جمعه / ۱۴ آذر / ۱۴۰۴ Friday / 5 December / 2025
×

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از کم‌توجهی به معرفی و تبلیغ دستاوردهای تحقیقاتی در بخش کشاورزی انتقاد و بر ضرورت توسعه ارقام مقاوم به خشکی و شوری در راستای مقابله با تغییرات اقلیمی تأکید کرد.

صالحی جوزانی: ارقام اصلاح‌شده غلات، مظلوم واقع شده‌اند
  • کد نوشته: 3283
  • ۲۵ شهریور
  • 109 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها
    – اخبار استانها –

    به گزارش کمال مهر، غلامرضا صالحی جوزانی، معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی صبح امروز در گردهمایی سالیانه برنامه‌ریزی تحقیقات و تولید بذور پرورشی کشور با اشاره به اهمیت تحقیقات کشاورزی و نقش کلیدی بخش زراعت در امنیت غذایی کشور، از کم‌توجهی به معرفی و تبلیغ دستاوردهای تحقیقاتی انتقاد کرد و خواستار تقویت اطلاع‌رسانی و همکاری بیشتر موسسات شد.

    وی با بیان اینکه بخش کشاورزی و زراعت، نیمی از تولیدات زراعی کشور را تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: حدود ۸۵ میلیون تن محصولات حوزه زراعت تولید می‌شود که سهم بالایی از این تولیدات به ارقام اصلاح شده توسط موسسات تحقیقاتی بازمی‌گردد. متأسفانه علی‌رغم دستاوردهای قابل توجه، کمبود تبلیغات و اطلاع‌رسانی مناسب به نوعی اجحاف در حق موسسات و تلاش‌های پژوهشی آنهاست.

    معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اضافه کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی جزو قدیمی‌ترین و مهم‌ترین نهادهای تحقیقاتی کشور است که تاکنون اقدامات بزرگی را در زمینه اصلاح و تولید ارقام انجام داده است، اما لازم است این دستاوردها بهتر و بیشتر معرفی شوند.

    صالحی جوزانی به چالش‌های پیش روی بخش کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: تغییرات اقلیمی یکی از مهم‌ترین تهدیدهای امنیت غذایی به شمار می‌رود که موجب تنش‌های گسترده‌ای در کشاورزی شده و برای مقابله با این مشکلات، لازم است فناوری‌های نوین و ارقام مقاوم به خشکی و شوری در اولویت تحقیقات قرار گیرند.

    معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به برنامه هفتم توسعه که رشد اقتصادی ۵.۵ درصدی را برای بخش کشاورزی پیش‌بینی کرده است، تأکید کرد: نقش زراعت در تحقق این هدف بسیار کلیدی است و در پنج سال اخیر، ۲۶ رقم جدید معرفی شده که با تلاش بیشتر، این تعداد افزایش خواهد یافت.

    وی با اشاره به ظرفیت علمی سازمان گفت: اکنون ۲۱۰ عضو هیئت علمی در سازمان فعالیت می‌کنند که بخش قابل توجهی از آنها در حوزه غلات فعال هستند، و باید با صرفه‌جویی در مصرف آب و ارتقاء کیفیت پروتئین گندم، تحقیقات بیشتری انجام شود. امیدواریم با اجرای طرح‌های کلان و پروژه‌های مستقل، ضمن هم‌افزایی در بخش‌های مختلف، اثر بخشی تحقیقات افزایش یابد.

    صالحی جوزانی بر ضرورت اطلاع‌رسانی و تبلیغات خروجی‌های تحقیقاتی تأکید کرد و افزود: عدم معرفی مناسب دستاوردها باعث شده بخش کشاورزی به اندازه ظرفیت و ارزش واقعی خود دیده نشود و این موضوع باید اصلاح شود. امیدواریم با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری بیشتر، ارقام مقاوم به خشکی و شوری بیشتر تولید و به کشاورزان معرفی شود تا ضمن حفظ منابع آبی، امنیت غذایی کشور تضمین شود.

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *