به گزارش گروه سیاسی«کمال مهر»؛ با توجه به پیشرفت تکنولوژی، ساخت تجهیزات نوین چون رادارهای پیشرفته، سامانههای اخطاری و مواردی از این دست در دستور کار تمام جهان به خصوص در حوزه نظامی قرار گرفته است.
در این میان هستند کشورهایی که با صرف هزینههای گزاف سامانههایی در ظاهر فوق پیشرفته ساخته و بر روی ادوات خود چون ناوشکنها نصب کردهاند، اما زمانی که کار به میدان عمل میرسد از انجام حداقل وظیفه نیز بازمیمانند.
یکی از این کشورها ایالات متحده آمریکاست که در ظاهر توانمند در حوزه ساخت ابرقدرت اما در حوزه عمل ناتوان است، گواه این موضوع حوادثی است که برای شناورهای این کشور رخ داده است.
کشتیهای کور تجاری که ناوهای آمریکایی را نمیبینند
در تاریخ ۲۷ خرداد امسال خبر برخورد یک کشتی تجاری با ناوشکن آمریکایی بر روی خروجیهای اکثر خبرگزاریهای جهان قرار گرفت با این عنوان که ناو آمریکایی «یو اس اس فیتزجرالد» با یک کشتی تجاری برخورد کرد.
نتیجه این برخورد ایجاد خسارت شدید برای ناو آمریکایی و کشته، زخمی و مفقود شدن برخی از نیروهای آن بود.
اما این پایان ماجرا نبود. امروز نیز یکی دیگر از ناوشکنهای آمریکایی با نام «یو اس اس مک کین» در جنوب دریای چین و در محدوه تنگه مالاکا سنگاپور با یک کشتی تجاری برخورد کرد و خسارت دید.
ایران ابرقدرتی آمریکا را به چالش کشید
پیشتر نیز ضعف و ناکارآمدی سیستمهای ناوبری شناورهای آمریکایی در خلیج فارس ثابت شده بود.
ناوهای این کشور در آبهای بینالمللی خلیج فارس در اکثر مواقع راه خود را گم میکنند و به مرزهای آبی کشورهایی مانند ایران نزدیک میشوند و یا اصلا متوجه حضور شناورهای ایرانی نمیشوند و آنقدر به آنها نزدیک میشوند که نیروهای کشورمان باید به آنها هشدار دهند.
درست است که بروز چنین حوداثی به دلیل اشتباه سیستم ناوبری شناور طبیعی است و مدتها قبل نیز برای یک ناو روسی رخ داده بود و با یک کشتی تجاری برخورد کرد اما امری نادر است.
اما در مورد آمریکا به نظر میرسد این امر در حال عادی شدن است چرا که در کمتر از ۲ ماه این اتفاقها رخ داده و خسارتهای زیادی به اقتصاد این کشور به دلیل هزینه بالای تولید و نگهداری شناورهای بزرگ زده است.
حال سوالی که مطرح میشود این است که آیا نیروهای نظامی آمریکا بد آموزش میبینند و یا سیستمهای ناوبری آنها ضعیف است؟ در هر صورت این نشان از پوچ بودن ادعای ابرقدرتی آمریکا دارد.
انتهای پیام/