تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
3

قلیان تفریح پر خطر دانشجویان و فوتبالیست‌ها/ایران برای مبارزه با سوادگران مرگ میلیاردها تومان خرج می‌کند

  • کد خبر : 42696
  • ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰
قلیان تفریح پر خطر دانشجویان و فوتبالیست‌ها/ایران برای مبارزه با سوادگران مرگ میلیاردها تومان خرج می‌کند

قاچاقچیان برای ترانزیت موادمخدر به کشورهای دیگر دست به هر کاری می‌زنند زیرا آنقدر امکانات و پول در اختیار دارند که مبارزه با آنها آسان نیست. مسئولان مبارزه با موادمخدر هر ساله برای مبارزه با این سوداگران مرگ میلیاردها تومان خرج می‌کنند و شهید می‌دهند. جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهایی است که حتی با مخالفت و آزار دیگر دولتها با تمام قوا و در هر جا و زمینه‌ای به مبارزه با موادمخدر پرداخته است.

به گزارش خبرنگار حوادث کمال مهر، عبدالصمد خرمشاهی وکیلی که پرونده‌های بزرگی را به نتیجه رسانده است، می‌گوید: تمامی دستگاه‌ها امکانات کافی برای آگاه کردن مردم را دارند. ولی نتوانستند از ابزارهایی که در اختیار دارند به درستی استفاده کنند. مسئولان این موضوع را ساده‌ گرفته بودند در صورتی که مواد مخدر ، منشا خیلی از مشکلات و مسائل در کشور است.

وی در ادامه با انتقاد از عملکرد تمامی دستگاه‌های مربوطه می‌افزاید: موادمخدر هم زاییده معلول دیگری است که رشد پیدا کرده است. عوامل گرایش جوانان به موادمخدر را همه می‌دانند. مواردی مانند عدم سرگرمی کافی و امنیت شغلی، بیکاری و… جزئی از این عوامل هستند. اما موضوعی که به تازگی به فرهنگ تبدیل شده و جوانان از آن بسیار استقبال می‌کنند، کشیدن قلیان است. قلیان خود مقدمه اعتیاد است اما هنوز این معضل جدی گرفته نشده است. چندین بار آیین‌نامه و بخشنامه در این مورد تهیه شد اما بعد از گذشت چند روز مبارزه با آن متوقف و کشیدن قلیان دوباره شایع شد. همین مستمر نبودن برخورد، باعث شده که قبح مصرف آن از بین برود و قلیان به تفریح دانشجویان، فوتبالیست‌ها، جوانان و… تبدیل شود.

خرمشاهی با اشاره به این که در برخی موارد خانواده‌ها خود سرمنشاء مشکل هستند، تاکید می‌کند: آیا این ایده‌آل است که خانواه‌ها فقط نقش پند دهنده را ایفا کند؟ به آمار طلاق نگاه کنید. در بسیاری موارد طلاق به استفاده از موادمخدر باز می‌گردد. خانواده‌ها آموزش کافی ندیده‌اند و در بسیاری مواقع کاری از دستشان برنیامده است. در این مورد بار عمده به عهده دولت است. خانواده‌ها از دولت تاثیرپذیرند، اما دولت‌ها تاکنون از این مهم استفاده بهینه نکرده‌اند که فرهنگ لازم را در خانواده‌ها جا بیندازند.

این وکیل دادگستری می‌گوید: اعتیاد همه اقشار را خواسته یا ناخواسته درگیر خود می‌کند و صدا و سیما و رسانه‌ها تاثیر بسیار مهمی در مبارزه با آن دارند اما ذره ای از این پتانسیل استفاده نمی‌شود. ۹۰ درصد جرایمی که اتفاق می افتد ناشی از فقر یا موادمخدر است. چقدر زندانی موادمخدر داریم که خانواده‌های این افراد هم ناخواسته درگیر مواد افیونی می‌شوند؟

