تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
1

با توسعه فضای سبز آلودگی هوا را کاهش دهیم

  • کد خبر : 314803
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۳۷
با توسعه فضای سبز آلودگی هوا را کاهش دهیم

ادامه تداوم آلودگی هوا در برخی از روزهای سال بسیار نگران‌کننده بوده و لزوم اجرای مناسب و گسترده طرح‌های درخت‌کاری و توسعه فضای سبز به عنوان یکی از شروط مهم تصفیه هوا است.

به گزارش «کمال مهر»؛، تداوم آلودگی هوا در برخی از روزهای سال و ادامه این روند می‌تواند بسیار نگران‌کننده باشد تا بار دیگر یادآور لزوم اجرای مناسب و گسترده طرح‌های درخت‌کاری و توسعه فضای سبز به عنوان یکی از شروط مهم در تصفیه هوا باشیم.
بررسی آخرین آمار و سامانه‌های برخط کنترل هوای محیط زیست نشانگر این بوده که آلودگی هوا در سطح کشور فصل نمی‌شناسد. زمستان و تابستان و پاییز و بهار فصولی که در آن طبق گزارش‌ها آلودگی هوا در شهرهای کشور ثبت می‌شود تا با کمال تأسف در کل فصول سال در ایامی، شاهد آسمانی کدر در شهرهای کشور شویم.
اتفاقی که می‌تواند تبعات بسیار سنگین و غیرقابل جبرانی در کیفیت زندگی و سلامت شهروندان ایفا کند و این موضوع بار دیگر اهمیت ویژه توسعه فضای سبز و درخت‌کاری را در تمامی نقاط شهری یادآور می‌شود. فضای سبز همواره به عنوان جزء بسیار مهم و عمده در شالوده شهرها و تنها چاره مؤثر بر کاهش آلودگی‌های هوا در شهرها محسوب می‌شوند. برگ درختان با جذب و حفظ گرد و غبار و سایر ذرات معلق هوا تا زمان شست‌وشو و بارندگی، ذرات معلق هوا را تا ۷۵ درصد کاهش داده و تأثیر بسزایی بر بهبود کیفیت هوا دارد.
کدام درختان برای کاهش آلودگی هوا مفید هستند؟ در این میان برخی گیاهان توانایی بیشتری برای دریافت آلاینده‌ها دارند و توانایی آن‌ها در جذب کربن موجود در هوا بستگی به ابعاد، سن و پهنه تاج گیاه دارد و هرچه تاج بزرگتر باشد گیاه آلاینده بیشتری جذب می‌کند.
به گفته برخی کارشناسان کشاورزی تمام گیاهان در کاهش آلودگی هوا نقش دارند اما میزان تأثیرپذیری هریک باتوجه به ساختارشان متفاوت است. به عنوان مثال درختان سوزنی مقاومت بالایی در برابر سرما دارند ولی در جذب گازهای گلخانه‌ای به ویژه کربن به خوبی درختان برگ پهن نیست اما در فصول سرد سال به دلیل همیشه سبز بودن برای کاهش آلودگی هوا مؤثر عمل می‌کند.
البته به طور متوسط درختان بزرگ می‌توانند ۲ تا سه درصد میزان کربن هوا را کاهش دهند و میزان توانایی درختان در جذب کربن به ابعاد درخت، سن، سلامتی و پهنه چتر درخت بستگی دارد.
و باید بدانیم که متأسفانه در ایران پنج دهه سیر نزولی بارش‌ها و خشکسالی را داشته‌ایم و در سال ۱۴۰۲ نیز سخت‌ترین تابستان خشک و کم‌آب کشور  را تجربه کردیم که آمار و اعداد و ارقام نشان می‌دهد در پنج دهه اخیر چنین خشکسالی‌ای بی‌سابقه بوده است.
سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج، در سال گذشته بیش از چهار هکتار جنگل‌کاری در کرج را به سرانجام رسانده و با مساعد شدن شرایط کاشت از ابتدای آبان ماه تلاش برای توسعه فضای سبز پیرامونی شهر آغاز شده که نتیجه آن کاشت بیش از ۲هزار اصله نهال از گونه‌های زربین، سرو نقره‌ای، توت و بلوط و درختچه ارغوان در پروژه جنگل‌کاری کلاک و خلج آباد است.
مجموعه مدیریت شهری کرج به عنوان متولی اجرای طرح‌های توسعه‌ای فضای سبز تا پایان امسال پروژه‌های زیادی را با در نظر گرفتن مزایای کاشت درخت اعم از کاهش آلودگی و بهبود کیفیت هوا اجرایی خواهد کرد. منتشر شده در تاریخ ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=314803

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x