«کمال مهر»عزتالله خامسی دندانپزشک، درباره کاربرد خمیردندانهای زغالی در دندان پزشکی اظهار کرد: خمیردندانها یا پودر دندانهای زغالی از گذشته در سفید کردن دندانها کاربرد داشتهاند، به طوری که در روم و مصر قدیم برای تمیز و سفید کردن دندانها از آنها استفاده میکردند.
وی بیان کرد: در گذشته پیش از اینکه خمیر دندان در بین افراد رواج پیدا کند، اشخاص دندانهایشان را با انگشت و مخلوط پودر زغال و نمک مسواک میزدند، پس از آن، افراد دندانهایشان را به وسیله مسواک آغشته شده به پودر زغال و نمک تمیز میکردند.
این دندانپزشک افزود: خمیردندانهای زغالی در کسانی که مینای دندان نازک است، ایجاد ساییدگی و حساسیت میکند، بنابراین این افراد باید هفتهای تنها ۲ تا سه بار دندانهایشان را با خمیردندانهای زغالی و مسواک نرم، مسواک بزنند.
آیا خمیردندانهای زغالی رنگهایی را که به درون دندان نفوذ پیدا کردهاند، تمیز میکنند؟
خامسی تاکید کرد: خمیردندانهای زغالی نقشی موثر در از بین بردن رنگهای روی دندانها دارند، ولی برخی اوقات بر اثر عوامل ژنتیکی، مصرف تتراسایکلین در دوران کودکی و بیماریهای عفونی رنگ دندان تغییر پیدا میکند و در این مواقع خمیردندانهای زغالی نمیتوانند این تغییر رنگ را از بین ببرند.
وی تصریح کرد: اثر پاککنندگی زغال فعال شده (کربن اکتیو) معمولاً با نمک تقویت میشود، خمیر دندانهای زغالی، تغییر رنگ ناشی از نوشیدن قهوه و چای، استعمال سیگار و مصرف شربت آهن را از بین میبرند.
این دندانپزشک گفت: مسواک زدن با مسواکهای زبر، دندانها را حساس میکند، بنابراین افراد برای تمیز کردن دندانهایشان باید از مسواکهای نرم (soft) استفاده کنند، برای سفید کردن دندانها میتوان آب اکسیژنه معمولی (هیدروژن پراکسید) را هم به کار برد، برای این منظور باید یک قاشق غذاخوری آب اکسیژنه معمولی را در یک لیوان آب حل کرد سپس با این محلول دندانها را شست.
خامسی یادآوری کرد: اگر رنگ دندانها از درون خیلی کدر شده باشد، باید از بیلیچینگ (در مطب یا خانه) استفاده کرد، بهترین نوع زغال هم زغالی است که از پوست نارگیل به دست میآید.
انتهای پیام/