زباله ها در شهر کرج توسط خودروهای حامل پسماند جمع آوری و به دو مرکز موقت حصارک و خلج آباد انتقال داده می شود، در این دو مرکز زباله ها در تریلرهای بزرگ بارگیری و به مرکز دفع حلقه دره واقع در انتهای جاده قزلحصار منتقل می شوند.
این مسیری است که پسماندهای خانگی طی می کند و قائدتا شهرداری های مناطق دخالتی در این موضوع ندارند اما اینکه چرا شهرداری های مناطق در گوشه و کناری از شهر به صورت کاملا غیر قانونی زباله، هرس شاخ و برگ درختان و نخاله تلنبار می کنند و به چه دردشان می خورد موضوع مبهم ماجرا است.
حمیدرضا لشگری معاون فنی اداره کل محیط زیست استان البرز با بیان توضیحات مذکور به خبرنگار تیتریک می گوید: سوال اینجاست مناطق دفع زباله چرا و چگونه شناسایی شده است و علاوه بر این مسئله، زباله های دپو شده یا خودسوزی می شوند یا کسی آنها را آتش خواهد زد.
طی یک الی دو سال اخیر آتش سوزی مرکز جمع آوری زباله در داخل شهر چند بار صورت گرفت که در نهایت پرسنل محیط زیست از این مناطق بازدید کردند و اخطارهایی برای شهرداری های مناطق صادر شد اما متاسفانه پاسخی داده نشد و پیگیری صورت گرفت.
محیط زیست کرج مجبور به شکایت از شهرداری های مناطق شد، با شهرداری صحبت و رایزنی شده است تا علاوه بر پیگیری قضایی مشکل دپو زباله ریشه ای حل شده و مشخص شود نقاط مذکور چه کارایی برای شهرداری ها دارد که در گوشه و کنار شهر به صورت غیر قانونی نخاله و … جمع آوری می کنند.
در حال حاضر ۵ نقطه جمع آوری غیر مجاز زباله در کرج شناسایی شده است، پیش از این محیط زیست کرج از مدیر عامل سازمان پسماند شکایت کرد چرا که در حلقه دره مرکز دفع پسماند ایراداتی داشت و منتج به بوی نامطبوع و شکایت مردم کیانمهر و مسکن مهر قزل حصار شد.
شکایت مردم کیانمهر به دست محیط زیست کرج رسید و پس از اینکه تذکر و اخطار به نتیجه نرسید در نهایت پیگیری قضایی صورت گرفت.
شهردار مناطق درگیر دپو غیر مجاز زباله احضار شدند، در دادگاه توضیحاتی ارائه دادند و مناطقی را پاکسازی کردند اما ما درصدد هستیم رمعضل دپو زباله ریشه ای حل شود.
متاسفانه مراکز جمع آوری غیر مجاز زباله جمع آوری می شود اما پس از دو ماه این روند تکرار خواهد شد لذا اگر مکانی با یک کاربری خاص مد نظر شهرداری است باید با محیط زیست مکاتبه کرده و جزئیات اقدامات خود را ارائه دهند.
در استان البرز روزانه ۱۷۰۰ تُن زباله جمع آوری می شود که قریب به ۱۲۰۰ تُن آن متعلق به کرج و فردیس بوده و به صورت ویژه ۹۰۰ تُن آن در شهر کرج است.
روزانه ۴ تُن زباله های بیمارستانی و ۴ تن در مراکز کوچک درمانی جمع آوری می شود که در نهایت کل پسماند پزشکی استان البرز روزانه ۱۰ تُن است.
پیش از این مدیر کل محیط زیست استان البرز گفت: با وجود پیگیری ها و مکاتبات متعدد با شهرداری های مناطق برای رفع معضلات زیست محیطی مراکز تفکیک و دپوی موقت پسماندها، متأسفانه در اعلام پاسخ به مکاتبات امتناع نموده و اراده ای برای ساماندهی این وضعیت نداشته اند.
فردین حکیمی به ایسنا گفت: به همین دلیل چارهای جز پیگیری قضایی از سوی محیط زیست استان در این خصوص باقی نمانده است. تاکنون برای مدیران پنج منطقه از شهرداری کرج در این خصوص پرونده قضایی تشکیل شده و تا حصول نتیجه لازم پیگیری ادامه خواهد داشت.
منبع: – تیتریک
انتهای پیام/