به گزارش گروه فرهنگی «کمال مهر»؛ استان خراسان رضوی با مرکزیت مشهد در شمال شرقی کشور قرار گرفته است. این استان با مساحتی بالغ بر ۱۱۸۸۵۴کیلومتر مربع از نظر مساحت پنجمین استان بزرگ کشورمان به حساب میآید.
بنا بر این گزارش، واژه رضوی که در اسم استان خراسان رضوی آمده است، از برکت وجود آستان مقدس علی بن موسی الرضا (ع) در مرکز این استان است. استان خراسان رضوی دربرگیرنده ۲۸ شهرستان، ۷۰ بخش و ۱۶۴دهستان است.
از شهرستانهای این استان میتوان به درگز، کلات، سرخس، تربت جام، تایباد، باخرز، زاوه، فریمان، مشهد، چناران، قوچان، بینالود، نیشابور و تربت حیدریه اشاره کرد.
رشتخوار، خواف، فیروزه، گناباد، مهولات، کاشمر، سبزوار، خوشاب، جوین، جغتای، داورزن، بردسکن، خلیلآباد و بجستان شهرستانهای دیگر استان خراسان رضوی هستند.
شایان ذکر است؛ شهرستان نیشابور بعد از شهرستان مشهد با جمعیتی بالغ بر نیم میلیون نفر،دومین شهرستان پرجمعیت استان خراسان رضوی است. این شهرستان شامل چهار بخش با نامهای بخش مرکزی شهرستان نیشابور، بخش زبرخان،بخش سرولایت و بخش میان جلگه، ۱۲دهستان با نامهای درب قاضی، ریوند، فضل، مازول، اردوغش، اسحقآباد، زبرخان، سرولایت، برزنون، بلهرات، عشقآباد و غزالی و ۱۰شهر با نامهای نیشابور، بار،دررود، قدمگاه، اسحاقآباد، باغشن، خرو، چکنه، برزنون و عشقآباد است.
شهر خرو با جمعیتی بالغ بر ۱۳ هزار و ۵۳۵ نفر در بخش زبرخان شهرستان نیشابور قرار گرفته است.
شهر خرو دربرگیرنده محله های با نامهای خرو علیا، خرو سفلی، شهرک، امام رضا (ع) و ساحل برج است. این شهر مکان مناسبی برای رشد و نمو درختان آلو، سیب، آلبالو، هلو، گیلاس، انگور، گردو و گلابی است و هر ساله با داشتن جاذبههای گردشگری چون آبشار شاهسو «شش آب»، آبشار رودمیان، امامزاده خلیفه سیدعلی و یادمان گذر امام رضا(ع)از شهر خرو یا چشمه علیبنموسیالرضا(ع)، رباط شاهعباسی،آتشگاه،تیغ سفید،تیغ سیاه، چشمه علی و کلاته عزیز، پذیرای هزاران مسافر از سراسر کشور است. از قناتهای شهر خرو میتوان به رویتخت،بالاده،بازه چغندر و کاریز زلفی اشاره کرد.
در ادامه، باید گفت بیش از ۶۰۰ هکتار باغ آلو در خرو وجود دارد. بنابراین این شهر توانسته است، لقب پایتخت آلوی ایران را به خود اختصاص دهد.
مردم این شهر در فصل مناسب آلوها را در سینی گذاشته و در پشت بامها خشک میکنند. بنابراین لقب شهر بامهای طلایی نیز به خرو اختصاص یافته است.
از لقبهای دیگر شهر خرو میتوان به ماسوله خراسان و نگین ییلاقات کشور اشاره کرد.
شایان ذکر است؛ خانههای شهر خرو با گِل و چوب و به صورت پلکانی ساخته شدهاند. این خانهها از جاذبههای گردشگری شهر خرو به حساب میآیند. یادآور میشود قدمت شهر خرو به قبل از حمله مغول میرسد.
انتهای پیام/