عبدالصمد خرمشاهی با اشاره به علل گرایش جوانان به موادمخدر می‌افزاید: جوانی که با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند، امنیت شغلی، سرگرمی و تفریح کافی ندارد و دلهره‌های زندگی به او فشار می‌آورد، گاهی راحت‌ترین کار یا همان مصرف موادمخدر را انتخاب می‌کند تا سختی‌های خود را به فراموشی بسپارد. درواقع این پناه بردن به مأمنی زودگذر و خانمانسوز است. ضمن آن که اعتیاد کل جامعه را فلج می‌کند. زیرا جوانان نیروی عظیم کار یک کشور هستند و با گرایش آنها به موادمخدر جامعه فلج می‌شود.

وی با تاکید بر این که راهکار پیشگیری از گرایش به موادمخدر مشخص است، می‌گوید: بخش عمده‌ای از جرم زندانیان کشورمان موادمخدر است. زمانی که بیکاری در جامعه وجود داشته باشد جوانان بالاجبار راحت‌ترین راه درآمد را انتخاب کرده و به پخش موادمخدر به عنوان پادو می‌پردازند و خود و خانواده‌هایشان در باندهای مافیایی اسیر می‌شوند. مسئولین ما هنوز این قضیه را جدی نگرفته اند. علیرغم راهکارهایی هم که ارائه شده ، هنوز قدم جدی برداشته نشده و به نظر من اولین قدم برچیده شدن نمایش مسخره قلیان کشیدن در اماکن عمومی است.

این وکیل دادگستری با اشاره به این که جوانان از اعتیاد به قرص اطلاع ندارند و باید به فکر کاهش تقاضا باشیم، می‌افزاید: تا زمانی که تقاضا نباشد عرضه‌ای هم نخواهد بود. لذا تنها راه این است که با اجتماعی کردن مسئله اعتیاد زمینه‌های تقاضا را از بین ببریم. باید جوانان را در مورد مضرات خطرات مصرف قرص آگاه کرد تا جوان ما بداند اگر قرصی برای تمرکز، کم‌خوابی و… به او پیشنهاد می‌شود برای یک دوره کوتاه تاثیر خواهد داشت و بعد از آن فقط اعتیاد و مشکلات روحی و روانی اعتیاد برایشان خواهد ماند. علاوه بر آن باید خانواده‌ها هم به آثار موادمخدر پی ببرند و آموزش‌های لازم را ببینند. متاسفانه بخشی از خانواده‌ها درگیر معضل موادمخدر هستند ولی نمی‌دانند چگونه با این مسئله برخورد کنند، مسلما با نصیحت نمی‌توان به جنگ اعتیاد رفت بلکه نیاز به عزم ملی دارد. مسئولان سه قوه، مردم، کارشناسان و… باید برای ریشه‌کنی توزیع موادمخدر و پخش آن، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی جوانان و نوجوانان، حل بیکاری، عدم امنیت شغلی، سرگرمی، پدیده‌هایی مثل طلاق و… راهکارهای اجرایی و اصولی را ارائه کنند.

وی با اشاره به این که سوداگران مرگ سود کلانی به جیب می‌زنند و مبارزه با آنها بسیار سخت و دشوار است، تاکید می‌کند: مادامی که پای پول میان باشد و باندهای مافیایی سودهنگفت از ترانزیت به دست می آورند، سایر مسایل فرعی می‌شود. مافیای موادمخدر باندهای عظیمی دارد که همه جور امکاناتی دارند و حتی در مسیر ترانزیت خود در همه کشورها پمپ بنزین زیرزمینی دارند. این امکانات باور نکردنی که باندهای قاچاق موادمخدر ‌دارند، برخورد و مبارزه را خیلی مشکل می‌کند. اما باید مبارزه در تمام بخش‌ها با هم پیش برود نه اینکه صرفا توجه به خانواده‌ها کنیم و موادمخدر به راحتی و در عرض ۵-۶ دقیقه در دسترس قرار گیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:  حوادث ، میلیارد ، انتظامی ،
۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=42696

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x