به گزارش گروه بین الملل «کمال مهر» “؛ ایندیپندنت نوشت: ورود زنان عربستان در سال آینده در ورزشگاه ها مجاز خواهد بود اما باید در بخشی به نام خانواده بنشینند.
عربستان سعودی به طور رسمی اعلام کرده است به عنوان یک پادشاهی اسلامی و به منظور تسهیل مقررات تفکیک جنسیتی به زنان اجازه خواهد داد تا در ورزشگاه ها حضور یابند اما باید در قسمتی جداگانه از مردان که بخش خانواده نامیده می شود، بنشینند.
بخش خانواده برای زنانی است که تنها و یا همراه با یک مرد خودی هستند.
این جداسازی در مکان های عمومی عربستان رایج است به طور مثال؛ بسیاری از رستوران ها و کافه ها ورودی های جداگانه و به تبع آن صندلی های جداگانه ای برای زنان دارند.
یک مقام سعودی گفت که سه استادیوم ورزشی بزرگ در ریاض و شهرهای جده و دمام، به منظور آمادهسازی برای خانواده ها، بازسازی خواهند شد.
اجازه ورود زنان به ورزشگاه ها بعد از آزاد شدن رانندگی زنان برای اولین بار در عربستان، اتخاذ شد. این اصلاحات توسط شاهزاده محمد بن سلمان هدایت شده است.
بسیاری از سعودی ها به ورود زنان در ورزشگاه ریاض برای شرکت در جشن های روز ملی در ماه گذشته، مشتاقانه پاسخ دادند.
نیروهای اقتصادی بر این باورند که این تصمیم به ایجاد تغییر در استادیوم هایی که با صدها میلیون دلار (وقتی که قیمت نفت تقریبا دو برابر قیمت کنونی بود) ساخته شده اند، کمک می کند و اجازه می دهد تا حضور زنان به طور مؤثر باعث دو برابر شدن مخاطبان بالقوه در ورزشگاه شود.
پادشاهی عربستان برخی از تفاسیر افراطی محافظه کارانه قوانین اسلامی را به عنوان بخشی از طرح چشم انداز ۲۰۳۰ برای اصلاحات اقتصادی و اجتماعی تسهیل کرده است که هدف آن افزایش اشتغال زنان از ۲۲ تا ۳۰ درصد است.
معترضان در این کشور سال ها برای لغو سیستم ظالمانه سرپرستی (قیومیت) مبارزه کرده اند. این سیستم به این شرح است که عضو مرد خانواده (معمولا پدر، شوهر یا برادر) باید اجازه تحصیل، مسافرت یا شرکت در سایر فعالیت های روزمره را به جنس زن بدهد.
دو سال پیش یک زن سعودی هنگام ورود به ورزشگاه الجوهره در جده برای شرکت در بازی فوتبال بازداشت شد. این ورزشگاه در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد. پلیس در رسانه های محلی اشاره کرد که این زن برای امنیت خود در استادیوم و جلوگیری از شناسایی شلوار، لباس آستین بلند، کلاه و عینک آفتابی پوشیده بود.
اکثریت زنان در عربستان سعودی مو و صورت خود را با حجاب پوشش می دهند (هر چند در قانون نیازی به پوشش صورت وجود ندارد) و همه زنان ملزم به پوشیدن لباس سیاه و گشاد در مکان های عمومی هستند.
در طول سال ها، استثنائاتی برای حجاب زنان خارجی که از پادشاهی افراطی ارتدکس دیدن می کنند، در نظر گرفته شده است.
در سال ۲۰۱۵، یک زن استرالیایی از باشگاه فوتبال Western Sydney Wanderers مجاز به شرکت در مسابقه ای در ورزشگاه اصلی ریاض شد و یک گروه از زنان آمریکایی که با اعضای کنگره سفر می کردند، یک بازی محلی را نیز در ریاض تماشا کردند.
انتهای پیام/