مواد لازم برای تهیه شکوفه قند، یک شیرینی خوشمزه نوروزی
روغن جامد : ۲۲۵ گرم
پودر شکر : یک پیمانه
وانیل : یک چهارم قاشق چای خوری
جوش شیرین : یک قاشق سوپ خوری
آرد سفید : ۴ پیمانه
طرز تهیه شکوفه قند برای نوروز
روغن را با پودر شکر بزنید تا یکدست و سبک شود. سپس وانیل را اضافه کنید.
جوش شیرین و آرد الک شده را به تدریج اضافه کرده و ورز دهید، به طوری که توپ هایی که در دست درست می کنید، متلاشی نشود.
خمیر را در نایلون قرار داده و برای یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
سپس با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید و با کاترهای دلخواه کاتر بزنید و در سینی چرب شده قرار دهید.
سپس زرده زده شده را با برس روی آن بکشید و با کنجد خام تزیین کنید و در فر که با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم کرده اید به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
بیشتر بخوانید:خانه ای از جنس شیرینی که می توان در آن زندگی کرد! + تصاویر
چند نکته مهم در درست کردن شکوفه قند
۱ – اگر خمیر ۲۴ ساعت روی میز کار بماند، در زمان باز کردن ترک نمی خورد.
۲ – می توان در خمیر از اسانس های مختلف مانند پودر زنجفیل، دارچین، هل و … استفاده کرد و شیرینی های یکرنگ یا دو رنگ با طعم های مختلف تهیه کرد. حتی می توان از پودر کاکائو استفاده کرد که ممکن است آرد کمتری مصرف شود.
۳ – فقط اسانس و یا پودر کاکائو را باید قبل از اضافه کردن آرد اضافه کنید.
۴ – می توانید برای تزیین رویه از شکلات های ریز هم استفاده کنید که در این صورت نیازی به رومال کردن با تخم مرغ نیست.
۵ – می توانید خلال پسته را کمی خرد کنید و بعد از باز کردن خمیر، روی آن بریزید و خیلی آرام وردنه را یک بار روی خمیر حرکت دهید تا درون خمیر فرو رود، سپس به سلیقه خود کاتر بزنید.
۶ – اگر تمایل داشتید که شیرینی دو رنگ بپزید نیازی نیست روی شیرینی چیزی بزنید زیرا در پخت دو رنگ به هم می چسبند.
۷ – برای پیمانه کردن آرد بهتر است پیمانه به اندازه حداقل یک سوم بند انگشت سرخالی باشد تا شیرینی لطیف تر شود.
۸ – به جای ورز دادن می توانید از چرخ گوشت یا غذاسازی استفاده کنید.
۹ – این خمیر به دلیل این که هیچگونه مواد فاسد شدنی در آن به کار نرفته، ماندگاری زیادی دارد.
۱۰ – می توانید این شیرینی را شش ماه در یخچال و یک سال در فریزر نگه دارید و هر زمان که تمایل به پخت داشتید، شب قبل از یخچال خارج کرده و در محیط آشپزخانه قرار دهید.