به گزارش گروه بینالملل «کمال مهر» به نقل از یورونیوز، مقامات استرالیایی تصمیم گرفتهاند در اکتبر ۲۰۱۹ پس از ۷۰ سال، صعود گردشگران از صخره ماسهسنگی آیرز (اورولو) که یک مکان تاریخی و از مهمترین نقاط گردشگری استرالیا به شمار میرود را ممنوع کنند. بومیان این منطقه معتقدند اولورو متعلق به «روزگار رؤیا» است و آن را مقدس میدانند. منطقه اطراف این صخره سرشار از چشمهها، گودالهای آب، غارهای سنگی و نقاشیهای مربوط به دوران کهن است. این مکان سال ۱۹۸۷ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. بومیان این منطقه سالهاست که خواهان ممنوع شدن صعود از این مکان هستند.
اما علاوه بر اورولو نقاط دیگری نیز در جهان وجود دارند که جزء مکانهای ممنوعه حساب می شوند، که از جمله آنها می توان به ۱۱ مکان زیر اشاره کرد:
ا- مجموعه غارهای «لاسکو» در جنوب غربی فرانسه:
این غارها با قدمت هفده هزار و سیصد سال، به سبب وجود آثار هنری متعلق به دوران «پارینه سنگی نوین»، بسیار معروف هستند. مجموعه غارهای لاسکو بزرگترین نقاشیهای ماقبل تاریخ (غارنگارهها) جهان را در خود جای داده اند. گروهی از نوجوانان فرانسوی سال ۱۹۴۰ میلادی این غارها را کشف کردند. این مکان پس از پایان جنگ جهانی دوم به یکی از محبوب ترین نقاط گردشگری جهان تبدیل شد. روزانه یکهزار گردشگر از این مکان بازدید می کردند. با وجود این، یونسکو سال ۱۹۶۳ میلادی این مکان را به روی گردشگران بست؛ زیرا، تنفس و تعریق بازدیدکنندگان و همچنین نورهای مصنوعی و گردش هوا باعث تخریب این آثار تاریخی ارزشمند و منحصربهفرد می شد.
«لاسکو ۲» که دقیقا شبیه برخی از نقاط داخل این غارها –از جمله سرسرای بزرگ گاوها و گالری نگارهها– طراحی شده است، سال ۱۹۸۳ افتتاح شد تا گردشگران به جای غارهای اصلی از این مکان بازدید کنند.
۲- آرشیو محرمانه واتیکان:
این مکان که داخل شهر واتیکان در رم واقع است، مجموعه ای از هزاران سند مهم تاریخی را در قفسههای خود پنهان کرده است. در این مکان، نامه های تاریخی و مهمی که بین سران و شخصیت های مشهور جهان –از جمله موتسارت، ملکه الیزابت اول و آدولف هیتلر، رهبر نازی آلمانها– مبادله شده است، نیز نگهداری می شود.
این اسناد که رسماً جزء مایملک شخصی پاپ، رهبر کاتولیک های جهان، محسوب می شوند، برای دیگر افراد قابل دسترسی نیستند. حتی محققانی از دانشگاه های معتبر که توانستهاند اجازه ورود به این مکان را داشته باشند، تنها توانسته اند به بخشی از اسناد که متعلق به سال های پس از ۱۹۳۹ میلادی هستند، دسترسی داشته باشند.
۳- معبد «ایسه» در ژاپن:
مقامات ژاپنی حتی به گردشگران اجازه نمی دهند ساختمان این معبد را تماشا کنند چه برسد به اینکه وارد آن شوند. این معبد به «آماتراسو» (الهه خورشید) تقدیم شده است و یکی از مقدسترین مکانها در ژاپن به شمار می رود. تنها موبد اصلی معبد که از خاندان سلطنتی ژاپن است می تواند وارد آن شود. در حال حاضر، «سایکو کوردا»، دختر امپراتور آکیویتو، عهدهدار سرپرستی این مجموعه مذهبی است.
