توسعه اقتصادی و اجتماعی ناموزون، عوارض ناگواری بر زندگی اجتماعی، امنیت اقتصادی، مناطق محروم و دورافتاده داشته است. بر همین اساس و در راستای کمک به رفع عقبماندگیهای این مناطق، ایده و طرح بسیج سازندگی به عنوان یکی از راهبردهای محرومیتزدایی در مناطق محروم از سوی مقام معظم رهبری بیان شده است که از سه جنبه: کمک به توزیع عادلانه امکانات در مناطق محروم و جلب مشارکت، هدایت نیروی جوانان و خدمات داوطلبانه عمومی و در نهایت تأثیر بر توسعه زیرساختهای امنیت پایدار، قابل بررسی و تحلیل است.
محمد فلاحتکار در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کمال مهر» به سئوالات در خصوص فعالیتها و پروژههای جهادی سازمان بسیج سازندگی پاسخ میدهد.
تیتر یک: مهمترین هدف از تشکیل بسیج سازندگی چیست؟
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز با بیان اینکه در این گفتگو قصد داریم درباره تأثیر بسیج سازندگی در جامعه و اقدامات مهم آن در مناطق محروم و دورافتاده صحبت کنیم، تصریح کرد: هدف از تشکیل و ایجاد تفکر بسیج سازندگی این است که به نوعی کمبودهایی که در جامعه به وجود آمده است را رفع کند. همچنین پیروزی و پیشبرد اهداف انقلاب چه در هنگام پیروزی و چه در هشت سال دفاع مقدس جبران شود.
فلاحتکار افزود: بسیج سازندگی به دستور مقام معظم رهبری در سپاه انقلاب اسلامی همراه دستگاههای اجرایی طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و نهادهای انقلابی زیرمجموعه سپاه انقلاب اسلامی تأسیس شد. یکی ازمهمترین مأموریتهای بسیج سازندگی این است که هر لحظه و هر موقع میتواند تأثیرگذار باشد و برای خدمت به مردم و حفظ نظام، کاری انجام بدهد؛ و در هر نقطه کوچک و بزرگ باعث شود کارهای خوب و مناسبی انجام شده و مشکلی از مردم حل و یک مانعی برداشته بشود.
این مقام مسئول درباره مأموریتهای سازمان گفت: مأموریت بسیج سازندگی در هر نقطه و هر زمان تعیین شده است و کارهای خوبی در راستای حل مشکلات مردم انجام میشود، حتی در هشت سال دفاع مقدس، جهاد سازندگی و بعد از آن بسیج سازندگی در امتداد راه شهدا گامهای مؤثری برداشته است. طی هشت سال دفاع مقدس ما گروههای جهادی و جهادگران در جنگ به مردم خدمت میکردند و کارهای خوبی برای مردمی انجام میدادند.
فلاحتکار گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید میکنند که کارهای جامعه را به مردم بسپارید و شعار امسال نیز در راستای مردمی کردن اقتصاد بیان شده است. این شعار دستور اصلی را میدهد و بیان میکند که ذات به وجود آمدن و تشکیل بسیج سازندگی به مردمی بودن آن است. همچنین در بحث قیامت اشاره کردهاند که فرزند از پدر و پدر از فرزند همه فرار میکنند و در کرونا قسمتی از این موضوع انجام شده و به نوعی گوشهای از این موضوع را دیدهایم.
وی ادامه داد: در روز قیامت هم حرکتهای جهادی به جایی میرسد که مشکلی از مردم حل کند. در ایام کرونا گروههای جهادی برای خانوادهها و بیماران کارهایی همچون ضد عفونی کردن، خدمات درمانی در بیمارستانها و تأمین ماسک در کشور انجام دادهاند و مهمترین آنها این بود که تا تدفین بیماران کروناییِ متوفی پیش رفتند؛ و باید بدانیم که تفکر جهادی الهام گرفته از فرمان رهبر معظم انقلاب است. ما در پیشبرد اهداف نظام تمامقد تلاش کردهایم و این راه را ادامه خواهیم داد.
تیتر یک: به نظر شما مردم چه تأثیری میتوانند در سازندگی جامعه داشته باشند؟
این مسئول در خصوص تشکیل گروههای جهادی گفت: وقتی یک گروه جهادی تأسیس میشود کارش این است که با استفاده از کمک مردم و ظرفیتهای مردمی و سازمانیافته در یک محله برای رفع مشکلات آن محله تلاش کند و ماهیت به وجود آمدن و به نوعی تأسیس یک گروه جهادی همین است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز بیان داشت: یک گروه جهادی میتواند برای رفع مشکلات مردم اقدامات فراوانی انجام دهد، اما در زمانهای قدیم این تفکر وجود داشت که باید در کشور دولتیسازی ایجاد شود که در آن صورت مردم از راههایی که به یکدیگر وصل میشوند عقبنشینی میکنند و کارهای جهادی آتش به اختیار را انجام نمیدهند.
وی اظهار داشت: اما در حال حاضر، روستا و شهرمان را به بنیاد مسکن و بنیاد دهیاری و شهرداری تبدیل کردهایم و سعی بر این امر داریم که مردم درگیر مشکلات موجود نشوند، اما در تفکر جهادی مردم در کنار گروههای جهادی برای رفع مشکلات خود تلاش میکنند.
