تاریخ : دوشنبه, ۲۴ دی , ۱۴۰۳ Monday, 13 January , 2025
3

ویلچر هوشمند کنترل شونده توسط ذهن با قابلیت عبور از موانع، طراحی و ساخته شد

  • کد خبر : 189202
  • ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۸:۵۲
ویلچر هوشمند کنترل شونده توسط ذهن با قابلیت عبور از موانع، طراحی و ساخته شد

این ویلچرهوشمند توسط ذهن کنترل می شود و دارای قابلیت های متعددی همچون: عبور از جوی آب، بالا و پایین آمدن از پله، موقعیت یابی دقیق، سنسور نور و باران و… می­ باشد.

 

به گزارش «کمال مهر»؛ به نقل از اساتیدخبر/ بیشتر معلولان از ویلچر جهت امورات خود استفاده می‌کنند و برای کارهای اداری و امورات روزمره با مشکلاتی مواجه هستند. در برخی از ساختمان‌ها محلی برای عبور معلولان در نظر گرفته‌شده است ولی اکثر ساختمان‌ها و پیاده‌روها دارای چنین معبری نمی‌باشند. برای حل این مشکل مهندس آرمین احمدزاده با حمایت سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان آذربایجان شرقی موفق به ساخت ویلچر هوشمندی شده است که توسط ذهن کنترل می‌شود و دارای قابلیت‌های متعددی همچون: عبور از جوی آب،  بالا و پایین آمدن از پله، موقعیت‌یابی دقیق، سنسور نور و باران و… می‌باشد.

مخترع این ویلچر، آرمین احمدزاده دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد می‌باشد که درزمینهٔ الکترونیک، مکانیک، رباتیک و مهندسی پزشکی فعالیت می‌نماید و تاکنون موفق به ثبت اختراع ویلچر هوشمند کنترل شونده توسط ذهن شده است و اختراع دوم وی درزمینهٔ خودروهای هوشمند، در پروسه ثبت می‌باشد.

وی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به احساس نیاز به این نوع ویلچر در کشور گفت: هدف از این طرح، کمک به معلولین و جانبازان عزیز کشور است و مشکلات معلولین و جانبازان را در عبور از موانع همچون پله و جوی آب، حل می‌کند. همچنین جهت راحتی معلولین، سیستم کنترل از طریق ذهن نیز به این ویلچر اضافه‌شده که کمک شایانی به معلولینی که از ناحیه گردن به پایین دچار معلولیت و محدودیت هستند می‌کند و نیاز و وابستگی آنان را به شخص ثالث برای حرکت دادن ویلچر و جابجایی آن را برطرف می‌کند. در این طرح سعی شده تا حد زیادی وابستگی فرد معلول به شخص ثالث کاسته شده و ویلچر فوق راحتی فرد معلول و جانبازان عزیز را به ارمغان می‌آورد.

احمدزاده در ادامه این گفتگو افزود: تکنولوژی ساخت این دستگاه، شاسی ویلچر و صندلی نشیمنگاه متحرک می‌باشد به‌طوری‌که توسط این ساختار فرد در هنگام عبور از موانع و آب راه‌های کنار خیابان قسمت نشیمنگاه را به‌طرف جلو انتقال داده و به کمک اهرم‌های تعبیه‌شده دستگاه ویلچر از روی جوب بدون پل به‌راحتی عبور می‌کند.

وی ادامه داد: فنر پیچشی و بازوهای خمشی در مواقع بارانی به‌طور اتوماتیک چتر را بر روی فرد کاربر باز و بسته می‌کنند این قسمت دارای بازوهای مکانیکی بوده و به‌صورت تلسکوپی باز و بسته می‌شوند. در دو طرف ویلچر اهرم‌هایی دایروی تعبیه‌شده‌اند که در صورت خاموش شدن موتور بتوانند به‌طور دستی در مواقع ضروری هدایت ویلچر را بر عهده بگیرند.

سازنده این ویلچر در ارتباط بااهمیت و ضرورت اجرای این طرح گفت: با اجرای این طرح می‌توان اعتمادبه‌نفس افراد معلول را افزایش داده و سرعت عکس العمل آن‌ها در برخورد به موانع را بهبود بخشیده و افراد خانواده‌ی آن‌ها را از  موقعیت آن‌ها باخبر کرده و درنتیجه سلامت جسمانی آن‌ها را تضمین کند. همچنین با اجرای این طرح از هزینه‌های گزاف عمرانی کاسته می‌شود.

وی در پاسخ به وجود محصولات مشابه این ویلچر گفت:. تاکنون تلاش‌های فراوانی برای تولید ویلچرها باقابلیت گذر از موانع انجام‌شده است اما فقط چند طرح از قبیل ویلچر IBOT3000 به تولید انبوه رسیده‌اند که البته بسیار گران‌قیمت نیز می‌باشند. مکانیزم های ارائه‌شده عموماً اهرمی، ریلی و یا با استفاده از سیستم‌های پیشرفته می‌باشند.  که یا کارایی لازم را ندارند و یا تولید آن‌ها در داخل کشور پرهزینه می‌باشند.

