به گزارش گروه وبگردی«کمال مهر»؛ برگزاری جشنواره شیدی قدمتی چند صد ساله دارد و تمساحهایی که در تالاب نزدیک مقبره خواجه حسن سخی زندگی میکنند در طول دوران برگزاری این جشنواره به ضیافتی بزرگ دعوت میشوند.
این تالاب در نزدیکی شهر کراچی قرار دارد و مردم این منطقه جزو ساکنان قدیمی بزرگترین شهر پاکستان هستند.
در مورد تاریخچه مردم منطقه مهنگوپیر گفته میشود: آنان در اصل جزو قبایل بلوچ بودند و بهدلیل اعتقادی که به مبلغ مذهبی دفنشده در این مکان یعنی خواجه حسن سخی پیدا کردند برای زندگی به این مکان آمدهاند.
شیوه برگزاری جشنواره شیدی به این صورت است که افرادی که به خواجه حسن سخی اعتقاد دارند از راههای دور و نزدیک به سمت آرامگاه وی حرکت میکنند، سپس به برگزاری برنامههای خاصی میپردازند که با زدن طبل و نواهای سنتی همراه است.
شرکت کنندگان در جشنواره شیدی پس از این کار در اطراف مقبره این عرفانگرا چادر زده و مشغول قربانی کردن حیوانات برای او میشوند.
گوشت این قربانیها که شامل گاو، گوسفند و شتر است به تمساحهایی داده میشود که در تالاب کنار آرامگاه زندگی میکنند و این جشنواره برای آنها ضیافتی بینظیر تلقی میشود.
زمان برگزاری این جشنواره که در همین روزهای سال است ارتباطی به تاریخ وفات خواجه حسن سخی ندارد و این زمان توسط بزرگان قبیله مهنگو پیر وضع شده است.
همزمان با برگزاری این جشنواره رسانههای زیادی در منطقه حاضر میشوند تا این جشنواره تاریخی را پوشش دهند.
قدیمیترین عکس موجود از برگزاری این جشنواره و تمساحهایی که در این تالاب زندگی میکنند مربوط به قرن نوزده میلادی است، ولی گفته میشود فسیلهایی پیدا شده که نشان میدهد این جشن حدود هزار سال قدمت دارد.
در مورد شیوه جمع شدن این تمساحها در تالاب نیز افسانههای مختلفی وجود دارد، برخی میگویند این تمساحها در اصل شاخههای گلی هستند که «خواجه حسن سخی» در تالاب انداخته و برخی معتقدند که تمساحها، اسب وی بودهاند.
به همین دلیل علاوه بر هدیه قربانی به تمساحها، شرکت کنندگان تمساحها را با تاج گل میپوشانند و به این شکل عمق ارادت خود را بیان میکنند.
حتی این اعتقاد نیز وجود دارد که شنا در آب این تالاب سبب از بین رفتن تمام بیماریهای افرادی میشود که به خواجه حسن سخی اعتقاد دارند.
نکته جالب اینکه گفته میشود در طول تاریخ تاکنون هیچ گزارشی از حمله تمساحهای این تالاب به انسانها و ارادتمندان خواجه حسن سخی وجود ندارد.
سند سرزمین باورهای کهن و عرفانگرایان بزرگ است که در شهرهای مختلف آن آرام گرفتهاند و مردم به آنان اعتقاد فراوانی دارند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/