به گزارش گروه استانی “کمال مهر“،با شروع تحریم های هسته ای غرب و سازمان ملل که از سال ۸۹ و ۹۰ با قطعنامه های شورای امنیت تشدید شد، اقتصاد ایران به عنوان مهمترین هدف تحریم ها در نظر گرفته شدو اهمیت مبحث اقتصاد مقاومتی تا حدی بود که رهبرمعظم انقلاب سال ۹۵ را با شعار اقتصاد مقاومتی،اقدام وعمل نام گذاری کرده و تاکید ایشان بر اقدامات جدی مسئولان برای اقدام وعمل بود.
اما متاسفانه اقتصاد مقاومتی صرفا به شعاری برای برخی مسئولان در سخنرانیها تبدیل شده است.
در این سخنرانیها جوانان بازوی توانمند در پیشرفت کشور عنوان می شوند و تکیه بر سرمایه های ارزشمند و فراهم کردن زمینه های اشتغال و بهبود وضع تولید در تحقق هرچه بیشتر مطالبات مقام معظم رهبری فقط در حد سخنرانی و شعار باقی می ماند. چرا که وقت عمل و حمایت مسئولان و اختیارداران از کارآفرینان و نخبگان،کوچکترین حمایت و همکاری از جانب آنها دیده نمی شود و در نهایت نتیجه کوتاهی برخی مسئولان در این زمینه،استفاده کشورهای فرصت طلبی است که برای جذب و ربودن جوانان نخبه،کارآفرین و ایده های آنها کمین کرده اند.
این کوتاهی ها ازجانب مسئولان تا جایی است که چندی پیش «غلامرضا منتظری»مسئول سازمان بسیج هنرمندان کشوربا توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری من باب اقدام و عمل در خصوص اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: از مجموعه رهنمودها و اظهارات مقام معظم رهبری چنین استنباط می شود که متولیان در راستای ارائه یک کارنامه عملکردی در زمینه اقدام و عمل نسبت به اقتصاد مقاومتی نتوانستند عملکرد مناسبی داشته باشند. منتظری گفت: درست است که رهبری از تلاش هایی که در این حوزه صورت می گیرد تشکر می کنند، اما معظم له خواهان این مسئله هستند که موضوع از حالت شعار و گفتمان و نشست خارج و وارد اقدام و عمل شود. وی افزود: در راستای عملی کردن بیانات رهبری باید صادقانه گفت که در حد انتظار ظاهر نشدیم.
بانوی کارآفرین کرجی که جزو هنرمندان خودآموز کشوری است بدون آموزش و فقط به صورت دیداری هنر ساخت مجسمه با فلز را فراگرفته و نهایتا در این رشته به عنوان کارآفرین کرجی شناخته و معرفی شده است.
فاطمه صفرپور با اشاره به اینکه برای ساخت مجسمه هایش از زباله و ضایعات فلزی«دورریز ماشین آلات و خودروها» استفاده می کند می گوید:برای تهیه قطعات مورد نیاز ابتدا به مکانیکی ها وتعمیرگاه های شهر مراجعه می کردم اما چون قطعات آنها تکراری بود و برای تنوع در ساخت مجسمه ها نیاز به قطعات متنوع و بیشتری بود، به انبارهای ضایعات اطراف کرج رفتم.
صفرپور اظهار می کند برای اینکار حدود۸ ساعت بین ۶-۷تن ضایعات باید می گشتم تا بتوانم قطعات مورد نظر خود را پیدا کنم.
وی می گوید: این زباله های فلزی در شرایط معمولی کیلویی ۵۰۰تومان به فروش می رسد اما به من کیلویی۴۵۰۰تومان می فروشند.آنها به من اجازه ورود به انبار را می دهند اما وقتی اشتیاق من را می بینند،قطعاتی را که برای خریداری جمع آوری کرده ام را با مبلغ گزاف تری به من می فروشند و علاوه بر آن رفتار چندان مناسبی ندارند.
