماس اضطراری مانند ۱۲۵ یا ۱۱۰ هم قرار دهید. با تمام این تفاسیر، شاید بهتر بود یک اسلاید دیگر هم از این ویجت وجود داشت تا حداقل می‌توانستیم ۶ شماره برای تماس سریع در دسترس داشته باشیم؛ انتخاب ۳ مخاطب یا شماره اضطراری برای قابلیت تماس سریع کاور اسکرین، مقداری کم است.

علاوه بر آن‌که از قسمت تنظیمات Cover screen می‌توانید این ویجت‌ها را فعال/غیرفعال یا مرتب کنید، از خود کاور اسکرین و نگه داشتن روی ویجت‌ها هم می‌توانید آن‌ها را پاک یا اضافه کنید و ترتیبشان را هم تغییر دهید.

  • نوتیفیکیشن‌ها

قابلیت بسیار مهم و کاربردی دیگر نمایشگر کاور در سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴، قطعا دیدن نوتیفیکیشن‌ها بدون نیاز به باز کردن گوشی است. این قابلیت کمک می‌کند شما کم‌تر از گوشی استفاده کنید! یعنی دیگر برای دیدن اعلان‌ها نیاز نیست تلفن هوشمند خود را باز کنید و پس از ۳۰ دقیقه به خودتان بیایید که در اینستاگرام گم شده‌اید و بی‌دلیل مشغول اسکرول کردن هستید!

همان‌طور که گفتیم، تمام ویجت‌ها در سمت راست ساعت کاور اسکرین هستند و برای دسترسی به آن‌ها باید صفحه را به سمت چپ بکشید، اما قسمت نوتیفیکیشن‌ها سمت چپ صفحه ساعت قرار دارد؛ یعنی اگر به سمت راست بکشید، می‌توانید نوتیفیکیشن‌های خود را ببینید، آن‌ها را دانه دانه یا همه را باهم پاک کنید و یا حتی به برخی از آن‌ها که شامل پیام از برنامه‌های پیام‌رسان مختلف می‌شوند، با پیام‌های آماده یا شکلک پاسخ دهید. بهتر است بدانید که اگر پیام دریافتی متن یا استیکر باشد نیز نمایش داده خواهد شد.

توجه داشته باشید که برای نشان داده شدن نوتیفیکیشن‌ها در نمایشگر کوچک، نیاز است که از همان منوی تنظیمات Cover screen، نمایش نوتیفیکیشن و محتوای آن را فعال کنید. همانطور که گفتیم اگر نمایش محتوا و جزئیات نوتیفیکیشن‌ها را هم فعال کنید، هرکسی بدون آن‌که قفل گوشی را باز کند می‌تواند آن‌ها را بخواند. کاش این قسمت به گونه‌ای طراحی شده بود که ابتدا نوتیفیکیشن نمایش داده می‌شد، ولی دیدن جزئیات آن نیاز به تایید اثر انگشت بود، قابلیتی که در برخی از گوشی‌های امروز از تنظیمات لاک اسکرین می‌توانید فعال کنید.

پنل نوتیفیکیشن

از قسمت نوتفیکیشن‌های کاور اسکرین، به داخل خود گوشی برسیم. همان‌طور که قبل‌تر اشاره کرده بودیم، رنگ‌بندی این پنل در بخش انتخاب والپیپر قابل تغییر است.

در تنظیمات بخش Motions and gestures که ژست‌های حرکتی مختلف را می‌توانید فعال یا غیرفعال کنید، یک ژست کاربردی مرتبط به نوتیفیکیشن‌ها وجود دارد که با فعال کردن آن، هنگامی که انگشت خود را روی قسمت اثر انگشت گوشی به پایین بکشید، پنل نوتیفیکیشن‌ها پایین خواهد آمد. مقداری با فعال بودن این گزینه کار کردیم و نسبتاً کاربرد خوبی داشت، ولی بعضی وقت‌ها به صورت ناخواسته این اتفاق می‌افتاد که مقداری اذیت‌کننده بود؛ البته وقتی برای ما چندبار این اتفاق افتاد که درحال گرفتن اسکرین‌شات‌های متعدد بودیم و زیاد با دکمه پاور سر و کار داشتیم، در حین استفاده عادی از گوشی بعید است که این گزینه خیلی مزاحم شما شود. در منو تنظیمات، قسمت Advanced features به بخش Motions and gestures دسترسی خواهید داشت.

فلکس مود

قابلیت فلکس مود، حالتی است که سامسونگ برای سری‌های فولد و فلیپ خود تبلیغ زیادی روی آن می‌کند و درواقع بخش مهمی از تفاوت رابط کاربری گوشی‌های تاشو با گوشی‌های معمولی را همین فلکس مود رقم می‌زند. برای استفاده از فلکس مود، ابتدا باید در منوی تنظیمات از قسمت Advanced features و بخش Flex mode panels، این حالت را برای هر برنامه‌ای که می‌خواهید، فعال کنید.

متاسفانه اکثر برنامه‌ها از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند و فقط برنامه‌هایی مانند YouTube و پخش‌کننده‌های مدیای خود سامسونگ، مانند گالری فلکس مود را ساپورت می‌کنند. در ادامه درباره کارایی و کاربردهای آن در برنامه‌های مختلف و آن‌که آیا بهتر است این ویژگی را فعال کنید یا خیر، صحبت می‌کنیم.

گلکسی زد فلیپ 4

پس از فعال کردن فلکس مود برای برنامه‌ها از بخش تنظیمات، اگر گوشی را هنگام استفاده از آن اپلیکیشن‌ها به حالت لپ‌تاپ مانند مقداری تا کنید، وارد فلکس مود می‌شوید. فلکس مود درواقع صفحه را از جایی که تا شده، به دو بخش مربعی تقسیم می‌کند: مربع بالا نمایشگر است که محتوای درحال پخش یا قسمت اصلی برنامه را نشان می‌دهد و مربع پایین، کنترل‌کننده است که امکانات مختلفی مثل ماوس را به شما می‌دهد!

ما از صفحه گوشی در فلکس مود داخل اپلیکیشن‌های مختلف اسکرین‌شات گرفتیم تا با آپشن‌های مختلف آن آشنا شوید. همان‌طور که در تصاویر می‌بینید، برای برنامه‌هایی که فلکس مود برای آن‌ها طراحی مخصوصی ندارد، مانند تلگرام، اینستاگرام و اکثر برنامه‌های دیگر، قسمت پایین صفحه چند گزینه نمایان می‌شود که به ترتیب از سمت چپ آن‌ها را بررسی می‌کنیم. علاوه بر این گزینه‌ها وقتی بخواهید چیزی تایپ کنید هم کیبورد شما در همین قسمت پایین صفحه به نمایش درمی‌آید.

حالت فلکس مود درواقع به گونه‌ای طراحی شده است که وقتی نیمه بالایی صفحه تبدیل به نمایشگر می‌شود، آن را مقابل خودتان قرار دهید و نیازی به لمس کردن آن قسمت نباشد، پس باید هر چیزی که نیاز دارید در قسمت کنترل،‌ یعنی نیم‌صفحه پایینی صفحه وجود داشته باشد. از همین رو هم سامسونگ اولین گزینه‌ای که در این بخش قرار داده، برای پنل نوتیفیکیشن است. با لمس این گزینه، پنل اعلان‌های شما پایین می‌آید و می‌توانید نوتیفیکیشن‌های خود را ببینید و هر کاری که لازم است را انجام دهید.

