به گزارش کمال مهر، مجتبی عبداللهی در نخستین نشست ستاد سرمایهگذاری برای تولید استان البرز همزمان با افتتاح دبیرخانه این ستاد در محل اتاق بازرگانی البرز ضمن تبیین راهبردهای اصلی سال ۱۴۰۴ در حوزه تولید، بر ضرورت بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای موجود در استان و هدایت سرمایههای خرد مردمی به سمت تولید تاکید کرد.
استاندار البرز با بیان اینکه اعتقاد دارم که باید سرمایههای خرد مردم را از منازل، بانکها و مسیرهای غیرمولد جمعآوری و به سمت تولید هدایت کنیم، اظهار کرد: این مهم تنها با طراحی سازوکارهای عملی و مشارکت اجتماعی در محلات ممکن خواهد بود. طرحهای کوچک و زودبازده محلی میتوانند منشأ تحولی در اشتغال و رونق اقتصادی شوند.
وی مطرح کرد: یکی از اولویتهای ما در سال جاری، استفاده از ظرفیتهای خالی صنایع موجود و بازفعالسازی بنگاههای نیمهفعال و راکد است. ما در استان البرز بالغ بر ۲ هزار و ۷۷۵ مجوز تاسیس صادر کردهایم، اما بسیاری از این مجوزها منجر به آغاز عملیات اجرایی نشدهاند. اینها سرمایههای معطل شدهای هستند که باید تعیین تکلیف شوند.
عبداللهی با اشاره به اینکه در خصوص سرمایهگذاریهای کلان نیز باید نگاهمان به سمت زیرساختها باشد، افزود: استان ما با مشکلاتی مانند کمآبی و ناترازی انرژی مواجه است، بنابراین سرمایهگذاریهای هایتک و کممصرف از نظر آب و انرژی باید در اولویت باشند. سرمایهگذاران وقتی وارد البرز میشوند، نباید مدت طولانی پشت درب ادارات معطل بمانند.
وی تاکید کرد: ما باید سازوکاری را ایجاد کنیم که به محض ورود آنها به البرز، مجوز آغاز فعالیت در دست سرمایهگذاران باشد، همانطور که در برخی استانهای موفق کشور این الگو پیاده شده است. در سال ۱۴۰۳ ما رتبه اول احیای واحدهای راکد را داشتیم و تلاش خواهیم کرد در سال جدید نیز این روند ادامه پیدا کند. باید مشکلات شهرکهای صنعتی به صورت میدانی شناسایی و جلسات ستاد سرمایهگذاری مستقیماً در این مناطق برگزار شود.
مسیر رشد تولید از احیای واحدهای فعلی میگذرد
پرهام رضایی نیز در این نشست با اشاره به وضعیت موجود تولید در استان گفت: امروز ما بیش از چهار هزار واحد صنعتی در البرز داریم. اگر حتی نیمی از این واحدها با ظرفیت کامل فعالیت کنند، نیازی به جذب سرمایهگذار جدید نخواهیم داشت، باید از ظرفیتهای کنونی با دقت و حمایت استفاده کنیم. توسعه سرمایهگذاری بدون بستههای حمایتی محقق نمیشود.
وی با بیان اینکه وقتی صحبت از جذب سرمایه میشود، انتظار میرود بانک مرکزی، سازمان برنامهوبودجه و سایر نهادها نیز وارد عمل شوند؛ اگر در سال سرمایهگذاری برای تولید بسته حمایتی نداشته باشیم، نتیجه ملموسی حاصل نمیشود، با انتقاد از وضعیت زیرساختها در کشور از جمله البرز عنوان کرد: در سال گذشته، چالشهای زیادی در حوزه انرژی داشتیم.
رضایی تصریح کرد: قطع برق و کمبود گاز در برخی ایام سال، موجب سردرگمی فعالان اقتصادی شد، بدین منظور باید تضمینهای لازم به تولیدکنندگان داده شود که در صورت سرمایهگذاری، دچار چنین اختلالاتی نخواهند شد. ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی کشور در شورای راهبردی بینالملل اتاق بازرگانی ایران در حال برنامهریزی برای توسعه تجارت خارجی و جذب سرمایهگذاران هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز اضافه کرد: اما تا زمانی که بستر داخلی فراهم نباشد، امکان موفقیت در جذب سرمایهگذار خارجی نیز فراهم نخواهد بود. این استان با توجه به نزدیکی به پایتخت و دسترسی جادهای و ریلی گسترده، ظرفیت بالایی در حوزه خدمات، به ویژه لجستیک دارد و باید با برنامهریزی مناسب این ظرفیتها به فرصت تبدیل شود.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید