فندق خواص و ارزش تغذیه ای زیادی دارد، به همین دلیل از بروز خیلی بیماری ها پیشگیری می کند. بعضی از بیماران هم می توانند از آن استفاده کنند و تأثیری در پیشرفت بیماری نداشته باشد یکی دیگر از این بیماری ها دیابت است.
هدف اصلی از رژیم درمانی در بیماران دیابتی، استفاده از موادغذایی به صورت متعادل است. به گفته درمانگران طب سنتی، مغز فندق به این دلیل که نشاسته کمی دارد بهترین نوع آجیل برای افراد مبتلا به دیابت است.
این دانه روغنی بهدلیل داشتن فسفر موجب تقویت مغز شده و عملکرد آن را به ویژه برای دانشآموزان و دانشجویان بالا میبرد، در صورتی که فردی به افت فشار خون مبتلا باشد، میتواند با خوردن ۱۰ عدد مغز فندق برای بهبود وضعیت خود اقدام کند.
در برخی متون طب سنتی به این نکته اشاره شده که ترکیب فندق بوداده با انیسون میتواند بهعنوان بهترین دارو برای درمان سوزش ادرار و افزایش میزان باروری در مردان مورد استفاده قرار گیرد.