گزینه بعدی که دومین گزینه از سمت چپ است، همان‌طور که از ظاهرش پیداست از صفحه اسکرین‌شات می‌گیرد. دقت داشته باشید که این گزینه، فقط از نیمه بالایی صفحه، یعنی قسمتی از صفحه که به عنوان نمایشگر عمل می‌کند، عکس می‌گیرد؛ پس کنترل‌های نیمه پایین صفحه در اسکرین‌شات شما نمایان نخواهند بود. اگر می‌خواهید از تمام صفحه اسکرین‌شات بگیرید، با همان دکمه‌های پاور و ولوم پایین این کار قابل انجام است.

دو گزینه بعدی هم همان‌گونه که مشخص هستند، برای کم و زیاد کردن صدای گوشی و نور صفحه هستند که به راحتی قابل استفاده‌اند. این یعنی حتی برای تنظیم بلندی صدا یا تنظیم روشنایی صفحه هم نیازی نیست دستتان را از این قسمت بردارید؛ اما چگونه روی قسمت‌های مختلف صفحه نمایشگر که مانند لپ‌تاپ روبه‌روی شماست کلیک کنید یا در آن اسکرول کنید؟ این سوال ما را به گزینه آخر این قسمت می‌رساند.

آخرین گزینه، قسمتی است که ما خیلی برای آن شوق و ذوق داشتیم، اما آن‌طور که انتظار داشتیم، کارایی نداشت؛ البته طبیعی هم بود که کار با آن خیلی راحت نباشد و نباید انتظارمان را از این قابلیت بالا می‌بردیم. این گزینه آخر که درمورد آن صحبت می‌کنیم، یک تاچ‌پد برای ماوس است. وقتی روی آن کلیک کنید، یک تاچ‌پد مانند تاچ‌پد لپ‌تاپ در قسمت پایین نشان داده می‌شود که می‌توانید از آن برای کنترل ماوس روی نمایشگر استفاده کنید (نشان‌گر ماوس در اسکرین‌شات‌ها دیده نمی‌شود). درست مثل لپ‌تاپ، با یک بار زدن روی تاچ‌پد، کلیک چپ می‌کنید و با حرکت دو انگشتتان به صورت هم‌زمان روی آن، می‌توانید به بالا یا پایین اسکرول کنید.

این قابلیت تاچ‌پد و ماوس به نظر خیلی خوب می‌آید، اما مشکل آن چیست که ما گفتیم خیلی کارایی ندارد؟ قبل از شروع بیان مشکلات، ابتدا باید سازندگان و طراحان هر محصول را درک کنیم و با خود فکر کنیم که چرا و به چه هدفی قسمت یا قابلیتی که درمورد آن بحث می‌کنیم را ساخته‌اند. همان‌طور که گفتیم این قابلیت فلکس مود در کل برای آن ساخته شده که شما گوشی را مانند لپ‌تاپ جلوی خودتان قرار دهید و بدون لمس قسمت بالای آن، با آن کار کنید و لذت ببرید؛ واقعا هم کار با این قابلیت هرچند راحت و کار راه انداز نیست، اما متفاوت و تجربه جالبی است و حتی به نوعی نقش شوآف قابلیت تاشو بودن را هم بر عهده دارد! دلیل و فلسفه وجود موس هم طبیعتا در راستای همان هدف فلکس مود است: هم آن‌که قابلیت تاشو بودن و ظرافت گوشی را به رخ می‌کشد، هم تنوع جالبی ایجاد می‌کند و هم برای شرایطی خاص کاربردی خاص دارد.

به سراغ مشکلات این بخش برویم که باعث می‌شود خیلی از آن راضی نباشیم. از آن‌که میزان حساسیت یا DPI موس آن مقداری پایین است بگذریم، کارایی آن به گونه‌ای است که پس از آن‌که چند دقیقه از آن استفاده کردیم، خسته و کلافه شدیم. اول این‌که وقتی صفحه سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴ را نصف کنیم، با دو صفحه مربعی کوچک روبه‌رو می‌شویم. این صفحه مربعی، هم برای آن‌که نمایشگر یک مسنجر یا فضای مجازی مانند تلگرام، واتس‌اپ یا اینستاگرام باشد، کوچک است و هم ابعاد و اندازه آن برای تماشای یک ویدیو از گالری یا در یوتیوب نامناسب به شمار می‌رود. صفحه مربعی پایین هم برای آن‌که یک تاچ‌پد کاربردی برای ماوس باشد، کوچک است؛ دقیقاً به همین دلیل هم گفتیم که کار با آن در شرایط کلی، خسته‌کننده و ناکارآمد است.

در کل وقتی برای مدتی از فلکس مود استفاده کنید، به این نتیجه می‌رسید که اگر آن را خاموش کنید کارتان خیلی راحت‌تر می‌شود! حتی اپلیکیشن‌هایی که از فلکس مود پشتیبانی می‌کنند هم از این قاعده مستثنی نیستند. مثلاً در یوتوب که با فلکس مود سازگار است، تنها اتفاقی که در این حالت رخ می‌دهد آن است که قسمت نمایش ویدیو نیمه بالایی صفحه را می‌گیرد که طبیعتاً به دلیل ابعاد آن، ویدیو بزرگ نمی‌شود و تنها یک فرق با حالت معمولی دارد: صفحه سیاه بالا و پایین ویدیو بیشتر می‌شود! صفحه پایین هم برای اسکرول کردن ویدیوهای دیگر استفاده می‌شود.

فلکس مود در مرورگر همان کاربردی که تاکنون گفته‌ایم را دارد، مگر هنگام پخش فیلم یا آهنگ. هنگامی که با مرورگر، گالری یا برنامه پخش موسیقی یک مدیا پخش کنید، قسمت پایین صفحه نوار کنترل مدیا با گزینه‌هایی مانند عقب و جلو کردن روبه‌رو می‌شوید. اگر یوتوب را از طریق مرورگر باز کنید هم با چنین شرایطی مواجه می‌شوید.

به صورت کلی اگر بخواهیم تجربه کار با فلکس مود که از مهم‌ترین قابلیت‌های رابط کاربری سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴ به شمار می‌رود را توصیف کنیم، باید بگوییم برای یکی دو دقیقه اول تجربه جالبی بود، اما پس از آن ناکارآمد و دشوار شد. همان‌طور که در ابتدا گفتیم، وجود این قابلیت صرفا جالب و متفاوت و کار آن شوآف قابلیت تاشو بدنه گوشی است و تنوع بیش‌تری به تجربه شما از گوشی می‌دهد؛ اما بعید است به کارتان بیاید و احتمالا شما هم مثل ما به این نتیجه می‌رسید که کار با گوشی درحالت عادی راحت‌تر است. جایی که فلکس مود درخشان‌تر عمل می‌کند، در بخش رابط کاربری دوربین است که می‌توانید در قسمت دوربین آن را بخوانید.

مالتی تسکینگ

رابط کاربری One UI 4.1.1 برای مالتی تسکینگ، قابلیت‌های مناسبی طراحی کرده است؛ هرچند تمام این قابلیت‌ها جدید نیستند و نمونه‌های مختلفی در رابط کاربری‌های برندهای دیگر هم از چند سال پیش برای مالتی تسکینگ دیده بودیم، از جمله اسپلیت اسکرین.

