به گزارش «کمال مهر»؛ از کرج ، سیدحسین حسینی امروز در دهمین کنگره ملی ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، گفت: در کشور ما کشاورزی از منظر امنیت ملی، اشتعال، اقتصاد، تغذیه و امنیت غذایی همواره جایگاه مهمی در کشور داشته است.
وی با بیان اینکه در برنامه های اول تا سوم توسعه همواره کشاورزی به عنوان محور اقتصاد در کشور مطرح شده، اظهار کرد: مقوله امنیت غذایی، محور ارتقای تولید و بهره وری سه موضوع مهم در بحث کشاورزی است.
وی به برنامه هفتم توسعه و برنامه رشد ۵.۵ درصد تولیدات کشاورزی در هر سال از این برنامه اشاره کرد و افزود: تحقق این رشد کار ساده ای نیست و نیاز به یکسری تمهیدات دارد که چالش های بخش کشاورزی اگر شناسایی و تبیین نشود و به خوبی راجع به حل چالش ورود نشود این عدد فقط باید روی کاغذ بماند.
حسینی به ظرفیت های بیشمار حوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: اگر به این ظرفیت ها ورود شود تحقق این برنامه میسر می شود و می تواند حتی افزایش بالای ۵.۵ درصد را برآورده سازد. در این میان مساله نقش ترویج کشاورزی ماموریت ویژه ای پیدا می کند و نظام ترویج از این جهت مهم است که حلقه اتصال تحقیق آموزش رسمی به کشاورزی است و گروه مخاطبان وسیعی دارد.
وی اضافه کرد: تحقیقات کاربردی در حوزه کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد بطوریکه یکسری آموزش های در این بخش در دانشکده های کشاورزی در سراسر کشور داریم که ماموریت هایی دارند و از آنجا که شناخت چالش های بخش کشاورزی مهم است و بخشی از این شناخت چالش های کشاورزی هم به حوزه ترویج برمی گردد تا با احصای این موارد افزایش بهره وری را در پی داشته باشد.
سرپرست دانشگاه تهران به موضوع بهره وری در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: مساله بهره وری کلید واژه ای در کشور است ولی از طرفی شاهد عدد خیلی بالایی از میزان ضایعات در بخش کشاورزی هستیم به طوری که بیش از ۲۵ درصد از تولیدات این بخش به ضایعات تبدیل می شود.
وی همچنین با اشاره به نقش دانش آموختگان کشاورزی در حضور در عرصه های این بخش، افزود: دانش آموختگان کشاورزی در عرصه های مختلف باید حضوری موثر داشته باشند ولی در عمل حضور این دانش آموختگان در عرصه های سنتی کشاورزی بسیار کمرنگ است.
وی تصریح کرد: در حالیکه در مقایسه ای با کشورهای اروپایی و حتی برخی از کشورهای همسایه حضور این فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در عرصه ها بسیار کمرنگ است بطوریکه در کشورهای اروپایی این افراد نقش ۵۰ درصدی در عرصه دارند. در حوزه ترویج کشاورزی با چالش ها و مشکلاتی روبرو هستیم که باید این مشکلات برطرف شود.
گفتنی است دهمین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار در ۱۰ محور کلی برگزار شده است. به دبیرخانه این کنگره ۴۰۸ مقاله ارسال شد که در نهایت پس از داوریهای انجام شده ۱۸۱ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و از این تعداد ۱۱۰ مقاله در ۹ پنل تخصصی به صورت شفاهی و مابقی به صورت پوستر در ۲ روز برگزاری این کنگره ارایه می شود. در حاشیه این کنگره نمایشگاهی در ۴۰ غرفه برگزار شده است.
این کنگره ملی با حضور محققان، مروجان و مدیران ترویج جهاد کشاورزی ۳۲ استان کشور برگزار شد.
انتهای پیام/