امیر عطاران، منتقد و فعال اجتماعی طی یادداشتی اختصاصی برای گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «تیتر یک» نوشت: نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر اندیشههای سیاسی اسلام است و ارتباط جمهوریت با اسلامیت بر اساس یک ایدئولوژی دینی و اعتقادی است و جنبه الهی حکومت از جنبه مردمی آن به هیچ عنوان تفکیکپذیر نیست.
در نظام دینی، مردمسالاری یک مفهوم و جریان گذرا نیست و نقش مردم در استمرار جامعه امری زینتی و مقطعی نخواهد بود، بلکه پیوند و نقش مردم در حکومت جریانی دائمی و همیشگی است.
از این رو، انتخابات نه تنها مشارکت سیاسی است بلکه یک عبادت الهی نیز هست و نمادی از حکمرانی مردم در تغییر سرنوشت خود و جامعه است.
اما آنچه که مهم است حضور و مشارکت فعالانه مردم به عنوان پشتوانههای نظام سیاسی است، چراکه نقش کلیدی مردم چه قبل از انتخابات و چه بعد از آن بسیار مهم است.
میبایست تأکید داشت که جریان مشارکت و دخالت و نظارت مردم بر حاکمیت پدیدهای مقطعی نیست که با حضور در انتخابات مسئولیت و مأموریت آنها تمام شود، بلکه برای حصولِ اهداف تکلیف آنها آغاز میشود.
میتوان گفت، چهبسا نقش اثرگذار و نظارتی مردم بعد از انتخابات مهمتر از حضور آنها قبل از انتخابات است.
هرچند که این انتقاد وارد است که به نقش نظارتی و حصولی مردم بر حاکمیت و جریانسازی احزاب و سازمانهای مردم به عنوان تشکلهای سیاسی و اجتماعی و حلقههای میانی با جامعه کمتر توجه شده است، چراکه اگر بخواهیم پیوند مردم با حاکمیت استمرار یافته و اطمینان و اعتماد عمومی افزایش یابد، میبایست فاصله بین مردم و حاکمیت کمتر شود و پنجره نظارتی مردم بر قدرت در اشکال مختلف بیشتر گشوده گردد.
معصومه میرحسینی – تیتر یک
انتهای خبر/