برای آن‌که از تمام امکانات مالتی‌تسکینگ زد فلیپ ۴ استفاده کنید، ابتدا به بخش تنظیمات و قسمت Advanced features مراجعه کنید. در این قسمت می‌توانید گزینه‌های مربوط به اسپلیت اسکرین و پاپ‌آپ ویو را فعال کنید. پس از آن می‌توانید در هر برنامه‌ای که هستید، با کشیدن گوشه اپلیکیشن به میانه صفحه، آن را به حالت یک پنجره شناور تبدیل کنید. همین کار را با هر برنامه‌ای که خواستید می‌توانید تکرار کنید و همه آن‌ها را کنار هم بگذارید.

اگر روی نوار بالای هر پنجره بزنید، چند آپشن به شما نشان داده می‌شود. از طریق این آپشن‌ها می‌توانید برنامه را ببندید، آن را به حالت تمام‌صفحه تبدیل کنید، وضوح آن پنجره را کم کنید، از آن در حالت اسپلیت اسکرین استفاده کنید تا نصف صفحه را بگیرد و یا این‌که برنامه خود را به حالت پاپ‌آپ در بیاورید، یعنی آیکون برنامه به صورت معلق روی صفحه خواهد ماند و با کلیک بر روی آن می‌توانید باز و دوباره آن را ببندید (این کار را هم با بیش از یک برنامه می‌توانید انجام دهید).

اگر می‌خواهید از دو برنامه در حالت اسپلیت اسکرین استفاده کنید، راه دیگر آن استفاده از قسمت Recent apps است که برنامه‌های باز را می‌بینید؛ روی آیکون هر برنامه‌ای که خواستید کلیک کنید و گزینه مرتبط به اسپلیت اسکرین را بزنید. در حالت اسپلیت اسکرین با لمس نوار وسط می‌توانید جای دو برنامه را تغییر دهید. با آیکون ستاره هم می‌توانید این ترکیب دو برنامه را در پنل اج یا صفحه اصلی خود ثبت کنید تا هروقت دوباره به این ترکیب برای اسپلیت اسکرین خود نیاز داشتید، با استفاده از پنل اج با یک کلیک این برنامه‌ها را به همین حالت باز کنید. حرف از پنل اج شد، در قسمت بعدی نگاهی به این ویژگی محبوب هم داشته باشیم.

برنامه‌های اختصاصی: پنل اج و گیم لانچر

در قسمت سمت راست صفحه، می‌توانید لبه پنل اج را هم ببینید که با کشیدن آن به سمت چپ، دسترسی سریع به برنامه‌های منتخب که در این پنل قرار دارند یا خودتان قرار داده‌اید، داشته باشید. پنج اج مانند یک دراور کوچک عمل می‌کند تا شما راحت‌تر بین برنامه‌های کاربردی‌تان جابه‌جا شوید و در هر زمان، به اپلیکیشن‌های اخیر و پراستفاده خود دسترسی سریع داشته باشید.

از دیگر برنامه‌های اختصاصی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴، می‌توان به گیم لانچر اشاره کرد. هرچند در کل، این گوشی را ما به عنوان یک گوشی مناسب برای گیمینگ در نظر نمی‌گیریم، ولی گیم لانچر یک هاب مناسب برای تمام بازی‌های شما فراهم می‌کند که می‌تواند با محدود کردن فعالیت دیگر برنامه‌ها، گوشی شما را برای اجرای بازی بهینه کند.

کیبورد

نه تنها کیبورد Galaxy Z Flip 4، بلکه در کل کیبوردهای سامسونگ همیشه از بهترین‌ها بوده‌اند. مطابق انتظار قابلیت Floating keyboard یا کیبورد شناور وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید یک کیبورد شناور دائم با وضوح پایین‌تر روی صفحه داشته باشید.

ویژگی دیگری که در کیبورد سامسونگ دوست داشتیم، قابلیت Extract text (استخراج متن) بود. با استفاده از این گزینه در کیبورد می‌توانید از طریق دوربین گوشی خود، یک متن را کپی کنید! هرچند این قابلیت با زبان انگلیسی سازگار است و تا جایی که آن را تست کردیم، به خوبی کار می‌کرد که در اسکرین‌شات زیر هم می‌توانید نمونه آن را ببینید. اگر عکسی که می‌خواهید متن آن را بردارید در گالری گوشی‌تان ذخیره است، نگران نباشید و به قسمت بعد مراجعه کنید.

کپی کردن متن از روی عکس

استفاده از دوربین، تنها راه کپی کردن متن از روی عکس نیست. اگر عکسی در گالری وجود دارد که می‌خواهید متن آن را کپی کنید، کافیست در گالری عکس را باز کنید و از گزینه [T] در پایین سمت راست صفحه استفاده کنید. این گزینه در فلکس مود هم موجود است. پس از زدن این گزینه، متن‌ رو عکس انتخاب می‌شود، پس از آن خودتان می‌توانید قسمت مورد نظر را انتخاب و سپس با نگه داشتن انگشتتان، آن را کپی کنید.

سخت‌افزار گلکسی زد فلیپ ۴

برخلاف دیگر سری‌های پرچم‌دار سامسونگ، این بار به جای دو نسخه گوشی با پردازنده‌های مختلف، تنها یک نسخه از زد فلیپ با یک پردازنده عرضه شده است.

گوشی گلکسی زد فلیپ ۴، آخرین تراشه شرکت کوالکام یعنی Snapdragon 8+ Gen 1 را در خود جا داده است. این تراشه از سری ۸ کوالکام بوده که به معنی پرچم‌دار بودنش است. تراشه اسنپ‌دراگون ۸ پلاس نسل ۱ بهترین و قوی‌ترین تراشه در دنیای اندرویدی بوده که با معماری ۴ نانومتری طراحی شده است.

تراشه اسنپ‌دراگون ۸ پلاس نسل یک، در اصل یک نسخه میان‌نسلی است که قصد دارد در بخش پردازنده، مصرف انرژی بهتری داشته باشد و مقداری قدرت تراشه نسل اول را بیشتر کند. نسخه پلاس، در تمام بخش‌ها به جز پردازنده، تفاوت خاصی با نسل یک ندارد.

توجه داشته باشید که این گوشی به خاطر تاشو بودنش، موانعی بر سر طراحان خود گذاشته بود و راه‌حل‌هایی که مهندسان سامسونگ عملی کردند در جای‌جای گوشی قابل مشاهده است. برای مثال، لولای گوشی در وسط قرار داده شده که باعث شده تا جا برای حسگر اثر انگشت نباشد و حسگر به مکانی بالاتر منتقل شود. دیگر مثال‌ها از این موانع و راه‌حل‌ها، به اندازه این حسگر قابل مشاهده نیستند و با بررسی دقیق‌تر، به‌موارد بیشتری می‌رسیم که جلوتر به آنان خواهیم پرداخت.

مشخصات

پردازنده زد فلیپ از یک هسته قدرتمند Cortex-X2 با فرکانس ۳.۱۹ گیگاهرتز برای امور تک هسته‌ای مانند کارهای غیرسنگین و روزمره استفاده می‌کند و به محض این که یک برنامه یا بازی سنگین اجرا کنید، ۳ هسته Cortex-A710 با فرکانس ۲.۷۵ و ۴ هسته Cortex-A510 با فرکانس ۱.۸۰ گیگاهرتزی نیز به میدان خواهند آمد تا از پس هر وظیفه‌ای که به آن‌ها داده‌اید بر بیایند.

در بخش پردازنده گرافیکی این تراشه، همانند نسل ۱، از آدرنو ۷۳۰ استفاده شده است. این پردازنده عملکرد بسیار خوبی دارد و شما را در اجرای هیچ بازی ناامید نخواهد کرد. البته با توجه به پرچم‌دار بودن مشخصات و قیمت گوشی، غیر از این هم انتظار نداشتیم.