۴- منطقه ۵۱ در آمریکا (گروم لیک) که یک منطقه نظامی فوق سری در ایالت نواداست:
بسیاری معتقدند اشیائی که مردم در آسمان مشاهده و تصور می کنند بشقاب پرنده هستند، در واقع هواپیماهای جاسوسی هستند که از این پایگاه محرمانه نیروی هوایی آمریکا به پرواز در میآیند. سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در سال ۲۰۱۳ میلادی برای نخستین بار به طور رسمی به وجود چنین مکانی اذعان کرد. مناطق اطراف این پایگاه به ویژه شهرستان کوچک «ریچل» در «بزرگراه فرازمینی» از محبوب ترین نقاط گردشگری آمریکا محسوب می شوند؛ اما کسی تاکنون نتوانسته است این پایگاه را از نزدیک ببیند. تصاویر ماهواره ای ساختمان های این پایگاه را نشان می دهد؛ اما در نقشه های دولتی آمریکا هیچ نشانه ای از منطقه ۵۱ وجود ندارد. فعالیت های فوق سری ارتش آمریکا در این منطقه باعث رواج شایعات فراوانی درباره آن شده است. برخی معتقدند بقایای یک سفینه موجودات فضایی که ادعا شده در ۱۹۴۷ در رازول نیومکزیکو سقوط کرد، نیز در این پایگاه نگهداری می شود.
۵- آرامگاه «چین شی هوانگ»، نخستین امپراتوری که چین را متحد و یکپارچه کرد:
ساخت این آرامگاه در زمان حیات این امپراتور آغاز و احداث آن ۳۸ سال ( از ۲۴۶ سال پیش از میلاد تا ۲۰۸ پیش از میلاد) و تا پس از مرگ پادشاه به طول انجامید. گفته میشود چین شی هوانگ پس از رسیدن به قدرت بلافاصله ساخت این مقبره را آغاز کرد. مقبره چین شی هوانگ در ۳۰ کیلومتری شرق شهر شیآن قرار دارد. این بنا نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. گفته می شود پس از مرگ چین شی هوانگ هفت هزار سرباز سفالی که برای تک تک آنها اسب و تسلیحات جداگانه طراحی شده بود، نیز برای محافظت از او در کنارش به خاک سپرده شدند. برای آنکه کسی از جای مقبره مطلع نشود، از رودهای جیوه ای در این آرامگاه استفاده شده است. با اینکه سربازان سفالی مدفون در کنار مقبره پادشاه کشف شده اند، هنوز کسی از مکان دقیق این مقبره مطلع نیست. حتی گفته می شود کارگرانی که این مقبره را ساختند نیز در پایان کار، در این مقبره زنده زنده حبس شدند تا کسی از مکان دقیق مقبره آگاهی نیابد.
۶- شهر میجغوری در روسیه:
این شهرِ به اصطلاح فنی «بسته» که در جمهوری باشیرقان قرار دارد، به عنوان یک پناهگاه در برابر حمله احتمالی اتمی است و می تواند حدود ۱۷ هزار نفر را در خود جای دهد. این شهر در جنوب رشته کوههای اورال قرار دارد و گفته میشود اطراف آن سنسورهای تشخیص حمله اتمی وجود دارد. گزارش ها حاکی از آن است که این مکان محل استقرار گردانی از نظامیان روس و در واقع یک پایگاه سری برای موشکهای هستهای است.
۷- جزیره مارها در برزیل:
جزیره کوچکی که در اقیانوس اطلس و در ۹۳ مایلی شهر سائو پائولو در کشور برزیل واقع شده، محل زندگی بیش از ۴ هزار مار سمی خطرناک است. خطر این مارهای سمی آنچنان زیاد است که دولت برزیل بازدید از این جزیره را ممنوع کرده است. شایان ذکر است که گاهی دانشمندان برای انجام تحقیقات به این جزیره می روند؛ اما هیچ انسان یا موجود پستانداری در این جزیره یافت نمی شود.
