دکتر علیرضا جشنی مطلق در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در البرز با تاکید بر اینکه شیرمادر بهترین ماده برای تغذیه شیرخواران است، گفت: در این راستا به منظور بهرهمندی همه نوزادان از شیر مادر واحدی برای جمع آوری، ارزیابی، ذخیره کردن و توزیع شیر اهدایی از مادران اهداکننده برای مصرف نوزادان نارس یا نوزادان محروم از شیر مادر در سراسر جهان راهاندازی شده است.
جشنی مطلق درباره تاریخچه راهاندازی بانک شیر در جهان عنوان کرد: اولین بانک شیر دنیا در سال ۱۹۰۰ در وین افتتاح شد و ۱۰ سال بعد بانک شیر در آمریکا راهاندازی شد و در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰ بانک شیر مادر در جهان وجود دارد که ۲۱۰ بانک در اروپا مستقر است و کشور برزیل به تنهایی دارای ۲۱۰ بانک شیر است.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ بانک شیر در کشور راهاندازی شده است، افزود: بانک شیر بیمارستان کمالی، با هدف جمعآوری شیر مازاد بر نیاز نوزاد مادرانی که کودک شیرخوار دارند راهاندازی و پس از انجام اقدامات نگهداری در اختیار نوزاد محروم از شیر مادر قرار میگیرد.
رئیس بانک شیر استان در خصوص روش جمعآوری و نگهداری این بانک شیرعنوان کرد: مادران اهداءکننده پس از انجام آزمایشهای تخصصی سلامت برای اطمینان از نداشتن بیماری، مجاز به اهدای شیر در این بانکها میباشند.
وی در ادامه افزود: پس از انجام آزمایش رایگان از مادران و تایید سلامت اهداءکننده، شیرهای جمعآوری شده از نظر میکروب شناسی ارزیابی و پس از آن اقدامات پاستوریزه کردن انجام میشود.
رئیس بانک شیر استان افزود: شیرهای پاستوریزه شده پس از این اقدامات، مجدد به صورت رندوم در آزمایشگاه بررسی میشوند تا از سلامت شیرها به صورت کامل اطمینان حاصل شده و در نهایت فریز و نگهداری میشوند.
جشنی مطلق با بیان اینکه این بانک شیر در بیمارستان کمالی راهاندازی شده، عنوان کرد: علاوه بر اینکه مادرانی که در بخش نوزادان این بیمارستان بستری هستند و شیر اضافی دارند، مادرانی که در دیگر بیمارستانهای استان نیز بستری هستند میتوانند به این بانک، شیر اهدا کنند.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین طی گامهای بعدی، این مرکز امکان و تجهیزاتی را فراهم خواهد کرد تا مادرانی که در منزل شیر اضافه بر نیاز فرزند خود دارند بتوانند با اهداء شیر خدمت حیاتی به نوزادان نارس و بیمار کنند.
رئیس بانک شیر استان با بیان اینکه همچنین دانشگاه علوم پزشکی استان این امکان را فراهم خواهد کرد تا جمع آوری شیر در بیمارستانهای امام جعفرصادق (ع) در شهر هشتگرد و بیمارستان امام مجتبی (ع) در شهرستان نظرآباد بصورت سیار انجام شود.
جشنی مطلق در ادامه با اشاره به سوالات شرعی در این خصوص عنوان کرد: با توجه به اینکه در اهدا شیر، شیرخوار مستقیم از پستان تغذیه نمیشود و شیرهای اهدایی با هم مخلوط و ۱۵ مرتبه شیردهی به نوزاد به صورت متناوب صورت نمیپذیرد به خودی خود محرمیت صورت نمیگیرد.
انتهای پیام/