رم و حافظه

شاهزاده فلیپ چهارم در این بخش تنوع خاصی ارائه نمی‌کند و مدل‌های محدودی دارد. تمام مدل‌های فلیپ ۴ از ۸ گیگابایت رم نوع LPDDR5 استفاده می‌کنند و تنها در بخش حافظه داخلی با یک‌دیگر تفاوت دارند. شما می‌توانید این گوشی را در ۳ نسخه مختلف با حافظه‌های ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت تهیه کنید که همگی از نسل UFS 3.1 هستند. مدلی که ما در اختیار داشتیم به ۱۲۸ گیگابایت حافظه مجهز شده بود که ۱۰۵ گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار داشت.

نسل ۵ از رم‌های گوشی‌ها که توسط سامسونگ طراحی و ساخته شده‌اند، در مقایسه با آخرین نسل رم‌ها، ۵۰ درصد سرعت بیشتری دارند و این کار را با ۲۰ درصد مصرف انرژی کم‌تر انجام می‌دهند. حافظه داخلی نسل UFS 3.1 نیز هم نسبت به نسل قبل خود، ارتقای زیادی داشته و این بار می‌تواند در مدل‌های ۱۲۸ گیگابایت سرعت ۸۵۰ مگابایتی و در دیگر مدل‌ها سرعتی ۱۲۰۰ مگابایتی داشته باشد.

یکی از بخش‌هایی که در چند سال اخیر به گوشی‌های سامسونگ اضافه شده، رم پلاس نام دارد. رم پلاس در این مدل با قرض گرفتن ۴ گیگابایت از حافظه داخلی، مقداری به ظرفیت رم شما می‌افزاید. رم پلاس چون از حافظه داخلی استفاده می‌کند، سرعت بسیار کمتری نسبت به رم دارد. توجه داشته باشید که ۸ گیگابایت رم تقریبا برای هر گونه استفاده‌ای از گوشی کفایت می‌کند و بعید است در گوشی‌های پرچم‌دار، کسی نیاز داشته باشد این قابلیت را استفاده کند. این ویژگی بیشتر به درد گوشی‌های میان و پایین رده می‌خورد که رم‌های کوچکتری در اختیار دارند.

گرما و خنک‌کنندگی

همانطور که در بخش اول سخت‌افزار گفتیم، اضافه شدن لولا، مشکلاتی ایجاد کرده که برخی با چشم قابل مشاهده هستند و برخی دیگر در تست‌های تخصصی‌تر مشخص می‌شوند. یکی از این مشکلات مربوط به بخش خنک‌کنندگی گوشی می‌شود. به دلیل غیرعادی بودن ابعاد و طراحی گوشی، سامسونگ نتوانسته سیستم خنک‌کنندگی خاصی را در این گوشی قرار دهد.

به همین دلیل هنگام استفاده‌های سنگین، دمای گوشی به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. برای مثال در تست Antutu، دمای گوشی به ۶۰ درجه نیز می‌رسد که عدد بسیار بالایی است!

همچنین هنگام استفاده گوشی در مواردی مانند فیلم‌برداری ۴K و بازی کردن، دمای گوشی افزایش می‌یابد و این دمای بالا در بدنه گوشی به ویژه در اطراف بخش ماژول دوربین به راحتی حس می‌شود و شاید برای برخی افراد آزار دهنده باشد.

دمای بالا علاوه بر این که از عمر گوشی به ویژه باتری آن می‌کاهد، اگر به خوبی کنترل نشود، عملکرد سخت‌افزار گوشی را محدود می‌کند. دلیل این امر این است که دمای بسیار بالا برای گوشی مضر است و استفاده از سیستم‌ خنک‌کنندگی اولین قدم برای کنترل دماست. اگر دما از کنترل خارج شود، گوشی به صورت خودکار عملکرد خود را محدود می‌کند تا گرمای کمتری تولید کند و دما به حالت عادی برگردد.

بازدهی و گیمینگ

اگر نگاهی به سخت‌افزار زد فلیپ ۴ در عمل بیاندازیم، متوجه می‌شویم که عملکردی کمتر از انتظار از خود نشان می‌دهد. برای مثال خانواده S22 از تراشه ۸ نسل یک اسنپ‌دراگون استفاده می‌کنند، ولی با این حال عملکرد بهتری در بنچمارک Antutu را ثبت کردند.

گلکسی زد فلیپ 4

دلیل این اختلافات عملکردی به طراحی گوشی بر می‌گردد. همان‌طور که در بخش قبلی گفتیم، دمای گوشی یکی از مشکلات جدی Flip است. برای مثال اگر سخت‌افزار گوشی ۱۰۰ درصد درگیر باشد بعد از چند دقیقه فعالیت ثابت، عملکرد گوشی حدود ۵۰ درصد کاهش می‌یابد! این عدد یک فاجعه است! البته از حق نگذریم، در استفاده‌های عادی، هیچ شرایطی رخ نمی‌دهد که این فشار به سیستم به صورت ثابت وارد شود ولی این اعداد به خوبی عملکرد دستگاه را به‌طور کل خلاصه می‌کند.

در نمودار زیر تست Wild Life Stress از ۳DMark گرفته شد که در اصل یک بنچمارک ساده را ۲۰ بار تکرار می‌کند تا عملکرد دستگاه را در فشار طولانی مدت بسنجد. همان‌طور که در نمودار مشاهده می‌کنید، این گوشی در دور اول توانست امتیاز هشت هزار را کسب کند و از دور دوم این عدد به ۶ هزار کاهش یافت و در اواخر حتی به ۴ هزار هم رسید!

در ادامه نتایج سه تست معروف از گوشی زد فلیپ ۴ نشان و در میان رقبا قرار داده شده است:

نام مدل

امتیاز ۹ Antutu

امتیاز GFXBench

Car Chase ES 3.1 (offscreen 1080p)

امتیاز Geekbench

تک هسته‌ای / چند هسته‌ای

Xiaomi 12S Ultra

۱۰۳۹۴۱۲

۱۰۴fps

۴۳۰۰/۱۳۲۴

OnePlus 10T

۱۰۱۶۹۵۸

۱۰۳fps

۳۹۰۷/۱۳۲۱

Galaxy Z Fold 4

۱۰۱۲۳۶۰

۱۰۲fps

۴۰۲۸/۱۳۳۷

Galaxy S22 Ultra

۹۶۸۳۵۹

۷۶fps

۳۶۵۷/۱۱۸۰

+Galaxy S22

۸۸۶۹۱۶

۷۶fps

۳۵۲۸/۱۱۶۵

Galaxy Z Flip 4

۸۴۲۷۳۱

۷۵fps

۳۸۱۵/۱۳۱۴

Oppo Find N

۸۲۲۵۱۳

۷۳fps

۳۴۷۸/۹۸۵

Poco X4 GT

۷۸۷۱۳۴

۵۲fps

۳۷۵۲/۹۹۴

Galaxy S21 FE

۷۸۶۰۰۷

۵۹fps

۳۲۱۵/۱۰۳۴

Galaxy Z Flip 3

۷۰۳۲۴۲

۵۰fps

۳۴۴۱/۹۷۹

 

لازم به ذکر است که گوشی زد فلیپ ۴ با این که در مقایسه با رقیبان خود، عملکرد ضعیف‌تری دارد اما شما در استفاده‌های خود، متوجه این اختلافات نخواهید شد و یک تجربه نسبتا پرچم‌داری را از زد فلیپ خواهید داشت.