احمدزاده در مورد ساختار ویلچر ساخته‌شده گفت این ویلچر  مجهز به چرخ ازکیل است که  نسبت به طرح‌های موجود دیگر که قادر به گذر از مانع می‌باشند، ساده‌تر و ارزان‌تر می‌باشد و با توجه به هزینه ساخت آن، کارایی بالایی دارد. با توجه به قدرت صنعتی کشور، این چرخ با فن‌آوری ساخت ساده‌ای که نسبت به طرح‌های دیگر دارد، شرایط مساعدتری را برای تولید انبوه داراست.

این مخترع جوان درباره تجاری‌سازی این ویلچر افزود: مهم‌ترین نیاز برای تجاری‌سازی, تأمین منابع مالی است و برای تجاری‌سازی این طرح نیازمند کارگاه و ابزارآلات مناسب و همچنین بازار فروش و حمایت‌های بخش دولتی و یا خصوصی است.

وی درباره اهداف و کارهای آینده خود گفت: به مصداق شعر: هرکسی را بهر کاری ساختند، میل آن را در دلش انداختند, بنده هم فکر می‌کنم درزمینهٔ پژوهش و اختراع دارای انگیزه زیاد و میل شدید هستم و امیدوارم از این طریق راه‌کارهای مناسب برای مشکلات کشورم را پیدا کنم و همواره در این راستا قدم بر خواهم داشت, در حال حاضر روی ایده‌ی جدیدی بر روی پای مصنوعی کار می‌کنم که در آینده نزدیک به لطف الهی و با کمک سازمان‌های مرتبط، شاهد ساخته‌شدن اولین پای مصنوعی هوشمند در کشورمان خواهیم بود.

احمدزاده در ارتباط با امکانات و کمبودهای موجود در کشور در ارتباط با تخصص خود گفت: نبودن مراکز تحقیقاتی مناسب و فعال در دانشگاه‌ها و فعالیت پایین محیط‌های علمی که اغلب با بهانه‌ی نبودن بودجه، شاهد فعالیت ضعیف این مراکز هستیم،  کمبود بسترهای مناسب جهت پرورش استعدادهای بالفعل و همچنین فقدان سازمان‌ها و ارگان‌های حامی پژوهشگران یکی از بزرگ‌ترین کمبودهای کشور می‌باشد. در حال حاضر، فقط سازمان بسیج علمی از پژوهشگران حمایت می‌کند. انتظار می‌رود بقیه ارگان‌ها و سازمان‌ها نیز قدمی در جهت حمایت‌های هرچند کوچک در جهت پیشرفت پژوهشگران بردارند.

این مخترع بسیجی درباره انتظارات خود از مسئولین و سازمان‌های مرتبط گفت: نخبگان قشر خاص و مهمی از جامعه هستند، پرورش نخبگان و پروبال دادن به آنان، مستقیماً باعث پیشرفت کشور می‌شود. از مسئولین تقاضا دارم بسترهای مناسب را برای فعالیت نخبگان و تحقیق و پژوهش فراهم کنند و با حمایت‌هایشان، راه پیشرفت نخبگان و عملی کردن طرح‌ها و ایده‌های کاربردی را هموار سازند.

وی درباره چگونگی این حمایت‌ها افزود: کمک‌هزینه مالی و تسهیلات اعطایی به نخبگان در جهت تجاری‌سازی محصولات خود و تولید ملی به‌اندازه کافی نیست. با توجه به اینکه نخبگان و مخترعین نقش بزرگی در پیشرفت علمی کشور و تولید داخلی و اشتغال‌زایی دارند، حمایت‌های بیشتری از نخبگان، علی‌الخصوص حمایت‌های مالی توسط دولت  انتظار می‌رود. همچنین یکی از مشکلات عمده برای یک پژوهشگر، بروکراسی اداری است. همه‌روزه شاهد به هدر رفتن انرژی پژوهشگران در هزارتوی  بروکراسی اداری هستیم که این انرژی می‌تواند در جهت پیشرفت طرح‌های علمی مصرف شود. لذا کم کردن بروکراسی اداری می‌تواند بار بزرگی از دوش پژوهشگران بردارد.

احمدزاده در پایان این گفتگو با اشاره حمایت‌های بسیج از پژوهشگران گفت: تنها ارگانی که از طرح این‌جانب حمایت کرد تا طرح به عرصه عمل برسد، سازمان بسیج علمی آذربایجان شرقی بود به همین خاطر  بسیج علمی استان آذربایجان شرقی و مسئولان زحمت‌کش این سازمان  کمال تشکر رادارم که با حمایت‌های خود منجر به عملی شدن ایده این‌جانب و ساخت نمونه اولیه اختراع من شدند.

انتهای پیام/

 

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=189202

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x