تیتر یک: مهمترین اقداماتی که بسیج سازندگی در مناطق محروم استان البرز انجام داده چه بوده است؟
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز در خصوص اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۲ افزود: سازمان بسیج سازندگی در اقدامات سال ۱۴۰۲ موفق به راهاندازی ۳۰ پروژه آبرسانی قنات، کشاورزی در روستاهای محروم و حاشیه شهری شده است و جهاد آبرسانی که در سطح کشور صورت گرفت با استفاده از ظرفیت شرکت آب و فاضلاب استان البرز و پتانسیل سازمان بسیج سازندگی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام شده است.
فلاحتکار ادامه داد: به همت جهادگران عزیز، پروژههای ۳۰ ماهه را در عرض ۹ ماه به بهرهبرداری رساندیم؛ این اتفاق به سبک که پروژهها در۳۰ ماه به انجام می رسند و هزینه زیادی برای آنها صرف می شد در ۸ یا ۹ ماه به بهره برداری میرسید و وقتی که سرعت کارها بالا می رود تورم ها دیده نمیشود و از ظرفیت های مردمی در کنار پروژه ها استفاده کرده ایم.
این مسئول ادامه داد: ۱۹ پروژه تامین آسفالت در جاده های بین راهی و روستایی و شهری انجام داده که به مصوبه قانونی مجلس و ارسال قیر رایگان به سازمان با کمک گروه های جهادی و مردم با هزینه های کم تر بوده است که متراژ ۲۵۰ هزار متر مربع و در حال حاضر به ۳۰۰ هزار متر مربع خواهد رسید .
تیتر یک: بسیج سازندگی در خصوص بازسازی مدارس و مکان های مناطق محروم چه افداماتی انجام داده است؟
این مقام مسئول بسیج سازندگی استان البرزادامه داد:
۳۶۱ پروژه رنگ آمیزی و بازسازی مدارس استان البرز که به ارزش ریالی کم است و پروژه های رنگ آمیزی در سطح استان ۲۵۰ مدرسه که با همکاری آموزش و پرورش و گروه ه جهادی د ر۲ ماه انجام میشود .یکی از مهم ترین اقدامات سازمان ۷۲۵ سری جهیزیه به ارزش ۶میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در سطح استان تهیه شده است و همچین ۱۷۰هزار بسته معیشتی که ۱۱ میلیارد ریال بوده است .
محمد فلاحتکار تصریح کرد : ۱۱پروژه معابر و راه سازی و پل های روستایی که به ارزش ۱میلیارد و ۵۰۰تومان انجام شده است و ۷۴۷ نمایشگاه مستقیم تولیدات خورد و خانگی داشته ایم که ارزش ۲۳۵۲ فقره تسهیلاتی که به افراد متقاضی داده شد و همچنین۲۳۰۰ تا شغل ایجاد شده و تولیدات خود را ارزه به بازار می کنند . اجرا مراسمات اعزام مبلغ و استفاده از ظرفیت مبلغ و طلاب در حال حاضر ۵۶۰۰ مراسم علمی و مذهبی گروه های جهادی را داشته ایم و در کنار اجرای این مراسمات ویزیت رایگان و مشاور حقوقی و میز خدمت نیز به صورت پک های تخصصی داشته ایم.
فلاحتکار ادامه داد: اعزام ۲۵۰تیم متخصص پزشکی و دندان پزشک و مشاور به مناطق و کاشت ۶۸ هزار نهال و ۶ پروژه گلزار شهدا به ارزش ۳میلیارد تومان در راستای بازسازی شده است .۴۳۵ صندوق قرض الاحسنه در سازمان تداعی شده است که برای اشتغالزای و مردم یاری استفاده می شود .۳۲ کارگاه اشتغال به ارزش ۲۶میلیارد و ۴۷۰میلیون راه اندازی شده است و ۳۲ به غیر از کارگاه اشتغال و وام دهی به مردم است و همچنین آزادسازی ۱۰۵ زندانی توسط گروه های جهادی بسیج انجام شده است.
وی تاکید کرد : همچنین ۱۹هزار لوازم تحریر برای کودکان مناطق محروم و مرمت بیش از ۳۹۱ خانه در مناطق محروم انجام شده است . در حال حاضر در نهضت ملی مسکن به صورت گروه های جهادی ورود کرده است و در برنامه های آینده سازمان در خصوص بازآفرینی شهری نیز خواهیم داشت.
تیتر یک: صحبت شما با مسئولین استانی چیست؟
محمد فلاحتکار مسئول بسیج سازندگی استان البرزدر پایان افزود: فرمانده سپاه استان و استاندار در حاضر تعامل خوبی را با در سطح استان ایجاد کرده اند که میتواند برای دهیاری ها و بخشداری ها در کنار گروه های جهادی و بسیج سازندگی میتواند بازویی محکم و خدمات رسان باشند که بتوانند خدمت خوبی به مردم برسانند و دستگاه های دیگر هم اقدام کنند و گروه های جهادی بازوی محکمی در کنار مردم باشد.
نگین سراوانینیا – تیتر یک
انتهای خبر/