کانکشن و آنتن‌دهی

گوشی گلکسی زد فلیپ ۴ تنها از یک سیم‌کارت با ابعاد نانو پشتیبانی می‌کند، یعنی نه‌تنها نمی‌توانید از سیم‌کارت دوم استفاده کنید بلکه امکان نصب کارت حافظه هم در گوشی فراهم نشده است. البته لازم به ذکر است که این گوشی از سیم‌کارت دیجیتالی نیز پشتیبانی می‌کند که در حال حاضر در کشور ما کارایی خاصی ندارد.

برای بخش ارتباطات، زد فلیپ ۴ به شما وای‌فای ۶، NFC و بلوتوث نسخه ۵.۲ را ارائه می‌دهد. همچنین سنسورهای شتاب‌سنج، فشارسنج، ژیروسکوپ، ژئومغناطیسی، مجاورت، میزان نور و اثر هال برای امور مختلفی در این گوشی قرار گرفتند. همچنین با پیشرفت و جا افتادن مبحث ۵G در ایران شما نگرانی خاصی نخواهید داشت چرا که این گوشی از ارتباطات نسل ۵ نیز پشتیبانی می‌کند.

دوربین گلکسی زد فلیپ ۴

طبق روندی که این چند ساله از سامسونگ در مورد سیاست‌های طراحی و تولید سری‌های تاشوی خود دیدیم، با خرید گوشی‌های زد فلیپ و زد فولد قرار نیست بهترین تجربه از دوربین یک پرچمدار را داشته باشیم و در مورد زد فلیپ ۴ نیز این موضوع صادق است. با این حال این موضوع بدان معنا نیست که قراره عکس یا فیلم‌های بی‌کیفیتی با این گوشی بگیرید، برعکس، کیفیت تصاویر ثبت شده با این گوشی و برادر بزرگ‌تر خود یعنی زد فولد ۴، بسیار بالا و در حد یک پرچمدار است و کار اکثر کاربران خود را راه خواهد انداخت؛ صرفا اگر به دنبال ثبت بهترین تصاویر ممکن هستید و تصویربرداری اولویت اول شما برای خرید یک پرچمدار بروز است، مواردی مثل گلکسی S22 اولترا و یا آیفون ۱۳ پرو یا ۱۴ پرو می‌توانند انتخاب‌های بهتری باشند.

گلکسی زد فلیپ 4

سامسونگ برای دوربین نسل جدید پرفروش‌ترین سری گوشی‌های تاشوی جهان تغییر زیادی اعمال نکرده و به جز یک مورد سخت‌افزاری جدید، دیگر قابلیت‌های جدید دوربین و بهبود‌هایش مربوط به بخش نرم‌افزار آن می‌شوند.

برای زد فلیپ ۴ یک دوربین واید ۱۲ مگاپیگسل به عنوان دوربین اصلی در نظر گرفته شده است که اندازه سنسور پیکسل آن از ۱.۴µm به ۱.۸µm ارتقا یافته است. درواقع تنها برتری سخت‌افزاری اصلی این گوشی در بخش دوربین نسبت به نسل قبل همین مورد است که دریافت نور را تا ۶۵ درصد بهبود می‌بخشد. به علاوه، لرزش‌گیر این سنسور‌ همچنین بهبود یافته‌ است که در عکس و فیلم‌برداری تا حدی متوجه این بهبود خواهید شد. دیگر خصوصیات سخت‌افزاری سنسور‌های دوربین این گوشی را در ادامه می‌توانید مشاهده کنید:

دوربین ۱۲ مگاپیکسلی واید: دیافراگم f/1.8، اندازه سنسور پیکسل ۱.۸µm، فوکوس دوال پیکسل با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال

دوربین ۱۲ مگاپیکسل اولتراواید: دیافراگم f/2.2، زاویه دید ۱۲۳ درجه

تصویربرداری در روز

عکاسی در روز با دوربین اصلی این گوشی در یک کلام عالی است. در واقع این تنها بخشی از تصویر برداری است که زد فلیپ ۴ توانسته عملکردی بسیار مشابه با دیگر پرچمداران سامسونگ داشته باشد. عکس‌ها تا زمانی که نور طبیعی روز را داشته باشید، چه در سایه و چه در هوای ابری گرفته شده باشند یا شرایطی دیگر، نویز بسیار کمی دارند و رنگ‌ها را به خوبی و طبیعی نمایش می‌دهند. همچنین عکس‌ها داینامیک رنج بالایی دارند و نقاط تاریک را به خوبی در کنار محیط‌های روشن نمایش می‌دهند، به طوری که سایه‌ها در عکس‌های فضای باز و آفتابی به خوبی ثبت شده‌اند.

بخش زیادی از بهبود عکس‌های این گوشی نسبت به نسل قبل را بدون شک مدیون پیشرفت پردازنده این گوشی و همچنین الگوریتم‌های بهبود یافته سامسونگ برای پردازش تصویر هستیم که هر ساله نیز در حال پیشرفت است و بلوغ آن کاملا حس می‌شود. شما اگر خیلی سریع باشید شاید بتوانید به محض ورود به گالری، پس از گرفته شدن عکس، نسخه خام آن را ببینید که با یک چشم به هم زدن تبدیل به یک عکس عالی می‌شود.

این موضوع به هیچ وجه یک ایراد یا نقطه ضعف محسوب نمی‌شود چراکه در تمام گوشی‌های هوشمند، یکی کمتر و دیگری بیشتر،‌ بخش اعظمی از تصویربرداری روی دوش پردازنده‌ها است.

درنهایت با این که دوربین این گوشی در بخش عکس برداری روز نزدیک‌ترین عملکرد را به گوشی‌هایی مانند S22 اولترا دارد، همچنان تفاوت حس می‌شود و می‌توان داینامیک رنج گسترده‌تر و رنگ‌های بهتری را در دیگری شاهد بود.

تصویربرداری در شب

سامسونگ توانسته است تا فرمول مناسبی را در پردازش عکس‌های شب و با نور کم پیدا کند، این موضوعی بود که هنگام کار با S22 اولترا و زد فولد ۴ نیز شاهد آن بودیم. حالت شب سامسونگ به محض آن که نور محیط کم شود از شما برای فعال شدن اجازه می‌گیرد و یا به صورت خودکار فعال می‌شود.

شما می‌توانید این حالت را برای گرفتن هر عکسی فعال نمایید که شامل پرتره، اولتراواید و زوم می‌شود. زمانی که فعال باشد، حالت شب زمان بیشتری از شما می‌خواهد که ثابت بایستید و دوربین را به سمت سوژه خود نگه دارید تا نور بیشتری دریافت کرده و بتواند عکس خوبی تحویل بدهد. به علاوه، شما دو انتخاب برای مدت زمان گرفته شدن عکس دارید، یکی مدت زمانی است که خود حالت شب پیشنهاد می‌دهد و دیگری حالت مکس است، که زمان بیشتری لازم دارد و به طبع عکس بهتری نیز تحویل می‌دهد. توجه داشته باشید که حتی مدت زمان حالت مکس نیز به انتخاب خود گوشی تعیین می‌شود و گاهی ممکن است ۳ و گاهی نیز ممکن است ۵ ثانیه باشد.

