به گزارش گروه استانی «کمال مهر»، محله اوقافی ها یکی ازقدیمی ترین محله های کرج است که تا یک دهه پیش متشکل از خانه های ویلایی با متراژکوچک و دنج بود اما این منطقه نیز مانند دیگر مناطق کرج از گسترش جمعیت و ساخت وساز بی نصیب نمانده و اکنون ترکیبی از کوچه های باریک و آپارتمان های ناهم گون و سست پایه است که در واقع با افزودن یک یا چند واحد روی همان خانه های قدیمی به آپارتمان تبدیل شده است.
به ندرت آپارتمانی از پایه و اساس با رعایت قواعد آپارتمان سازی بنا شده است و خانه های این محله همه قولنامه ای و وقفی هستند. اوقافی ها به سمساری هایش معروف است و در انبوهی از سمساری ها و مغازه های دست دوم فروشی محصور شده است.
عرض برخی از کوچه های این محل بیشتر از ۳متر نمی رسد و وجود جوی های باریک آب چهره پیر و فرتوت آن را بیشتر نمایان می سازد.
مساحت قانونی این منطقه ۱ هکتار و نیم و مساحت حریم آن ۸۰۹ هکتار و بر اساس آخرین آمار سرشماری”سال۸۹″ جمعیت آن ۱ میلیون و ۲۴۶هزار و ۸۸۸نفر بوده که البته به گفته مسئولان اکنون قریب به ۱ و نیم میلیون نفر جمعیت دارد.
وجود سمساریها معضلی برای منطقه
بانویی از اهالی از وجود سمساری های این محل گله می کند و می گوید: به دلیل وجود این مغازه ها همیشه پیاده رو ها و حتی مقداری از خیابان مملو از اسباب و اثاثیه ای است که سمساریها برای فروش می گذارند .
مریم اژدری می افزاید: وانت هایی که برای بارگیری رفت و آمد می کنند هم معضل دیگر این محل هستند. با پارک در جای نامناسب و جلوی منازل و گاهی دوبل می ایستند و برای اهالی ایجاد مزاحمت می کنند.
وضعیت نا ایمن خانه ها
مونا اکبرپور نیز از وضعیت ملک های این محله اظهار نگرانی می کند و می گوید: خانه های این محل ناایمن هستند و اگر کوچکترین زلزله ای بیاید هیچ کسی از اینجا جان سالم به در نمی برد.
وی در ادامه می گوید: قیمت خانه در این منطقه نسبت به دیگر مناطق کمتر است و برای ما مشکل است جای دیگری برویم اما از طرفی از وضعیت خانه مان نگرانیم وقتی همسایه طبقه بالای ما راه می رود سقف خانه من می لرزد و تکان دارد. اکبرپور می گوید: چندین بار برای گرفتن وام برای بازسازی مراجعه کردم اما مگر به این راحتی وام می دهند.
ساخت و سازهای غیراصولی
یکی از ساکنین قدیمی این محله با بیان اینکه حدود ۴۰ سال ساکن این منطقه است می گوید: ساخت و سازهای غیراصولی در این محله و در نتیجه افزایش جمعیت به کل وضعیت اینجا را برهم زده و خراب کرده است.
فرخنده فاضلی می گوید: وضعیت آسفالت کوچه های این محله افتضاح است و رفت و آمد برای خودروها و همینطور برای مردم را سخت می کند. الان مدتی طولانی است که وضع اینطور است و هیچ کسی هم رسیدگی نمی کند.
اعتیاد جوانان محله
سعید کاظمیان نیز می گوید: بیشترجوانان این محله بیکار و در وضعیت نابسامانی هستند. و تعداد زیادی از آنها اعتیاد دارند. وی می افزاید: در بعضی کوچه و خیابان های این محل جوانان به راحتی مواد مخدر خرید و فروش می کنند. و این محله به دلیل وجود این مسائل جزو مناطق بدنام به شمار می شود. و همه با دید منفی به این منطقه نگاه می کنند. وی می گوید: نیروی انتظامی مدام در این محله رفت و آمد و نظارت دارد اما با وجود آن این کارها همیشه انجام می شود.
کاظمیان همچنین اظهار می کند: من ۲ فرزند کوچک دارم که هنوز راهی مدرسه نشده اند و با خودم یا همسرم رفت و آمد دارند. اما نگران این هستیم که زمان مدرسه که باید در این محیط رفت و آمد کنند، عاقبتشان چه خواهد شد. کاظمیان در ادامه می گوید: اگر وضع بر همین منوال باشد مجبورم از این محل نقل مکان کنم.
