مناسب برای: ۳ نفر
زمان آماده سازی: ۱ ساعت
مدت زمان انتظار: ۲ ساعت
مواد لازم
آبغوره یک و نیم پیمانه (از گرد غوره هم میتوانید به میزان لازم استفاده کنید) |
نعناع ۵۰ گرم |
فلفل به مقدار لازم |
جعفری ۱۵۰ گرم |
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق مربا خوری |
نمک به مقدار لازم |
لیمو عمانی ۳ عدد |
گوشت ۲۵۰ گرم (گوسفندی) |
زردچوبه به مقدار لازم |
کرفس ۲۵۰ گرم |
پیاز ۱ عدد یزرگ |
زعفران ۳ قاشق غذا خوری (اختیاری) |
طرز تهیه
۱- ابتدا در ظرف مناسب پیاز ها را خرد کرده و نیمه سرخ می کنیم.
۲- سپس گوشت را قطعه قطعه کرده و به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد.
۳- پس از تفت دادن همه ادویه شامل نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران آب کرده را به غذا اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.
۴- رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و خوب هم می زنیم تا کاملا با مواد مخلوط شود و سپس ظرف را از روی حرارت بر می داریم.
۵- ساقه کرفس را به اندازه ۲ تا ۳ سانتی متر برش زده کنار می گذاریم، برگ های کرفس را هم خرد کرده و به همراه نعنا و جعفری ریز شده به روغن تفت می دهیم.
۶- سبزی تفت داده شده را به همراه مقداری آب جوش به مواد قبلی اضافه می کنیم و ظرف را روی حرارت می گذاریم تا غذا چند قل بزند.
۷- حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم خورشت با حرارت ملایم بپزد.
۸- زمانی که دو ساعت از طبخ خورشت گذشت ساقه کرفس برش داده شده را به غذا اضافه می کنیم و یک ساعت به خورشت زمان می دهیم تا خوب بپزد.
۹- حدود نیم ساعت آخر آبغوره یا گرد غوره را به مواد اضافه می کنیم، البته اضافه کردن لیمو عمانی هم همزمان با اضافه کردن آبغوره انجام می شود.
نوش جان