این بانوی کارآفرین می گوید:من برای تهیه قطعات مورد نیاز خود به انبار های جاده ملارد و پشت زندان قزلحصار می روم و در شرایط خطرناکی این کاررا انجام می دهم به همین دلیل با مراجعه به سازمان پسماند کرج درخواست حمایت کردم تا بتوانم ضایعات را از آنها خریداری کنم اما هیچ حمایتی از جانب آنها انجام نشد، چرا که آنها ضایعات را به صورت تنی به مزایده می گذارند و حاضر نشدند به من به مقدار۳۰۰ یا۴۰۰ کیلو بفروشند و من هم با توجه به اینکه فضای نگهداری ندارم خرید بیشتر از آن برایم مقدور نیست.
وی می افزاید:همچنین با مراجعه به شهرداری کرج اعلام آمادگی کردم که می توانم با استفاده از ضایعات، مجسمه های بزرگ برای المان های شهر بسازم . اما پاسخ آنها این بود که اگر رایگان این کار را انجام می دهم اقدام کنم و این درحالی است که برای ساخت یک مجسمه به عنوان المان شهر به ارتفاع ۳ یا ۵ متر نیاز به چند تن فلزبازیافتی و صرف ۴ الی۵ ماه زمان دارم و آیا می شود این کار را رایگان انجام داد.
وی با بیان اینکه این هنر یک بازآفرینی و استفاده از ضایعات است تصریح می کند: علاوه بر فرهنگسازی و آموزش برای کودکان و جوانان تشویق و ایجاد خلاقیت می کند اما متاسفانه هیچ کدام از مسئولان حمایتی از من و امثال من نمی کنند و متاسفانه این اواخر به دلیل مشکلات و سختی های موجود خیلی دلسرد شده ام.
این بانوی کارآفرین می گوید:علاوه بر شهرداری و پسماند به اداره کل محیط زیست استان نیز مراجعه کردم تا با حمایت آنها و استفاده از بازیافتی های آنها بتوانم در پارکها مجسمه درست کنم اما از جانب آنها نیز هیچ حمایتی از من انجام نشد.
صفری می گوید: به دلیل نوپابودن این هنر و باهدف آشنایی جوانان با این هنر بارها در نمایشگاهها غرفه هایی برگزارکردم که همراه با آموزش بوده و با بردن ابزار کار در کنار نمونه کارهایم به جوانان نیز آموزش رایگان دادم.
وی ادامه می دهد:تاکنون در ۱۴ نمایشگاه در شهرهای یزد،تهران ،سیستان وبلوچستان غرفه داشته که ۴ مورد آن در برج میلاد بوده است و در همه آنها کارگاه آموزشی رایگان نیز برگزار کرده است.
صفرپور می گوید:بعدازپیشنهاد و هماهنگی با انجمن خودآموختگان کشور «حدود۶۰نفرهنرمند»درباره اینکه یک نمایشگاه خیریه به نفع زنان خودسرپرست و بدسرپرست در کرج برگزار کنیم که با استقبال آنها نیز روبرو شد و قرار شد در این نمایشگاه آموزش رایگان نیز ارائه شود، اما مسئولان شهرداری کرج هیچ کدام حاضر به این نشدند فضایی را برای این کار اختصاص دهندو اکنون حدود۴ ماه است بدون نتیجه به شهرداری کرج رفت و آمد دارم.
وی با اشاره به اینکه ساخت مجسمه با این روش ارزانتر از دیگر مواد تمام می شود می گوید: حمایت از این کار و رواج این هنر می تواند در ارز آوری برای کشور نیز موثر باشد چرا که کشورهای خارجی از این هنر استقبال می کنند.
صفری در ادامه با بیان اینکه از کشور آلمان برایش درخواست رزومه شده تا در آن کشور نمایشگاهی از این مجسمه ها برگزار و شروع به آموزش کند، می گوید: من به هیچ وجه حاضر به زندگی و تلاش در کشور دیگر نیستم.
وی در پایان می گوید:من توانایی این را دارم که کارهای خارق العاده ای برای شهرم انجام دهم اما این کار بدون حمایت مسئولان امکان پذیر نیست و آرزوی من این است که بتوانم توان خود را برای رونق و افتخار شهر و کشورم به کار گیرم.
خدیجه ستارزاده