۸- اتاق خواب ملکه انگلیس:
درهای کاخ باکینگهام بر روی گردشگران باز است؛ اما، اتاق خواب ملکه انگلیس مکان ممنوعه محسوب می شود و کسی حق ندارد به آن وارد شود. این مکان از سال ۱۹۸۲ میلادی، زمانی که مردی به نام مایکل فگان، در ساعات اولیه صبح از دیوار کاخ ۱۴ طبقهای باکینگهام بالا رفت و وارد آن شد، به یکی از اتاق های انگلیس با بالاترین ضریب امنیتی در این کشور تبدیل شد.
۹- خزانه جهانی «بذر سوالبارد» در نروژ:
این انبار که به «خزانه بذر روز قیامت» مشهور است، سال ۲۰۰۸ میلادی در جزیرهای دور افتاده در مجمع الجزایر سوالبارد نروژ در ۱۰۰ کیلومتری قطب شمال، گشایش یافت. این انبار محل ذخیره هزاران گونه از دانه های کشاورزی است تا در صورت وقوع بلایای طبیعی و غیرطبیعی و گرم شدن کره زمین تضمینی برای بقای انواع گوناگون گیاهان باشد. شرایط دمای زیر صفر درجه این انبار یخی که در انتهای یک تونل یخی و در عمق ۴۱۰ فوتی (۱۲۵ متری) زمین حفر شده است، امکان بقای برخی از محصولات کشاورزی نظیر گندم را تا ۱۷۰۰ سال آینده تضمین می کند. این خزانه یکی از انبارهای کره زمین است که تحت شدیدترین محافظت ها قرار دارد. افراد به صورت آنلاین می توانند این مکان را تماشا کنند؛ اما عده بسیار اندکی اجازه ورود به آن را دارند.
۱۰- جزیره سنتینل شمالی در هند:
گروهی از بومیان، معروف به «سنتینلیها» در این جزیره زندگی میکنند. جمعیت این جزیره بین ۵۰ تا ۴۰۰ نفر تخمین زده میشود. سنتینلیها از هر گونه ارتباط با مردمان دیگر دوری می کنند و با دنیای مدرن ارتباطی ندارند. گفته می شود دولت هند از تلاش ها برای برقراری ارتباط با ساکنان این جزیره دست کشیده و مقرارتی تعیین کرده است که نزدیک شدن افراد تا محدوده سه مایلی این جزیره را ممنوع می کند. در سال ۲۰۰۶ میلادی، دو ماهیگیر که به طور غیرقانونی به این جزیره نزدیک شده بودند، کشته شدند.
۱۱- اتاق شماره ۳۹ در کره شمالی:
کره شمالی یکی از مرموزترین کشورهای روی زمین است؛ اما حتی در این کشور نیز اتاقی وجود دارد که مرموزترین مکان در کره شمالی محسوب می شود. اطلاعات زیادی از این اتاق در دست نیست. تصور می شود این اتاق در مرکز شهر پیونگ یانگ واقع شده باشد. گزارش ها حاکی از آن است که این اتاق جایی است که در آن فعالیت های مهم و مخفیانه از قبیل مبادلات تسلیحاتی کره شمالی سازماندهی می شود.
گفتنی است وبسایت انگلیسی گاردین نیز چندی پیش در گزارشی ۱۰ منطقه ممنوعه دیگر جهان را به شرح زیر معرفی کرد:
۵. شهر متروکه سنترالیا:
این شهر در کلمبیا در ایالت پنسیلوانیا قرار دارد. جمعیت این شهر از ۱۰۰۰ نفر در سال ۱۹۸۱ به ۱۰ نفر در سال ۲۰۱۰ رسید. بخارهای ناشی از سوختن زغال سنگ در معدن زیرزمینی این شهر و فرونشست ناشی از آتش سوزی باعث شد مردم این شهر را ترک کنند. سنترالیا محل بزرگترین آتش سوزی زغال سنگ است که از سال ۱۹۶۲ در حال سوختن است و گفته می شود به قدری زغال سنگ در زیر زمین آن وجود دارد که تا ۲۵۰ سال آینده هم این سوختن ادامه خواهد داشت.