به گزارش گروه آی تی «کمال مهر»:
اگرچه این خبر هنوز بهطور رسمی مورد تائید قرار نگرفته است؛ اما خبرگزاری رویترز گزارش میدهد که دولت جو بایدن در تدارک اجرای مجموعه جدیدی از تحریمها است که صادرات نیمههادیها با مقیاس کمتر از ۱۴ نانومتر و قابلیتهای هوش مصنوعی و همچنین ابزارهای ساخت تراشه را متوقف میکند.
وزارت بازرگانی آمریکا پیشتر برای تعدادی از شرکتهای صنعتی بزرگ همکار با چین که در زمینه فروش تراشه به کمپانیهای مستقر در خاک این کشور فعالیت میکنند؛ نامههای هشدارآمیزی را ارسال نموده است. برخی از این شرکتها نظیر انویدیا، AMD و اینتل دریافت چنین نامههایی را علنا تائید کردهاند؛ اما اکثر مقامات از اظهارنظر در این زمینه خودداری میکنند. بهنظر میرسد که محتوای این نامهها با محدودیتهای فعلی شباهت زیادی داشته و شرکتهای آمریکایی را ملزم میکند تا تنها پس از دریافت مجوز از وزارت بازرگانی با طرفهای چینی تجارت نمایند.
اجرای این نامهها یک رویه رایج بهشمار رفته و اجرای سریع مفاد آنها نیز الزامی خواهد بود. با اینحال تنها شرکتهای دریافتکننده نامه ملزم به رعاین مفاد قید شده در آن هستند. در عینحال وزارت بازرگانی با همکاری دولت بایدن در حال تدوین قوانینی جهت اعمال در کل صنعت است و انتظار میرود که این قوانین در ماه آینده بهطور رسمی ابلاغ شوند.
برخی کارشناسان بر این باورند که در نتیجه اجرای قوانین جدید، حتی شرکتهای آمریکایی استفادهکننده از چنین تراشههایی نیز از دسترسی به بازار چین محروم خواهند شد. اچپی، Dell و Super Micro Computer از جمله این شرکتها بهشمار میروند.
این قانون در صورت اجرا برای چین دردسرساز خواهد بود؛ زیرا علیرغم پیشرفتهای تکنولوژیک و قابلیتهای تولید هنوز هیچکدام از شرکتهای چینی از دانش یا ابزارهای لازم برای تولید تراشههای مدرن و قابل رقابت در مقیاس چشمگیر برخوردار نیستند. در حال حاضر این صنعت تحت سیطره کشورهای آمریکا، تایوان و کرهجنوبی قرار دارد. بنابراین این ممنوعیت احتمالا موجب تشدید چشمگیر فشار بر شرکتهای چینی خواهد شد.
دولت جو بایدن به منظور افزایش تاثیرگذاری این ممنوعیتها بهدنبال جلب حمایت متحدان خود در خارج از خاک ایالاتمتحده خواهد بود.