ارائه تسهیلات به بافت فرسوده به منظور تشویق
معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۷ کرج اظهار می کند: در بحث بافت های فرسوده شهر تسهیلاتی را برای شهروندان قائل می شویم تا شهروندان برای بازسازی و بهسازی همچنین بهینه سازی ملک تشویق شوند و این بحث در همه مناطق شهر منجمله اوقافی که ساختار قدیمی دارد نیز مطرح است.
علیرضا کریم پورمی گوید: در خیابان یکم این محله قطعه هایی که در اصلاحیه معابر قراردارند را به کمیسیون ماده ۵ برده و مصوب کردیم که به قطعاتی که بر خیابان قرار دارند، کاربری تجاری داده شود. کریم پور در ادامه می افزاید: دادن تسهیلات به مردم به منظور ترغیب آنها اعطا می شود چرا که یک مالک در بافت فرسوده اگر انتفاع نبرد هیچگاه برای انجام این کارها پیش قدم نمی شود و اقدام نمی کند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۷ می افزاید: شهرداری در بافت های فرسوده مثل منطقه اوقافی بر اساس ضوابطی که مقرر هست به مردم پاسخگو است و اگر احیانا این ضوابط از نظر اقتصادی برای مالکین بافت فرسوده توجیه پذیر نباشد، به ماده ۵ برده و برای آنها مصوبه ای می گیریم که از تسهیلات ویژه ای برخوردار شوند.
اعطای وام بازسازی منوط به معرفی اداره مسکن و شهرسازی
وی در خصوص ادعای شهروندان مبنی بر عدم اعطای تسهیلات برای بازسازی می گوید: اداره مسکن و شهرسازی مناطقی را که به عنوان بافت فرسوده به شرکت مادر تخصصی معرفی می کند و این شرکت زمانیکه شخص دستور نقشه و طرحی را می گیرد به بانک های مربوطه معرفی می کند که تسهیلاتی را به این افراد اعطا می کند و روال کار به این به این شکل نیست که مالک ملک فرسوده شخصا به بانک مراجعه کند و تسهیلاتی دریافت کند. و یک سری شرایط و پروسه دارد که از طریق این شرکت تعیین و طی می شود.
تغییرنام اوقافیا
مدیرروابط عمومی شهرداری منطقه ۷ با اعلام این خبر تازه که بنا به درخواست اهالی منطقه اوقافیا و پیگیری های شهرداری منطقه ۷ ، توسط کمیته نام گذاری شورای شهر کرج و شهرداری منطقه نام این محله به فاز ۴ رجائی شهر تغییر یافته توضیحاتی در خصوص مشکل آسفالت این محله ارائه می کند.
مصطفی خالقی اظهار می کند: به دلیل بارندگی های اخیر و حفاری هایی که در این منطقه توسط شرکت آب و فاضلاب انجام شده مشکلاتی در زمینه آسفالت وجود دارد.
شرکت آب وفاضلاب مسئول بهسازی پس از حفاری خیابان است
خالقی می گوید: شرکت آب و فاضلاب طبق قوانین موظف است پس از حفاری محل مورد حفاری را بهسازی و ترمیم کند، که متاسفانه گاهی به تعهدات خود عمل نکرده و شهرداری این کار را انجام می دهد. و شرکت آب و فاضلاب یا کار بهسازی را انجام نداده و یا دیر این کار را انجام می دهد و مناسب سازی ندارد به طوریکه گاها برخی کوچه ها پس از آسفالت نشست کرده است.
وی در ادامه می گوید: البته با تماسها و فشارهایی که به شرکت آب و فاضلاب آوردیم اقداماتی انجام شده، از جمله نیلوفر ۵ که نشست داشتیم و در خیابان قائم و دستغیب مناسب سازی را انجام نداده بودند با پیگیری های مکرر این کار انجام شد.
خالقی در خصوص بافت های فرسوده اوقافی ها می گوید: متاسفانه شهروندان نسبت به این قضیه حساسیتی نداشته و برای رسیدگی به این موضوع مراجعه نمی کنند.
حال باید دید تغییرنام این محله قدیمی از اوقافی ها به فاز۴ می تواند تغییری در ساختار ظاهری نامناسب و وضعیت اجتماعی و فرهنگی این منطقه ایجاد و انگیزه ای باشد برای مطالبه مردمش که به قول خود اسم این محله بد دررفته و با نظر مثبت به آن نگاه نمی شود؟
منبع:تیتریک
انتهای پیام/