به تجربه باید گفت، خبرنگار کسى است که با اتکاء به ذوق و استعداد شخصی، پس از گذراندن دوره آموزش تخصصى وظیفه کسب، تهیه، جمعآورى و تنظیم ‘اخبار’ و انتقال آنها را از طریق وسایل ارتباط جمعى (مطبوعات، رادیو، تلویزیون و خبرگزاری) به مخاطبان بر عهده می گیرد،نقش خبرنگاران در تمام دنیا مهم و ستودنی است تا آنجا که در سال ۱۹۷۸ از سوى سازمان یونسکو (سازمان آموزشی، علمى و فرهنگى ملل متحد)، اعلامیهاى راجع به نقش رسانههاى جمعى در تقویت صلح جهانى و تفاهم بینالمللى به تصویب رسید و به لزوم تربیت اخلاقى و اجتماعى روزنامهنگاران تاکید شد.
در این اعلامیه، تصریح شده است که براساس این قوانین، خبرنگاران مطبوعات باید ، کوشش کنند تا اخبار و اطلاعاتى که در اختیار عموم مىگذارند صحیح، دقیق و معتبر باشد.
اصول اخلاقی حرفه خبرنگارى عنوان می کند که خبرنگاران در هر مرحله و مقامى که باشند باید به خیر و مصلحت جامعه ایمان کامل داشته باشند.
کوشش براى تأمین منافع شخصى و پیش بردن مقاصد خصوصى که با مصلحت جامعه سازگار نباشد، خلاف اصول و آئین اخلاقى خبرنگارى است، همچنین،حسن نیت به جامعه اساس و پایه خبرنگارى مطلوب ذکر شده است.
امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تاکید بسیاری در خصوص ارج نهادن به حرفه خبرنگاری و شخص خبرنگار دارند که به طور مثال می توان به سخن مقام معظم رهبری(مدظله العالی) با این مضمون که فرمودند،” اگـر زحمـات شـما خبرنگاران نباشـد، ایـن لحظه هـا هرگـز مانـدگار نمى شـود. شـما هسـتید کـه لحظه هاى گذرنـده را با تلاش و دلسـوزى زیاد، برجسـته و مانـدگار مى کنید.” اشاره کرد که انصافا بهترین و جامع ترین تعبیر را از حرفه خبرنگاری دارد.
درنهایت باید اذعان کرد، خبرنگاری شغل پرمخاطره وطاقت فرسایی است و چه بسا عوامل این قشر زحمتکش درجای جای دنیا درهنگام تهیه خبر وگزارش حتی جان خودرا نیز ازدست داده اند، لذاباید همواره قدردان تلاشهای این خدمتگزاران ساعی بود و احترام به شان و منزلت آنها را محدود به ۱۷ مرداد ندانست.
محمدعلی غلامی
انتهای پیام/