گروه استانی «کمال مهر»؛به نقل از « طنین شهر»، شهر های محمد شهر و ماهدشت از جمله شهرهایی هستند که باوجود تبدیل شدن بافت روستائیشان به شهر همچنان مملو از زمین های کشاورزی هستند.
در این میان محمدشهر به قطب تولید نهال در استان البرز مبدل شده و می توان گفت بخشی از صیفی جات مورد استفاده استان نیز در این ۲ شهر کشت می شود.
در این گزارش فارغ از پرسش اینکه چرا با وجود چنین پتانسیلی این مناطق به بافت شهری مبدل شدند؟ به سراغ چند تن از فعالان بخش کشاورزی در این شهرها رفتیم تا در جریان مشکلاتی که همجواری با بافت مسکونی برایشان ایجاد کرده قرار گیریم.
در این راستا “احمد” یکی از کشاورزانی که در ماهدشت کرج مشغول کاشت صیفی جات است در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: چند سالی است که فاضلاب شهری از کنار زمینش می گذرد و ناگزیر گاهی زمین هایش با فاضلاب آبیاری می شوند!
او ادامه داد: قرار بود با اجرایی شدن طرح انتقال پساب فاضلاب بخشی از کشاورزان از وجود چنین معضلی رهایی یابند اما با وجود سفر رئیس جمهور و در نظر گرفتن اعتباری برای این طرح همچنان اجرای آن به کندی صورت می گیرد.
این کشاورز منوط بودن عملیاتی شدن طرح را به پرداخت هزینه ای از سوی کشاورزان (خودیاری) مشکلی بزرگ خواند و گفت متاسفانه بسیاری از کشاورزان به دلیل سهل انگاری سایرین دچار مشکل شده اند.
او در ادامه بخشی از مشکلات پیش آمده را نیز ناشی از کم توجهی شهرداری در ادوار گذشته دانست و گفت: زمانی که شهرداری ها مجوز ساخت منازل مسکونی را در منطقه ای کشاورزی صادر می کنند ابتدا باید زیر ساخت های آن را پیش بینی کنند در غیر این صورت صرفا وجود ساختمان در منطقه ای که نمی شود نام شهر را به آن اطلاق کرد.
یوسفعلی کُماسی کشاورز دیگری که در نزدیکی آسایشگاه سالمندان کهریزک محمدشهر کشاورزی می کند نیز با نظر” احمد” موافق بود و به خبرنگار ما گفت: پیش و پا افتاده ترین معضلی که همجواری بافت شهری و کشاورزی پیش آورده کاهش کیفیت محصول و در امان نبودن آن از آسیب رهگذران است که گاه حتی از سر تفریح اقدام به کندن محصولات نارس می کنند.
او ادامه داد: ساخت آپارتمان مانع تابش صحیح نور خورشید به محصول شده و گاهی مشکلاتی که همجواری با بافت شهر به بار آورده ما را مجبور به استفاده از آفت کش ها می کند که علاوه بر تاثیر بر کیفیت محصول طبیعتا محیط زیست رانیز آلوده خواهد کرد.
کماسی در ادامه خطاب به مسئولین جهاد کشاورزی گفت: شهرهایی مانند مشکین دشت ، محمد شهر و ماهدشت به دلیل مساعد بودن خاک زمینه خوبی را برای رونق کشاورزی دارند و می توان با رایزنی با شهرداری ها مانع گسترش فضای مسکونی به سمت زمین ها شد و شایسته است این نهاد نیز بخشی از زمین ها را بکر نگه داشته با ترویج طرح خرید از مزرعه کسب و کار کشاورزان منطقه را رونق دهند.
در پایان باید گفت، هرچنداکنون همجواری زمین های کشاورزی با بافت مسکونی صورت گرفته و ناگزیر تداوم دارد اما شایسته است نهادهای مسئول (شهرداری ها، جهادکشاورزی، محیط زیست و…) نظارت و کنترل بیشتری بر این امر داشته باشند تا دست کم معضلات این همجواری کم شده و مسبب زیان برای سلامت جامعه و محیط زیست نباشند.
انتهای پیام/