از جمله عوارض فردی و اجتماعی اعتیاد به مواد مخدر میتواند شامل نداشتن احساس مسئولیت به اعضای خانواده، نداشتن اعتماد به دیگران و داشتن روابط اجتماعی سطحی و تصنعی با مردم باشد.
بر این اساس زاهده بیطرفان مددکار اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: فرد معتاد به مواد مخدر موقعیت اجتماعی متزلزلی داشته و برآوردن نیازهای خود را مقدم بر دیگرن میداند.
وی به ندرت میتواند پیوندهای مستحکم عاطفی، وفاداری و تعهد داشته باشد چنین فردی برای کسی که بتواند برای او مواد تهیه کند اهمیت قائل بوده و ارتکاب جرایم در چنین افرادی بعلت ضعف روابط انسانی و نیاز به خرید مواد هر روز بیشتر میشود و کسانی که از نظر مالی و جایگاه اجتماعی در حد مطلوب و مناسبی بوده و هم افرادی که از لحاظ مالی و موقعیت اجتماعی در حد پایین و نامناسبی هستند میتوانند به سوی مواد مخدر گرایش پیدا کنند.
بیطرفان افزود: دلیل اعتیاد به مواد مخدر میتواند وسوسه ناشی از آن همنشینی با دوستان ناباب و نادرست باشد.
این مددکار اجتماعی متذکر شد: از نظر گروه سنی افرادی که درگیر مواد مخدر میشوند بیشتر در جوانان بین ۲۲تا۳۰ سال پررنگتر است که لازم است خانوادهها به این مسئله توجه داشته باشند.
بیطرفان خاطرنشان کرد: در قشر مردان نسبت به زنان اعتیاد بیشتر مشاهده میشود. خانمها به دلیل جایگاه اجتماعی خود و دیدگاههای افراد دیگر کمتر به مراکز ترک اعتیاد مراجعه میکنند که باید به آنها تذکر داده شود که این طرز فکر صحیح نیست و برای ترک و درمان اعتیاد اقدام کنند.
وی در پایان خانوادههای افراد معتاد توصیه کرد: خانوادهها باید به این امر اهمیت خاصی قائل شده و وابستگان خود را که به این مشکل دچار شدهاند به مراکز ترک اعتیاد ارجاع دهند و در این مورد پیگیریهای مداوم و مکرر داشته باشند تا به نتیجه مطلوب برسند.
گفتنی است، که در این امر رسانهها نقش بسزایی دارند ، رسانهها با بیان عوارض اعتیاد به مردم و توصیههای لازم برای ارجاع فرد معتاد به مراکز درمانی میتوانند نقش خود را ایفا کنند.
گزارش از ایده مفرح .
انتهای پیام/