به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کمال مهر»؛ مریم جلالی با بیان اینکه از شهریور ۱۴۰۱ بحث بیمه هنرمندان با وجود فراز و نشیبهای زیاد پیگیری شد، تصریح کرد: این مهم با مکاتبات وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با رئیسجمهوری محقق شد و نهایتاً در بهمن ۱۴۰۲ با دستور اکید رئیسجمهوری بیمه ۱۰ هزار نفر از فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی که از این تعداد هشت هزار نفر هنرمند صنایع دستی و دو هزار نفر راهنمایان گردشگری را شامل میشود، در دستور کار قرار گرفت.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان این که بحث تأمین اعتبار منجر به طولانی شدن این بحث شد به طوری که تا انتهای سال گذشته طول کشید، گفت: از بهمن سال ۱۴۰۲ به دنبال ابلاغیه از سازمان تأمین اجتماعی، لیست اسامی افراد واجد شرایط را جمع آوری کردیم. اسامی توسط استانها ارسال و در چند مرحله پایش شد.
او با بیان اینکه اولویت ما گروه سنی بوده است، اظهار کرد: باتوجه به این که اگر سن افراد از ۵۰ سال عبور کند امکان تحت پوشش قرار گرفتن بیمه آنها نیست، لذا مقرر شد، در این مرحله اولویت سنی ما ۴۰ تا ۵۰ سال باشد و افرادی که سابقه و تأثیرگذاری بیشتری در صنایع دستی دارند مشمول شوند.
جلالی با اشاره به اهمیت و توجه به بحث معیشتی هنرمندان گفت: افراد برای بیمه شدن علاوه بر مجوز میراث فرهنگی باید کارت فنی حرفهای نیز داشته باشند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به این که قبل از تحت پوشش قرار گرفتن بیمه، فرایند کنترل و بازرسی تأمین اجتماعی نیز انجام میشود، اظهار کرد: افراد باید حتماً در رشته خود کار کنند، معاینات پزشکی هم انجام دهند و سپس فرایند لازم در سامانه طی میشود.
وی با بیان این که یک شغل زمانی پایدار است که فرد بتواند بعد از بازنشستگی مستمری دریافت کند، گفت: در صورت درگذشت هنرمند صنایع دستی، خانواده او میتواند از مستمری آن استفاده کنند و حتی اگر فرد از کار افتاده شود نیز میتواند از این بیمه استفاده کند. همچنین این افراد توسط سازمان تأمین اجتماعی و بازرسان ادارات میراث فرهنگی استانها پایش میشوند.
جلالی در پایان اظهار داشت: امیدواریم مراحل کنترل و نظارت تا اوایل خردادماه سال جاری انجام شود تا بتوانیم در این ماه شاهد عقد قرارداد بیمه این افراد باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای خبر/ع