دوربین اولتراواید

با دوربین اولتراواید گلکسی زد فلیپ ۴ می‌توانید عکس‌های خوب و قابل قبولی را ثبت نمایید. این عکس‌ها اما نور را به خوبی دوربین اصلی دریافت نمی‌کنند و از آن مهم‌تر، جزئیات کمتری را به ثبت می‌رسانند.

این تفاوت جزئیات به دقت زیادی برای دیده شدن نیاز ندارد که البته طبیعی هم هست، چراکه معمولا دوربین‌های اولتراواید گوشی‌ها کیفیت و جزئیات را فدای زاویه دید بیشتر می‌کنند. با این حال در برخی موارد بر خلاف معمول، رنگ‌‌ها با دوربین اولتراواید غنی‌تر ثبت شدند که احتمالا به دلیل روش پردازش متفاوت آن است.

زوم

در گلکسی زد فلیپ ۴ خبری از دوربین تله‌فوتو و در نتیجه زوم اپتیکال نیست که خبر بدی برای کسانی است که نیاز به این قابلیت دارد. شما تنها می‌توانید تا ۱۰ برابر زوم دیجیتال داشته باشید که تا ۲ یا ۳ برابر می‌تواند عکس‌های قابل استفاده‌ای بگیرد اما از آن بیشتر جزئیات و کیفیت به شدت افت می‌کنند و رنگ‌ها از حالت طبیعی خود خارج می‌شود.

پرتره

یکی دیگر از بخش‌هایی که سامسونگ در آن عملکرد چشمگیری داشته است، بخش عکاسی پرتره است. اولین شاخصه که خوب بودن یک عکس پرتره را تعیین می‌کند، جدا کردن درست سوژه از پس‌زمینه است. بخشی که سامسونگ در آن می‌درخشد نیز دقیقا همین است چراکه در فلیپ چهارم، سوژه به خوبی از زمینه جدا شده و پشتش محو می‌شود. البته همچنان نسبت به S22 اولترا یا آیفون ۱۳ پرو اندکی خطا داشته و به بی‌نقصی آن‌ها گاهی نمی‌تواند در حد یک تار مو را از زمینه جدا کند.

ماکرو

برای هیچ‌کدام از پرچمداران جدید سامسونگ سنسور دوربین ماکرو تعبیه نشده است و اولویت به دیگر سنسور‌ها داده شده، با این حال با تمامی این گوشی‌ها می‌توان به کمک دوربین اصلی (یا تله فوتو که این گوشی ندارد) عکس‌های ماکرو و از فاصله نزدیک گرفت یا روی سوژه زوم کرد.

گلکسی زد فلیپ ۴ در این بخش از بقیه ضعیف‌تر عمل کرده است. عکس‌ها در صورتی که از فاصله نزدیک گرفته شوند کیفیت بهتری دارند اما نمی‌توان زیاد به سوژه نزدیک شد. از طرفی اگر روی سوژه زوم کنید می‌توانید سوژه را بزرگ‌تر کنید اما کیفیت عکس‌ها زیاد جالب نیست.

سلفی

دوربین سلفی این گوشی از یک سنسور ۱۰ مگاپیکسلی با f/2.4 استفاده می‌کند که می‌توانید با آن عکس‌های سلفی بسیار خوبی بگیرید. این سنسور در روز رنگ‌ها را به خوبی ثبت می‌کند و نویزی در آن نمی‌بینید.

همچنین می‌توانید عکس‌های پرتره بسیار خوبی با آن بگیرید که در جدا کردن سوژه اگر بهتر از دوربین اصلی نباشد، قطعا در همان سطح عمل می‌کند. دوربین سلفی زد فلیپ ۴ همچنین در شب و با حالت نایت‌مود می‌تواند عکس‌های خوبی را به ثبت برساند و در مجموع با این گوشی یک دوربین سلفی خوب و در حد پرچمداران خواهید داشت که غیر از این نیز انتظار نمی‌رفت. اما با قابلیت ویژه این گوشی که اجازه می‌دهد با دوربین اصلی سلفی بگیرید، کاربرد دوربین سلفی به تماس تصویری و باز کردن قفل گوشی خلاصه می‌شود.

فیلم برداری

فیلم برداری با این گوشی به طور کلی تجربه بسیار خوبی است. شما می‌توانید تا رزولوشن ۴K و فریم ریت ۶۰ فیلم برداری کنید که از کیفیت خوبی نیز برخوردار است اما جای رزولوشن ۸K که این روز‌ها در اکثر پرچمدار‌ها می‌بینیم بسیار خالی است.

فیلم‌های خروجی اما روان هستند و لرزش دست زیادی در آن‌ها حس نمی‌شود که به لطف سیستم لرزش‌گیر بهبود یافته سنسور اصلی ممکن شده است. همچنین برای فیلم‌برداری +HDR10 را در اختیار داریم که به بهبود داینامیک‌رنج ویدئو کمک می‌کند. در نهایت قابلیت فیلم‌برداری با فریم‌ریت ۹۶۰ و رزولوشن ۷۲۰ نیز برای فیلم‌های اسلوموشن تعبیه شده است.

تصویربرداری با یک گوشی تاشو

یکی از مهم‌ترین خصوصیاتی که سامسونگ برای تبلیغ زد فلیپ ۴ استفاده کرده و آن را دلیل دیگری برای قابلیت خم شدن گوشی برشمرده است مربوط به بخش دوربین می‌شود. در واقع مانند دیگر بخش‌های فلیپ چهارم، این شرکت تلاش کرده تا برای دوربین نیز از خم شدن گوشی بهره ببرد و موفق نیز شده تا قابلیت‌های جذابی را در اختیار ما بگذارد.

مهم‌ترین قابلیت دوربینی که این گوشی بر خلاف دیگر رقبایش در بازار ارائه می‌کند، قابلیت استفاده از صفحه‌نمایش کاور برای سلفی گرفتن با دوربین‌های اصلی است. شما می‌توانید در این نمایشگر که سایز مناسبی دارد و به اندازه کافی بزرگ است تصویر خود را که با دوربین واید یا اولترا واید گرفته می‌شود را ببینید تا بتوانید به خوبی دوربین سلفی کادر بندی کنید و عکس‌های بسیار با کیفیت‌تری بگیرید.

همچنین کنترل‌ها برای این قابلیت به خوبی تعبیه شده‌اند تا بتوانید بدون مشکل از حالت‌های مختلف آن استفاده کنید. شما می‌توانید با دو بار فشردن دکمه پاور در حالت تا شده، وارد حالت دوربین شوید و سپس با کشیدن انگشت خود از چپ به راست نمایشگر کاور یا برعکس، از حالت عکاسی به فیلم‌برداری و سپس پرتره بروید و با بالا و پایین کشیدن انگشت خود، بین دو دوربین واید و اولترا واید جابه‌جا شوید.

گلکسی زد فلیپ 4

یکی دیگر از مهم‌ترین کارهایی که فقط با گلکسی فلیپ می‌توانید انجام دهید، استفاده از آن در حالت نیمه بسته است. در این حالت گوشی خودش می‌تواند بدون کمک هیچ پایه‌ای روی یک سطح بایستد. این موضوع به شما کمک می‌کند تا لازم نباشد زمانی که تنها هستید یا می‌خواهید عکس دسته‌جمعی ثبت کنید، خودتان گوشی را نگه دارید و سلفی بگیرید یا نیاز باشد تا از کسی درخواست کمک کنید.

