طوفان شن، Sahara، مراکش
گردشگران از جستجو و کندوکاو در میان تلماسهها آنهم سوار بر شتر لذت زیادی میبرند. برای آزمودن زندگی مردمان صحرا نشین حتی چادرهایی تهیه میشود که مسافران شب را در آنجا سپری میکنند. اگرچه طوفانهای شن معمولا در این گونه اکوسیستمها مکرر رخ میدهد ولی مسلما برای مسافران ماجراجو منعی ایجاد نخواهد کرد. طوفانهای شن در سحارا معمولا از فوریه تا آوریل رخ میدهند.
طوفان (دهانه رود دورو) Foz do Douro، پورتو، پرتغال
این فانوس دریایی که در کنار دهانه رود دورو قرار گرفته است کانون اصلی توجه در این تصاویر است. اقیانوس اطلس در این تصویر در حالی مشاهده میشود که امواج سهمگینش این فانوس را زیر هجوم خود قرار دادهاند. اینجا در زمان آرامش اقیانوس جایی دوست داشتنی و سواحل آن مناسب پیادهرویهای رمانتیک است، اما زمانی که طوفان از راه میرسد بهتر است تا حد امکان از اقیانوس فاصله بگیرید. اگر یکبار شانس گرفتن چنین عکسی نصیبتان شد منتظر عکس بعدی نمانده و از آب دور شوید. این طوفانهای شدید معمولا در فاصله ماههای ژانویه تا فوریه مشاهده میگردند.
شیکاگوی یخ زده، ایلینویز، ایالات متحده
این تصویر که در فصل زمستان جاری از شهر شیکاگو برداشته شده موجبات حیرت همگان را فراهم نموده است. کاهش درجه حرارت هوا در این فصل رکوردی عجیب از خود برجای گذاشته است. دریاچه میشیگان به طور کامل یخ بسته و اگر آب کمی گرمتر از هوا باشد بخار از آن به هوا برمیخیزد. ساختمان خالی از سکنهای که در تصویر مشاهده میکنید تا قسمتهای درونی نیز به طور کامل یخ زده است. شیکاگو که از نظر وسعت بعد از نیویورک سیتی قرار گرفته همیشه مقصد مناسبی برای مسافرت و گردش به شمار می آمده، اما این روزها خود و ساکنینش دوران خوشی را سپری نمیکنند.
طوفانهای رعد و برق، گرند کنیون، آریزونا، آمریکا
یکی از هفت عجایب طبیعی زمین دره گرند کنیون است و بخشی از پارکی حفاظت شده بوده که پربازدیدترین نقطه این کشور به شمار میرود. اما گاهی اوقات عکاسان برای عکس برداری از طوفانهای رعد و برقی عازم این دره میشوند. حتی از همین فاصله که در عکس مشاهده میشود نیز خطر این رعد وبرقها بسیار جدی است. این نوع طوفان معمولا دو مرتبه در سال در زمستان و اواخر تابستان رخ میدهد ، پس بهتر است در روزهایی که آسمان صاف است به بازدید این دره بروید چرا که گیر افتادن در میان چنین بلایی قطعا بسیار مصیبت بار خواهد بود.
هبوب (Haboob) ، فونیکس، آریزونا
هبوب عبارتی عربی است که برای طوفانهای گرد و غبار به کار برده میشود. در تصویری که مشاهده میکنید یک هبوب بزرگ در حال بلعیدن شهر فونیکس است. خوشبختانه در این حادثه هیچ کس آسیب ندید. همانطور که میبینید ارتفاع دیوار گردو غباری که در حال هجوم به سوی شهر است بسیار بلند و ترسناک است. در زمان این طوفان باد با سرعتی معادل ۹۶ کیلومتر بر ساعت در حال وزیدن بوده است.
گردباد مکنده بزرگ، کلرادو، ایالات متحده
گردبادهای غول آسا گاهی بسیار شدید بوده و گاها از چندین گردباد کوچکتر تشکیل شدهاند. در آمریکا این نوع گردباد پدیده چندان نا آشنایی نیست و معمولا در قسمتهای مرکزی و جنوب شرقی این کشور به دفعات رخ میدهند. جویندگان طوفان عاشق مناطقی هستند که این گردبادها در آنجا ظهور مییابند حتی برای سفر به این نقاط ترتیب تورهای مسافرتی هم میدهند. اما گردشگران معمولی بهتر است تا حد امکان از مواجه با چنین تصاویری پرهیز کنند.
بهمن
بهمن میتواند بسیار مخرب و ویرانگر باشد چرا که به محض شروع با شدت و بدون وقفه به جریان میافتد. در اقامتگاههای کوهستانی و پیستهای اسکی برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از بهمن نردههایی تعبیه شده تا جلوی ریزش برف را گرفته و از تاثیرات مخرب آن تا حد امکان جلوگیری کنند. بهتر است هر کجا که با تجمع برف مواجهید خطر بهمن را در نظر داشته و نکات ایمنی را رعایت کنید. عکسهایی که میبینید از فاصلهای امن و از درون هلیکوپتر برداشته شده پس از ماجراجوییهای خطرناک پرهیز کنید.
جریانهای گدازهای، هاوایی
پنج آتشفشان مختلف جزایر هاوایی را شکل دادهاند. اگرچه کیلائیو (Kilauea) فعالترین آنها به شمار میرود. عکاسان جان خود را به خطر انداخته و از جریان ماگما و گدازههای این آتشفشان عکسهایی مهیج تهیه کردهاند. این تصاویر در طول آخرین فعالیت کیلائیو و حدود سه سال قبل در ژانویه ۲۰۱۱ برداشته شدهاند. این آتشفشان هفته اخیر نیز یک فوران داشت.
گردباد، کانزاس، آمریکا
اغلب گردبادها در تگزاس رخ میدهند، هرچند اگر قدرت تخریب آنها را در نظر بگیریم کانزاس از این نظر خطرناکترین نقطه آمریکا به شمار میرود. هر ساله حدود ۵۰ گردباد در این مکان رخ میدهد. هر چند که حتی خطرناکترین آنها نیز قدرت از میدان به در کردن جویندگان ماجراجوی گردباد را ندارد. به عنوان نمونه به این تصاویر نگاه کنید و خطری که عکاس در زمان عکسبرداری درگیر آن بوده را مد نظر قرار دهید. تنها حرفهایها به سراغ این ابرگردبادها میروند.
آتشفشان چایتن (Chaiten)، چایتن، شیلی
این آتشفشان فعال در می ۲۰۰۸ یک فوران گدازهای را تجربه کردT آنهم برای اولین بار پس از آن که برای هزاران سال خاموش و غیر فعال بود. پدیدهای کمیاب از فوارن گاز و انفجار در قسمت فوقانی دهانه این آتشفشان جریان گدزاهای را همراهی میکرد. ابری از خاکستر برای چندین ماه کل شهر را پوشانده و به دنبال آن جریان گدازه خسارات سنگینی را به ساکنین محلی تحمیل نمود. هم اکنون فعالیتهای خفیفی از این آتشفشان گزارش شده است.