گروه استانی «کمال مهر» به نقل از «طنین شهر»، برخلاف وعده های مسئولین کنترل قیمت و نظارت بر بازار، امسال نیز همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان شاهد افزایش قیمت خوراکی ها و ملزومات سفره افطار مردم هستیم.
افزایش قیمتی که در مورد تخم مرغ با بالا رفتن قیمت خوراک طیور در صدد توجیه آن هستند و در مورد گوشت تازه گوسفندی تب کنگو بهانه افزایش قیمتش شده است.
این روزها در هر مغازه عرضه اقلام خوراکی سفره افطار که پا بگذاری کمتر پیش می آید شکایت خریداران از افزایش قیمت ها به گوشت نرسد.
خبرنگار ما با حضور در چند فروشگاه و مرکز عرضه ضروریات سفره افطار در محمدشهر کرج پای درد و دل روزه دارانی نشسته است که از اوضاع و احوال قیمت ها دلل چندان خوشی نداشتند، در ادامه نظرات آنها را می خوانید:
ابتدا سراغ مغازه مرغ فروشی در مرکز محمدشهر کرج رفتیم و در آنجا با خانم “صبوری” بانوی میانسالی که بیشتر از ۱۰ سال است در این شهر سکونت دارد هم صحبت شدیم.
او برای برگزاری مهمانی افطار در منزلش مشغول خرید مرغ بود و در پاسخ به سوال خبرنگار ما که پرسید امسال هم با افزایش قیمت مرغ مواجه شدید؟ گفت: ما به افزایش قیمتهای مناسبتی عادت کردیم دیگر همه مردم می دانند ماه رمضان، محرم و عید نوروز ناخودآگاه قیمت ها بالا می رود.
این شهروند در ادامه به مهمانی های مفصلی که در سال های قبل داشته است اشاره کرد و گفت: فرهنگ افطاری دادن از کودکی در وجود من نهادینه شده و هرساله به رسم والدینم اقوام را برای افطاری دعوت می کردم اما ۲ سالی می شود که حقوق همسرم دیگر کفاف پهن کردن سفره های بزرگ افطاری را نمی دهد و این مراسم محدود به دعوت از دخترها و دامادهایم شده است.
خانم صبوری ادامه داد: در قدیم ثواب افطاری دادن را همردیف با روزه گرفتن می دانستند اما اول کم کم خوراکی هایی مثل تخم مرغ ،کره، نان شیرمال و… از سفره افطار مهمانی ها کم شد و حالا هم مدام لیست مهمانها کوچک تر می شوند!
این شهروند با لحن غمباری در ادامه گفت: کاش توجه به آداب و سنت های اسلامی برایمان کمی ارزش پیدا کند! چون اگر اوضاع به همین منوال ادامه یابد در چندسال آینده شاهد حذف فرهنگ افطاری دادن در کشور خواهیم بود.
پس از گفت و گو با این بانوی محمدشهری به سراغ فروشگاه عرضه عمده و مستقیم تخم مرغ در ابتدای جاده محمدشهر رفتیم و از فروشنده آن اوضاع و احوال کسب و کارش را جویا شدیم.
او با شکر خداوند صحبت هایش را شروع کرد و گفت: در روزهای اول ماه مبارک قیمت خوراک طیور ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد و مرغداران به ناچار قیمت مرغ و تخم مرغ را بالا بردند.
این فروشنده به کاهش قدرت خرید مردم هم اشاره کرد و گفت: هرساله من مشتریان ثابتی داشتم که معمولا در این ایام ۴ تا ۶ شانه تخم مرغ می خریدند، اما امسال همان مشتریان هم ترجیح دادند یک تا ۲ شانه تخم مرغ تهیه کنند.
پس از گفت و گو با فروشنده تخم مرغ چشممان به صف طویل مقابل سبزی فروشی افتاد و برای پرسش از مردم به میان آنها رفتیم. یکی از خانم های ایستاده در صف به محض اطلاع از خبرنگار بودن ما با اشتیاق به سراغمان آمد و گفت: من برای سلامت افراد خانواده ام تلاش زیادی می کنم و معمولا سبزی خوردن را در سفره داریم اما متاسفانه با آغاز ماه مبارک قیمت هرکیلو سبزی ۵۰۰ تا هزار تومان افزایش پیدا کرد.
این شهروند در تکمیل صحبت های خود گفت: من تمام این مشکلات را بر گردن مسئولین دولتی نمی اندازم چون بارها خودم شاهد تبانی برخی فروشندگان بر سر افزایش قیمت خلاف قیمت های مصوب بودم و معتقدم از زمانی که آموزه های دینی در میان ما کمرنگ شد این چنین اتفاقاتی افتاد و ما حاضریم به راحتی به یکدیگر ظلم کنیم.
او در پایان گفت: در اکثر کتب و نظریه ها آمده است که معمولا افزایش تقاضا قیمت اجناس را پائین می آورد اما متاسفانه ما در کشورمان شاهد افزایش قیمت با وجود افزایش تقاضا هستیم و قطعا بخش زیادی از آن به عدم تدبیر دولتمردان و مسئولین باز می گردد.
پس از اتمام گفت و گو با این خانم به سراغ فروشنده حلیم و آش در محله دیگری رفتیم . این فروشنده نیز از افزایش قیمت ها شکایت داشت و گفت: مردم رغبتی برای تهیه حلیم با مواد دستور اصلی آن مانند گوشت فراوان بوقلمون یا روغن کرمانشاهی را ندارند و ترجیح می دهند قیمت حلیم بالا نباشد و به کیفیت و مرغوبیت مواد آن اهمیت چندانی نمی دهند.
او با گلایه از عدم نظارت کافی بر بازار و افزایش تداخل صنفی در ماه رمضان گفت: من و بسیاری از همکارانم برای تهیه مجوز فروش حلیم کلی وقت صرف کردیم و به خاطر داشتن جواز مالیات و حق صنوف را پرداخت می کنیم اما در شهر بسیاری از افراد هستند که به دور از نظارت اقدام به فروش حلیم وآش می کنند و هیچ کس مانع آنها نمی شود.
این فروشنده از ما خواست تا انتقادش را به گوش مسئولین برسانیم و گفت: ما اگر مالیات ندهیم جریمه می شویم اما آیا اگر مسئولی در دفاع از حق ما کوتاهی کند نیزجریمه می شود؟!
در پایان با جمع بندی نظرات شهروندان باید گفت آنچه که از این گزارش میدانی بر آمد، عدم رضایت کلی مردم از نظارت بر بازار و کنترل قیمت ها بود، موضوعی که هر سال به آن پرداخته می شود اما باز هم از چشم مسئولین امر دور می ماند و تکرار می شود!
انتهای پیام/