این روش در کنار قابلیت عکس برداری با نشان دادن کف دستتان به گوشی منجر به عکس برداری خودکار بسیار کارآمدی برای این گوشی می‌شود که اجازه می‌دهد زمانی که گوشی به خوبی روی یک سطح ایستاده از راه دور از خود عکس بگیرید.

از حالت نیمه تا شده همچنین می‌توانید استفاده دیگری نیز داشته باشید، به طوری که آن را از یک نیمه در دست بگیرید تا به کنترل‌ و دکمه‌ها دسترسی راحت‌تر و بیشتری داشته باشید و از نیمه‌ دیگر که جلوی صورتتان قرار می‌گیرد به خوبی تصویر در حال ضبط را تماشا کنید. این روش شاید زیاد کارآمد نباشد و در بهترین حالت تسلط بیشتری در فیلم‌برداری به شما بدهد اما همچنان ممکن است برای برخی جذاب و کارآمد باشد.

آخرین کاری که شاید فقط بتوانید با دوربین این گوشی انجام دهید یک فیلم برداری روان از بالا تا پایین است. برای مثال فرض کنید می‌خواهید از یک ساختمان بلند و زیبا فیلم برداری کنید، شما می‌توانید گوشی را روی یک سطح گذاشته و با یک دست ثابت نگه دارید و با دست دیگر نیمه دیگر گوشی را تکان دهید و از بالا تا پایین ساختمان را ضبط نمایید یا یک تصویر پانورامای خوب بگیرید.

رابط کاربری

رابط کاربری برنامه دوربین سامسونگ نیز یکی دیگر از بخش‌های به تکامل رسیده آن محسوب می‌شود که در میان گوشی‌های این برند مشترک بوده و شباهت زیادی به یکدیگر دارند. به طور کلی شما برای انواع مختلف تصویر برداری، تب‌های مختلفی در دسترس دارید که می‌توانید به صورت دل‌خواه تعدادی از آن‌‌ها را کنار یکدیگر بچینید و بقیه که کاربرد زیادی برای شما ندارند را در تب More قرار دهید.

این بخش‌ها شامل حالت عادی عکاسی، فیلم‌برداری، پرتره، حالت شب جداگانه، حالت پرو برای عکس‌برداری و فیلم‌برداری که به شما اجازه می‌دهد خودتان دوربین را تنظیم نمایید، سینگل تیک که انواع عکس و فیلم کوتاه را طی مدت زمان مشخصی ثبت می‌کند تا با فشردن یک دکمه هرآنچه نیاز دارید را داشته باشید، حالت غذا که رنگ جذابی به تصویر ثبت شده می‌بخشد، پانوراما، اسلوموشن، هایپرلپس، ویدئوی پرتره و نگاه کارگردان که نمای تمام دوربین‌های گوشی را به شما نشان می‌دهد، می‌شود.

گزینه‌هایی که فقط در این گوشی سامسونگ می‌بینیم شامل تغییر به حالت فلکس مود و برعکس و همچنین نمایش نمای دوربین اصلی روی نمایشگر کاور می‌شود که به سوژه‌های شما اجازه می‌دهد یک دید کلی از عکس که از آن‌ها می‌گیرید داشته باشند.

اسپیکر استریو AKG

در گلکسی زد فلیپ چهارم دو اسپیکر استریو برای گوش دادن به موسیقی و پادکست یا تماشای ویدیو وجود دارد. اولین اسپیکر در فریم پایینی گوشی کنار درگاه شارژ قرار گرفته است، دومین اسپیکر همان اسپیکر مکالمه است که در مرز میان نمایشگر و حاشیه دور آن قرار گرفته است.

اولین نکته در مورد اسپیکرهای استریو AKG سامسونگ زد فلیپ ۴ آن است که قدرت خروجی، بیس صدا و شفافیت آن بسیار بالاست. حتی اگر موسیقی را در آخرین درجه قرار دهید، کیفیت صدا افت نمی‌کند و صدایی با کیفیت را به گوش شما می‌رساند. اما قدرت صدای خروجی اسپیکر نسبت به اسپیکر مکالمه بسیار بیشتر است، این اتفاق باعث می‌شود کمی بالانس صدا در این مدل مشکل داشته باشد.

اگر هنگام بازی دستتان بر روی اسپیکر اول برود و آن را بپوشاند، تقریبا ۸۰ درصد صدا بسته خواهد شد و صدای ضعیفی از اسپیکر مکالمه پخش می‌شود. با توجه به ابعاد کوچک گلکسی زد فلیپ ۴، امکان دارد که هنگام بازی دستتان بر روی اسپیکر برود و صدا بسته شود، از این جهت مدل تاشو سامسونگ خیلی با مدل‌هایی که اسپیکر استریو ندارند تفاوتی ندارد.

هنگامی که با اسپیکر مکالمه صحبت می‌کنید باید صدای آن را کاهش دهید زیرا اگر صدا بلند باشد افراد داخل اتاق می‌توانند صدای طرف مقابل را بشنوند، البته نشر صدا زیاد نیست اما وجود دارد. در خصوص حالت مکالمه در حالت بسته هم توضیحات ارائه شد، در این حالت می‌توانید تنها با اسپیکر به مکالمه بپردازید یا این که از هندزفری استفاده کنید اما به هر شکل بدون باز کردن گوشی امکان تماس یا جواب به تماس وجود دارد.

باتری و شارژر گلکسی زد فلیپ ۴

در این نسل از سری زد فلیپ، شاهد افزایش ۴۰۰ میلی‌آمپری در ظرفیت باتری هستیم تا با ظرفیت ۳۷۰۰ میلی‌آمپری طرف باشیم. این باتری همچنان ظرفیت کمی دارد و دلیل این ظرفیت کم در گوشی‌های فلیپ، فلیپ بودن آن‌هاست!

باتری یکی از بزرگ‌ترین قطعات داخلی گوشی‌هاست که اگر قاب پشتی گوشی را باز کنید، متوجه خواهید شد که بخش زیادی از فضای درون گوشی را باتری اشغال کرده است. از طرفی گوشی‌های فلیپ در مقایسه با مدل‌های معمولی، یک لولا اضافه در وسط گوشی دارند که باعث می‌شود امکان استفاده از باتری بزرگ فراهم نباشد. راه‌حلی که مهندسان سامسونگ آن را انتخاب کردند، استفاده از باتری دوگانه است.

در گوشی‌های فلیپ، یک باتری در بخش بالای گوشی، یک باتری در بخش پایین قرار گرفته است، اما باز هم لولا بخش بزرگی از گوشی را اشغال کرده و اجازه استفاده از باتری‌های بزرگ‌تر را نمی‌دهد.

شارژدهی

فلیپ با داشتن تراشه‌ای که مصرف انرژی کمتری دارد، در نتیجه، عملکرد به مراتب بهتری را در مقایسه با نسل قبل خود نشان می‌دهد. در ادامه، نتایج تست اختصاصیکمال مهر از باتری گوشی‌ها را برایتان آورده‌ایم. در این تست‌ها، گوشی تا ۱۰۰ درصد شارژ می‌شود و سپس در هر دور از تست، یک وظیفه مختلف و ثابت به گوشی داده می‌شود، سپس مدت زمانی که طول می‌کشد تا شارژ گوشی به ۹۵ درصد برسد، اندازه‌گیری می‌شود.

برای مثال، گوشی از شارژ ۱۰۰ درصد، شروع به پخش فیلم خواهد کرد و مدت زمانی که طول می‌کشد تا به ۹۵ درصد برسد، اندازه‌گیری می‌شود.

