به گزارش کمال مهر دکتر احمد روان پارسا متخصص اطفال گفت: احتمال ابتلا به آسم در کودکانی که آنتی بیوتیک مصرف میکنند، بیشتر از دیگر کودکان است.
وی ادامه داد: کودکان دچار سه نوع مختلف بیماری آسم میشوند. مشکلات تنفسی موقت که پس از ۳ سالگی رفع میشود، آسم تأخیری که پس از ۳سالگی ایجاد میشود و آسم دائمی.
وی افزود: بیش از نیمی از کودکان قبل از سن یک سالگی در هنگام مواجه با بیماریها تحت درمانهای آنتی بیوتیک قرار میگیرند و این امر موجب میشود، خطر ابتلا به مشکلات تنفسی موقت در این کودکان دو برابر و خطر آسم دائم بیش از نیمی از آنها را تهدید کند.
روان پارسا تصریح کرد: رابطه میان آسم و آنتی بیوتیک به این معنا نیست که این داروها باعث ایجاد آسم میشوند بلکه عوامل دیگری نظیر عفونتهای تنفسی درکودکان نیز نقش دارند.
این متخصص اذعان داشت: آسم یک بیماری مزمن التهابی ریهها و مجاری تنفسی است. اگر کودکی مبتلا به آسم باشد، این مجاری تنفسی تحریک شده و ورم میکند و این مسئله میتواند بر توانایی تنفس کودکتان تأثیر بگذارد.
وی در پایان اظهار داشت: اکثر کودکان مبتلا به آسم میتوانند با داروها، آموزش و برنامه مناسب در زمان حملات آسمی و با پیگیریها و آزمایشهای مداوم پزشکی زندگی طبیعی داشته باشند.
انتهای پیام/