به گزارش «کمال مهر»؛ از کرج، کامبیز پور طهماسی معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی صبح امروز در حاشیه رویداد تبادل فناوری با محوریت چالش های موجود در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی که در سالن جلسات همایش های دانشکدگان کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلاتی که در کشور در موضوع سبزی و صیفیجات وجود دارد، تهیه نشاء است؛ از این رو این طرح جدیدی که در این دانشکدگان در حال اجراست و به زودی رونمایی می شود، تلاش دراد تا این مشکل را رفع کند.
وی با اشاره به اینکه این طرح که با نام «کارخانه تولید نشاء» در آذرماه سال جاری رونمایی میشود، بیان کرد: توجه به کیفیفت و نوع نشائی که در مناطق مختلف کشور نیاز است، از جمله مزیت هایی است که این مجموعه را به احداث و رونمایی از این کارخانه هدایت کرد. تولیدات این کارخانه نه تنها برای البرز است بلکه به دیگر استان ها در تمام فصول سال ارسال می شود.
پورطهماسی با اشاره به سابقه فعالیت در تولید نشاء گفت: پیش از این دو بذر خیار گلخانه ای و گوجه فرنگی گلخانه ای در مرحله ایجاد بذرهای هیبرید را با کمک بخش خصوصی با اعتباری بالغ بر ۸ میلیارد تومان به سرانجام رسید و سبب شد تا موضوع کارخانه نشاء جدی تر از قبل دنبال شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در کشور نیاز است تا وضعیت امنیت غذایی و زیستی دانش بنیان شود، گفت: مردم هر غذایی که استفاده میکنند یا از سر مزرعه خریداری میکنند باید از سلامت آن اطمینان حاصل کنند.
وی افزود: مردم هر غذایی که استفاده میکنند یا از سر مزرعه خریداری میکنند و یا اینکه از فروشندگان تامین میشود که در هر دو مسیر باید از سلامت آن اطمینان حاصل کنند.
پورطهماسی با بیان اینکه امنیت غذایی شامل چند بخش است که فراوری، دردسترس بودن و بالا بودن بهرهوری از مهمترین بخشهای آن است، بیان کرد: در حوزه تولیدات، استان با کمبود آب مواجه است، اما دانشگاه در حال مطالعه بر روی محصولاتی و نمونه های گیاهی است که کم آببر بوده و بهرهوری بالایی داشته باشند.
انتهای پیام/