به گزارش گروه ورزشی «کمال مهر» :
به نقل از خبرنگار ایمنا، تیم ملی ایران سه شنبه شب در دیداری تدارکاتی به مصاف سنگال رفت که این رقابت با تساوی یک بر یک به پایان رسید. کارلوس کیروش در مقابل سنگال تغییرات زیادی را در ترکیب اولیه تیمش پیاده کرد که همین موضوع سبب شد برخلاف دیدار با اروگوئه تیم ملی ایران سبک متکی به دفاع خودش را دوباره پیاده کند و نسبت به رقابت با اروگوئه، کار ترکیبی را کمتر در دستور کار خودش قرار بدهد. در ادامه قصد داریم تغییرات تیم کشورمان در مقابل سنگال را مورد بررسی قرار دهیم:
خط دروازه؛ قرعه به نام حسینی افتاد
کارلوس کیروش مقابل اروگوئه علیرضا بیرانوند را درون دروازه قرار داد که این سنگربان عملکرد موفقی را از خودش به نمایش گذاشت اما در دقیقه ۶۰ بازی به دلیل مصدومیت مجبور به ترک زمین شد تا امیر عابدزاده به مدت سی دقیقه فرصت بازی در مقابل تیم پر مهرهای مثل اروگوئه را تجربه کند. برخلاف اینکه عابدزاده آمادگی نسبتاً بالایی را از خودش به نمایش گذاشت و به نظر میرسید با غیبت بیرانوند در مقابل سنگال، این دروازهبان جوان در ترکیب اصلی قرار بگیرد اما کیروش با اعتماد به سید حسین حسینی یک رقیب جدی تر را برای علی بیرو پیدا کرد.
سید حسینحسینی در مقابل سنگال عملکرد درخشانی از خودش به نمایش گذاشت و در چندین موقعیت تک به تک دروازه ایران را نجات داد، بدون تردید اگر اشتباه مرتضی پورعلیگنجی نبود این بازیکن موفق به ثبتکلین شیت در شب دشوار تیم ملی میشد. سرمربی پرتغالی تیم ملی با تغییر در خط دروازه نشان داد مشکلی از بابت خط دروازه ایران ندارد و با حضور سید حسین حسینی و علیرضا بیرانوند در جام جهانی تا حدودی خیال کادر فنی راحت است.
مدافعان میانی؛ کنعانی پای ثابت تیم ملی است
تیم ملی ایران برابر اروگوئه از زوج شجاع خلیل زاده و حسین کنعانی زادگان در پست مدافع میانی استفاده کرد که این دو بازیکن به خوبی مهاجمان زهردار این تیم را مهار کرده بودند. این دو بازیکن به دلیل هماهنگی بالایی که با یک دیگر داشتند در پوشش فضاهای خالی موفق عمل کردند و شاهد اشتباه فاحشی از سوی مدافعان میانی تیم ملی در مقابل اروگوئه نبودیم. به دلیل مصدومیت شجاع خلیل زاده، کیروش تصمیم گرفت در کنار حسین کنعانی زادگان از مجید حسینی دیگر مدافع لژیونر خودش استفاده کند که در نیمه نخست بازی با سنگال اگرچه در خط دفاعی شاهد لغزشهایی بودیم اما زوج کنعانی و مجید حسینی نیز نمایش مطلوبی به نمایش گذاشت. در نیمه دوم اضافه کردنپور علی گنجی به خط دفاع عدم هماهنگی در این خط را ایجاد کرد که در نهایت منجر به گل به خودی پور علیگنجی شد. در هرحال باتوجه به دو عملکرد متفاوت از مدافعان تیم ملی ایران به نظر میرسد زوج مدنظر کیروش برای جام جهانی در خط دفاعی کنعانی زادگان و خلیل زاده باشد.
مدافعان کناری؛ در دیدار نخست تدارکاتی کشورمان برابر اروگوئه کادرفنی تیم ملی با قرار دادن صادق محرمی در سمت راست و ابوالفضل جلالی در سمت چپ تا حدودی فاز هجومی را در ترکیب تیم شکل داد. علاوه بر اینکه این دو بازیکن در کارهای تدافعی مشارکت داشتند به لحاظ پیاده کردن کارهای ترکیبی نیز تاثیر گذار ظاهر شدند. از سوی دیگر در بازی مقابل سنگال سرمربی تیم ملی ایران، صادق محرمی را به دلیل درخشش در مقابل اروگوئه همچنان به عنوان مدافع راست راهی میدان کرد اما در پست دفاع چپ ترجیح داد احسان حاج صفی را به کار بگیرد.