 تست

نتیجه (بر حسب دقیقه)

پخش فیلم FHD با روشنایی حداکثری

۲۵:۳۱

ضبط فیلم ۴K با روشنایی حداقلی

۷:۳۵

بازی Call of Duty: Mobile با روشنایی حداکثری

۱۲:۵۷

مکالمه تصویری با روشنایی حداکثری

۱۳:۳۸ 

سرعت شارژ

در بخش سرعت شارژ، زد فلیپ از شارژ سریع ۲۵ واتی و شارژ سریع بی‌سیم ۱۵ واتی پشتیبانی می‌کند که کمی نسبت به استانداردهای امروزی کندتر به‌حساب می‌آید. برای مثال گوشی S22 Ultra سامسونگ نیز از شارژ باسیم سریع ۴۵ واتی پشتیبانی می‌کند. زد فلیپ ۴ توانایی شارژ معکوس بی‌سیم را نیز دارد و این کار را با سرعت ۴.۵ واتی انجام می‌دهد.

گلکسی زد فلیپ 4

طبق ادعای سامسونگ شما می‌توانید با استفاده از شارژ ۲۵ واتی، زد فلیپ ۴ را در زمان ۳۰ دقیقه، ۵۰ درصد شارژ کنید. البته نتایج تست‌های ما، این ادعا را رد می‌کنند. در جدول زیر، ما گوشی را با ۰ درصد شارژ به شارژر وصل کردیم و سپس میزان شارژ آن را در زمان‌های مختلف، ثبت کردیم.

 مدت زمان بر حسب دقیقه

میزان شارژ

۰

۰

۱۵

۱۸

۳۰

۳۷

۴۵

۵۵

۶۰

۷۳

۷۵

۸۹

۹۰

۹۷

۹۶:۳۰

۱۰۰

مدت زمان ۹۶ دقیقه برای شارژ گوشی، آن هم برای شارژ یک باتری با تنها ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ظرفیت، نقطه ضعف بسیار بزرگی محسوب می‌شود که آن چنان هم دور از انتظار نبود. قرار دادن لولا در وسط گوشی، چالش‌های طراحی زیادی را برای سامسونگ ایجاد کرده که سامسونگ دقیقا نتوانسته آن‌ها را به‌خوبی حل کند و تنها به دور زدن آن‌ها بسنده کرده است.

جمع‌بندی – شاهزاده فلیپ چهارم

گلکسی زد فلیپ ۴ گوشی جذابی است، این مدل نسبت به نسل قبلی تفاوت زیادی نداشته اما اتفاقات مثبتی درون آن رخ داده که قابل اشاره هستند. مهم‌ترین تغییرات گلکسی زد فلیپ ۴ نسبت به گلکسی زد فلیپ ۳ را می‌توان به بهبود لولا، طراحی با بدنه مات و باتری و شارژدهی بهتر عنوان کرد. در عین حال طراحی ظاهری، دوربین و بخش رابط کاربری تغییرات زیادی نسبت به نسل قبل ندارد و این اتفاق باعث می‌شود تا زد فلیپ ۴ تا حد زیادی یک مدل تکراری باشد.

طراحی زد فلیپ ۴ بسیار خوب است و به راحتی می‌توان از آن استفاده کرد، البته شما باید بدانید که یک گوشی تاشو دارید و قرار نیست مانند یک گوشی عادی از آن استفاده کنید، اکثر مواقعی که به گوشی نیاز دارید باید آن را باز کنید اما در بخش کاور دیسپلی هم برخی امکانات مانند خواندن اعلان‌ها و پیام‌های جدید وجود دارد که بسیار کاربردی است.

گلکسی زد فلیپ 4

نمایشگر این مدل نسبت به دیگر پرچمداران سامسونگ تفاوت دارد اما هنوز هم می‌توان آن را از بهترین‌های بازار دانست، خط وسط نمایشگر زیاد مزاحم نیست و خیلی مواقع احساس نمی‌شود ولی روکش براق روی نمایشگر هم انعکاس نور را افزایش داده و هم حس کار با گوشی را متفاوت کرده است.

دوربین‌ها قابل قبول هستند اما باز هم باید تاکید کنیم که اگر به عکاسی علاقه دارید، در بازار دوربین‌های بهتری را نیز می‌توانید پیدا کنید. به یاد داشته باشید قیمت این مدل هم رده دیگر پرچمداران است، یعنی شما هزینه اضافی برای قابلیت تاشو بودن گوشی، نمایشگر جدید، نمایشگر کاور دیسپلی و لولای گوشی پرداخت نمی‌‌کنید، در این حالت طبیعی است که سامسونگ با کم گذاشتن در برخی قسمت‌ها مانند دوربین تلاش کند تا هزینه ساخت این مدل را متعادل کند.

البته در بخش فیلم‌برداری با استفاده از قابلیتی که حالت تاشو گوشی به شما می‌دهد با خلاقیت خود می‌توانید ویدیوها یا حتی تصاویر جالبی بگیرید. باتری نسبت به نسل قبل بهبود پیدا کرده ولی همچنان شارژدهی مناسبی ندارد و برای استفاده طولانی مدت مناسب نیست. در بخش رابط کاربری امکانات بسیار خوبی را می‌توان دریافت کرد ولی قابلیت‌های خاص گوشی تاشو مانند مالتی‌تسکینگ یا فلکس مود به علت بزرگ‌نبودن نمایشگر کارایی خاصی ندارد و برای انجام چنین کارهایی باید به سراغ مدل گلکسی زد فولد ۴ بروید.

 

سخت افزار گلکسی زد فولد ۴ نیز در حد پرچمداران است اما گوشی زیاد داغ می‌‌کند و این داغ کردن معمولا باعث کاهش قدرت پردازشی گوشی می‌شود به طوری که گاها لگ و کندی در رابط کاربری یا بازی خواهید دید، اتفاقی که هرگز در گلکسی زد فولد ۴ مشاهده نشد.

گلکسی زد فلیپ ۴ برای چه افرادی مناسب است؟

گلکسی زد فولد ۴ یک گوشی تاشو جذاب و همراه است، حمل این گوشی راحت‌تر از دیگر مدل‌هاست و در بسیاری از اوقات می‌توانید با صفحه کاور دیسپلی کار خود را انجام دهید. به همین دلیل افرادی که زیاد با گوشی کار می‌کنند اما کار سنگینی انجام نمی‌دهند، مخاطبان خوبی برای شاهزاده فلیپ چهارم هستند. اگر به یک گوشی نیاز دارید که سخت افزار و نرم افزار خوبی داشته باشد، قدرت بدنه آن مناسب باشد، خاص و جذاب باشد، باتری و دوربین آن در حد معمول (نه در حد پرچمداران) کار شما را راه بیندازد و در عین حال حس در دست گرفتن آن متمایز باشد، می‌توانید به خرید گلکسی زد فلیپ ۴ فکر کنید.

نقاط قوت

طراحی فوق‌العاده با رنگ‌بندی جذاب

لولا بهبود یافته

ضد آب

نمایشگرهای با کیفیت

نمایشگر کاور اسکرین با کارکردهای مناسب

رابط کاربری بهینه شده

قدرت سخت افزاری مناسب

اسپیکرهای با کیفیت

 

نقاط ضعف

عملکرد حسگر اثر انگشت و قفل چهره پایین‌تر از حد انتظار

داغ شدن هنگام کار با گوشی

عدم پشتیبانی از Dex

شارژدهی ضعیف باتری و سرعت شارژ پایین!

 

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=518

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x