به گزارش گروه استانی«کمال مهر»”؛که به نظر میرسد بیان آنها نه تنها از ارزش کارگردان و نویسنده، نمی کاهد بلکه همین تضارب آراء زمینه ای است برای تولید آثار فاخر برای مخاطبانی که عاشق فرهنگ و آداب و رسوم این سرزمین هستند. فردین احمدی -پژوهشگر برتر سال ۹۶ ، مولف ۳۴ کتاب و ۲۰ مقاله علمی، به عنوان نقدی بر این سریال پرمخاطب در یادداشت اختصاصی “تیتریک”، نوشت:
از جمله نقاط مثبت سریال میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
۱.تجربه آثار سینمایی و تلویزیونی نشان داده که هرگاه مخاطب با آنچه مطابق آداب و رسوم خود است مواجه شود، به راحتی با آن همراه میشود و برای او از جذابیت بیشتری برخوردار است، از این رو نویسندگان و کارگردانان محترم اگر در آثار خود همراهی با فرهنگ مخاطب را لحاظ نمایند این مسئله بر اشتیاق مخاطبان می افزاید، از این رو سریال بانوی عمارت را میتوان به همین جهات جذاب و سرگرم کننده دانست.
۲٫نقش زنان خردمند در طول تاریخ در کنار مردان بزرگ و صاحبان منصب همواره گره گشای بسیاری از مشکلات بوده هم چنان که تاثیر زنان بی خرد را نیز که با بی تدبیری خود جنگها به راه انداختند، نمیتوان از نظر دور داشت .
۳٫استفاده کارگردان از بازیگران تئاتر، علاوه بر فرصت دادن به جوانان برای دیده شدن در آثار سینمایی و تلویزیونی ، به جهت تکراری نبودن آنها برای مخاطب، بر جذابیت اثر نیز می افزود.
۴.تاریخ نشان داده است که مبارزه با سنتهای غلط در جامعه همواره سخت بوده و پیشگامان در این سنت شکنی رنج و محنت فراوان برده اند و راه را بر دیگران هموار نموده اند.
۵.راه یافتن خرافات در میان صاحبان منصب و قدرت علاوه بر آسیب به فرهنگ جامعه ، مردم را نیز با آن خرافات همراه میکند چرا که ( الناس علی دین ملوکهم).
اما نکاتی نیز که گویای برخی ضعفها میباشد در ادامه بیان میشود:
۱.کارگردان سریال که علیرغم تجربه حرفه ای در کار ، اولین تجربه از ساخت سریال تاریخی را دارد که همین عدم تخصص نتوانسته نظر بسیاری از افراد حرفه ای در این زمینه و نیز افراد مطلع در تاریخ ایران را جلب نماید.
۲. برخی حقایق تاریخی اگر نگوییم به جهت عدم تتبع دقیق نویسنده و کارگردان، شاید به دلایلی چون ایجاد جذابیت برای مخاطب وارونه جلوه داده شدند. به عنوان مثال، زنان در طول تاریخ گذشته از حق بیان و استقلال رای و برخوردار نبودند چه رسد به اینکه در مقابل همسر خود بایستند.
همچنین در برخی سکانسها که در خصوص شخصیتهای تاریخی همچون میرزای کرمانی بود با واقعیت تاریخی در تضاد بود.
۳.ضعف در بازی برخی بازیگران همچون نیکی نصیریان و همسر ارسلان قابل مشاهده بود.
در پایان باید گفت که با وجود تمام کم و کاستیها از دیدگاه منتقدین بزرگوار، این نکته را باید توجه داشت که ساخت سریال تاریخی مشکلات خاص خود را دارد و هیچ گاه نباید به نقد غیر منصفانه پرداخت.
انتهای پیام/م