به گزارش «کمال مهر»؛برای خوشحال کردن دوستداران خوراکی های ترش، لواشک بهترین انتخاب است! حال که در فصل چیدن میوه محبوب آلو زرد هستیم، بهتر است لواشک آلو زرد را تهیه کنیم و طعم خوشمره آن را بچشیم. شاید به نظر برسد طرز تهیه لواشک آلو زرد ساده است اما در عین سادگی لازم است نکاتی را رعایت کنید، به همین دلیل تصمیم گرفتیم طرز تهیه لواشک آلو زرد را به همراه تمام نکات مهم برای خوشمزه تر شدن آن به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه لواشک آلو زرد در خانه
لواشک آلو زرد را به روش های متفاوتی تهیه می کنند همچنین در برخی رسپی ها میوه هایی نظیر آلو سیاه و هلو را به آلو زرد اضافه می کنند. ما در این پست قرار است طرز تهیه لواشک آلو زرد را با رسپی متداول و خوشمزه ای به شما آموزش دهیم.
پیشنهاد می کنیم دستور تهیه لواشک زردآلو و روش تهیه آلو بخارا را در کمال مهر بخوانید.
مواد لازم برای تهیه لواشک آلو زرد
آلو زرد۲ کیلوگرمنمک۲ قاشق چایخوری آب جوشنصف لیوان
دستور تهیه لواشک با آلو زرد
زمان مورد نیاز: ۳۰ minutes. شستن آلو زرد آلو ها را شسته و در آبکش می ریزیم سپس با یک دستمال نخی به خوبی خشک می کنیم. پختن آلو آلو ها را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. اضافه کردن آب در این مرحله از طرز تهیه لواشک آلو زرد، آب را به آلو اضافه می کنیم. افزودن نمک نمک زده و اجازه می دهیم آلو ها بپزد و کاملا نرم شود. صاف کردن مواد لواشک آلو زرد بعد از اینکه آلو زرد پخت، مواد لواشک آلو زرد را روی صافی می ریزیم و با پشت قاشق حسابی فشار می دهیم تا عصاره آلو ها خارج شود. تهیه لواشک آلو زرد در سینی مورد نظر پلاستیک فریزر یا سلفون می اندازیم و مواد لواشک را روی آن می ریزیم. سینی را در مقابل حرارت آفتاب قرار می دهیم تا لواشک خشک شده و آماده شود.
مطلب پیشنهادی : روش آماده کردن لواشک گلابی
طرز تهیه آلو خشک و روش آماده کردن رب آلو
لواشک آلو زرد در خانه
نکات مهم برای تهیه لواشک آلو زرد
روش دوم تهیه لواشک آلو زرد این است که بعد از اینکه از صافی رد کردیم، آلو زرد خارج شده از صافی را به همراه تفاله ای که مانده در میکسر بریزیم و بعد از میکس شدن روی سینی بریزیم.می توانید از آلو زرد ترش یا شیرین استفاده کنید.برای تهیه لواشک آلو زرد در فر، مواد را در سینی فر که کمی چرب شده می ریزیم و در فر با دمای خیلی پایین می گذاریم و بعد از خشک شدن از فر خارج می کنیم.زمان لازم برای تهیه لواشک آلو زرد در آفتاب، ۴ الی ۵ روز است.برای اینکه روی لواشک گرد و خاک نباشد، کافی است بعد از اینکه لواشک را از جلوی آفتاب برداشتیم، یک بار آب بکشیم و برای ۳ الی ۴ ساعت روبروی نور مستقیم خورشید قرار دهیم و یا با یک دستمال نم دار خاک آن را تمیز کنیم.می توانید لواشک آلو زرد را ۱ سال در فریزر نگهداری کنید. اگر می خواهیم لواشک آلو زرد شما نرم باشد، با ضخامت بیشتر در سینی بریزید و قبل از اینکه کاملا خشک شود از جلوی حرارت آفتاب بردارید.همچنین بهترین حالت این است که ضخامت نیم سانت می باشد.توجه کنید که نمک را فقط به دلیل کپک نزدن لواشک آلو زرد می ریزیم و نباید خیلی زیاد باشد یا حذف شود.اگر کمی از این لواشک را در غذاهایی که حاوی آلو هست مانند خورش آلو و به با مرغ، بریزید، آن غذا را خوشمزه تر می کند.از لواشک آلو زرد می توانید برای پذیرایی استفاده کنید.بهتر است از سینی فلزی استفاده کنید.همچنین می توانید لواشک را روبروی باد مستقیم پنکه قرار دهید.اگر می خواهید لواشک آلو زرد و سیاه یا لواشک آلو زرد و قرمز تهیه کنید آلو سیاه یا قرمز را نیز به همراه آلو زرد در قابلمه بریزید و مراحل بالا را تکرار کنید. همچنین برای تهیه لواشک آلو زرد و هلو ، آلو زرد را به همراه هلو در قابلمه بریزید و بگذارید بپزد.اگر بعد از صاف کردن لواشک آلو حس کردید رقیق است این آلو های از صافی رد شده را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ تر شود. البته باید به حدی غلیظ باشد که بتوان در سینی ریخت و صاف کرد.برای شفاف تر شدن لواشک آلو زرد، هنگام پختن آلو، مدام کف روی مواد را گرفته و بیرون بریزید.می توانید از رنگ خوراکی استفاده کنید.لواشک آلو زرد و آلبالو به همین روش تهیه می شود و فقط کافیست آلبالو را با آلو زرد بپزید. لازم به ذکر است طعم این لواشک کمی ملس می شود.
همچنین بخوانید :
روش تهیه لواشک هلو خانگی
مراحل تهیه لواشک آلبالو خوشرنگ
ترشک زردآلو و رب انار