تیم ملی کشورمان برابر سنگال حملاتی از جناحین را در دستور کار خودش قرار داده بود و به همین دلیل کاپیتان حاج صفی نقش موثرتری در پایه ریزی حملات داشت اما تمرکز بیشتر مدافعان کناری بر روی کارهای دفاعی بود. با این تفاسیر به نظر میرسد کیروش قصد دارد پلنهای مختلفی را برای رویارویی با حریفان خودش در جامجهانی پیاده کند.
هافبک؛ چالش جذاب کیروش برای خط هافبک
تیم ملی ایران برای دیدار با اروگوئه در خط هافبک از سامان قدوس، سعید عزت الهی و احسان حاج صفی استفاده کرد که تا حدودی میتوان گفت ترکیب برنده کیروش برای تقابل با این تیم پر مهره خط هافبک خلاق او بود که علاوه بر مهار کردن بازیکنان میانی تیم حریف در مواقعی که ایران صاحب توپ میشد به خوبی بازی سازی را در دستور کار قرار میدادند و در پیاده کردن کارهای تاکتیکی موفق ظاهر شدند.
کیروش در دیدار سنگال با توجه به قرار گرفتن احسان حاج صفی در پست مدافع چپ از سعید عزت الهی، احمد نورالهی و میلاد سرلک در خط هافبک خودش استفاده کرد اما بر خلاف اینکه هر سه هافبک تیم ملی از ذهنیت تهاجمی برخوردار بودند یک عملکرد کاملاً دفاعی را از خودشان بهنمایش گذاشتند. در نیمه دوم بازی با سنگال سرمربی تیم ملی تصمیم گرفت سامان قدوس را راهی میدان کند که حضور این بازیکن به عنوان یار تعویضی جان تازهای به خط هافبک تیم ملی بخشید. اگرچه دست کادر فنی تیم ملی کشورمان برایخط هافبک باز است اما باید دید کیروش یک ترکیب ثابت را برای این پست در نظر میگیرد یا هر بازی یک ترکیب تازه را مدنظر قرار میدهد.
خط حمله؛ تغییر دو نیمهای
کارلوس کیروش در مقابل اروگوئه با قرار دادن علیرضا جهانبخش و مهدی ترابی به عنوان وینگر و سردار آزمون به عنوان تک مهاجم پلنهای مختلفی برای باز کردن تیم حریف را پیاده کرد و میتوان گفت برابر اروگوئه بیشتر شاهد چرخش توپ در محوطه جریمه و پاسهای کوتاه بودیم که نفوذهای مهدی ترابی و جهانبخش را نباید بی تاثیر دانست. در نیمه دوم بازی با اروگوئه؛ مهدی طارمی، علی قلی زاده و کریم انصاری فرد مثلث هجومی ایران را تشکیل داد که با سرعت بخشیدن به حملات ایران، عملکرد موفقی از خودشان به نمایش گذاشتند.
کادرفنی تیم ملی در مسابقه با سنگال تغییر رویه داد و با قرار دادن مهدی طارمی، علی قلی زاده و کریم انصاری فرد در ترکیب اصلی، مثلث هجومی خودش در مقابل اروگوئه را همان ابتدا راهی میدان کرد اما به دلیل ضعف تیمی مهاجمان تیم ملی موفق عمل نکردند. در نیمه دوم سردار آزمون بار دیگر به عنوان تک مهاجم در خط حمله قرار گرفت و موفق شد شکست شاگردان کیروش را به تساوی یک بر یک تبدیل کند. به نظرمیرسد سرمربی تیم ملی اگر چه برای نیمه اول در خط حمله برنامه ریزی دارد اما سعی میکند در نیمه مربیان با تغییر در خط حمله نتایج غیر قابل پیش بینی را رقم بزند.
ایران تغییر رویه داشت اما تغییر سیستم نه!
ترکیب ۴۳۳ سیستم مورد علاقهکارلوس کیروش است و همه تیم هایتحت هدایت این سرمربی با همین ترکیب به مصاف رقبا میروند و بدون تردید تیم ملی ایران از این قاعده مستثنی نیست. علیرغم اینکه این سرمربی در مقابل اروگوئه و سنگال با همین سیستم راهی میدان شد اما تیم ایران در نخستین دیدار خودش یک عملکرد تهاجمی را از خودش به نمایش گذاشت اما در مقابل سنگال همان سبک تدافعی و سابق خودش را ارائه داد. سرمربی تیم کشورمان نشان داد اگرچه سیستم ثابتی را در نظر دارد اما به دلیل آمادگی بازیکنان تیم ملی و از طرفی توانایی اکثر آنها برای بازی در چند پست میتواند شیوههای مختلفی را به کار بگیرد.