به گزارش«کمال مهر»، بسیاری از پزشکان به افراد توصیه میکنند که در وعده شام غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند تا با دریافتکالری کم به اضافه وزن مبتلا نشوند؛ از این رو باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد با معرفی انواع غذاهای نانی و غیر برنجی به شما کمک کند تا با کنار گذاشتن غذاهای برنجی، انتخاب متنوعی برای وعده غذایی شام خود داشته باشید.
در مطلب زیر طرز تهیه ۵ نوع غذای نانی و غیر برنجی آمده است که میتوانید باکمک آنها شامی دلچسب تهیه کنید.
کوکو اسفناج با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای ۵ تا ۶ نفر
۲۰۰ گرم اسفناج
۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ عدد پیاز درشت
۴ عدد سیب زمینی
۷ عدد تخم مرغ
۳ قاشق غذاخوری گردوی خرد شده
۲ قاشق غذاخوری زرشک پاک و شسته شده
۱ قاشق چای خوری زردچوبه
۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
نمک و فلفل به میزان نیاز
روغن زیتون
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت
گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده مخلوط کنید، در تابه کمی روغن را گرم کرده و گوشت را سرخ کنید تا رنگ قهوهای بگیرد، اسفناج را برای ۵ دقیقه آبپز کنید سپس سیب زمینیها را آبپز کنید، همهی مواد بالا شامل گوشت سرخ شده، اسفناج و سیب زمینیها را با هم چرخ کنید؛ در یک کاسهی بزرگ تخم مرغها را بشکنید، همهی ادویهها، زرشک و گردو را اضافه کرده و خوب همه را با هم مخلوط کنید، سپس مواد چرخ شده را به مخلوط تخم مرغ اضافه و خوب مواد کوکو را با هم مخلوط کنید.
داخل تابه مقدار مناسبی روغن ریخته و وقتی خوب داغ شد مایه کوکو را در تابه بریزید، در تابه را گذاشته واجازه دهید سرخ شود و سپس پشت رو کنید تا طرف دیگر کوکو هم پخته و برشته شود.
همبرگر شامی
مواد لازم برای ١ نفر
١ بسته قارچ
۲ عدد تخم مرغ
١ برگ کاهو
١ عدد گوجه
۳۰ گرم گوشت
نان همبرگر
۳ عدد خیارشور
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ١ ساعت
تخم مرغ را بپزید و با گوشت مخلوط کنید و سپس آن را در تابه بخوابانید؛ قارچ را تفت دهید زمانی که مخلوط گوشت سرخ شد و قارچهای تف داده شده را با گوشت، گوجه، خیارشور و کاهو در نان بگذارید.
کوکوی مرغ و سبزیجات
مواد لازم برای ۴ نفر
۱/۲ سینه مرغ
۲ عدد تخم مرغ
۱/۲ هویج رنده شده
۱ عدد سیب زمینی آبپز شده رنده شده
۱ عدد پیاز رنده شده
تره و جعفری ریز خردشده به میزان دلخواه
۱/۴ فلفل دلمهای ریز خرد شده
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت
سینه مرغ را بپزید سپس بعد پخت رنده یا ریش ریش کنید، سیب زمینی را آبپز کرده سپس رنده کنید، همه مواد را با هم مخلوط کنید و ورز دهید، سپس در یک ماهیتابه روغن بریزید، وقتی داغ شد گلولهای کوچک از مواد بردارید، در دست شکل دهید و در روغن سرخ کنید، وقتی یک طرف سرخ شد طرف دیگر را هم سرخ کنید، در آخر میتوانید سبزیجات به آن اضافه کنید.
مرجون (عدسی ریز)
مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر
۳ لیوان مرجون
۳ قاشق پیاز داغ
کمی روغن
ادویه (نمک، فلفل)
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۲۰ دقیقه
مرجون را از شب قبل خیس کنید، صبح آن را با پیاز داغ، کمی روغن و ادویه بگذارید بپزد برای سرو کردن هم میتوانید کمی آبلیمو به آن اضافه کنید که لذیذتر شود.
کوکوی ماکارانی
مواد لازم برای ۴ نفر
۱ بسته ماکارانی شکلی
٣٠٠ گرم گوشت چرخ کرده
۱ عدد پیاز متوسط
۱ عدد فلفل دلمهای کوچک
۳ قاشق غذاخوری رب گوجه
نخود فرنگی
۳ عدد تخم مرغ
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
مراحل تهیه؛ مدت زمان لازم برای پخت ۱ ساعت
ابتدا ماکارانی را در آب ریخته و تا مرحله آبکش کردن پیش ببرید، ولی بیشتر بذارید بپزد، چرا که نیاز به دم کشیدن ندارد؛ مواد ماکارانی را تهیه کنید و بعد اجازه دهید خوب خنک شود، بعد با ماکارانی مخلوط کنید تخم مرغ را هم در این مرحله اضافه کنید، مواد را در تابه سرخ کنید بعد که دو طرف کوکو سرخ شد روی آن پنیر پیتزا ریخته و برای ۱۰ دقیقه در فر گذاشته تا پنیر گریل شود.
انتهای پیام/