تاریخ : شنبه, ۲۲ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 11 January , 2025
0

خبرهای خوبی درباره خرج های انتخاباتی نمی شنوم/برخی وزرا هم باج می دهند و هم باج می گیرند

  • کد خبر : 183357
  • ۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۷:۲۳
خبرهای خوبی درباره خرج های انتخاباتی نمی شنوم/برخی وزرا هم باج می دهند و هم باج می گیرند

نماینده سابق مجلس گفت: من خودم در شرایطی نبودم که خرج زیادی برای انتخابات کنم اما اکنون خبرهای خوبی در این زمینه نمی شنوم؛ عده ای برای تبلیغات یک نماینده خرج می کنند و به این نفوذ می گویند.

به گزارشگروه سیاسی «کمال مهر»،  احمد توکلی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با حضور در شبکه افق درباره شفافیت در امور اقتصادی و هزینه کاندیدا برای انتخابات اظهار داشت : من خودم در شرایطی نبودم که خرج زیادی برای انتخابات کنم اما اکنون خبرهای خوبی نمی شنوم. عده ای برای یک نماینده برای  تبلیغاتش  خرج می کنند و به این نفوذ می گویند و این پدیده فساد قانونی هم می گویند. فاسدها در مراجع تصمیم گیری نفوذ می کنند و سواستفاده می کنند.

وی با بیان اینکه یک نفر به ستاد های آقای ری شهری و ناطق از ۳۰ تا ۸۰ میلیون تومان کمک کرده بود تا در صورت رای آوردن بتواند استفاده کند؛ افزود: توقعات در رای دادن متفاوت است. تامین کنندگان هزینه انتخابات برای نفوذ این کار را انجام می دهند. برای مثال یک وارد کننده در کمیسیون تلفیق به دنبال یک بهره وری در تجارتش است و چون این افراد به رانت خواری عادت کرده اند، راه و چاه آن را هم بلدند و می روند سراغ آدم هایی که این کار را انجام می دهند.

توکلی با نام بردن حزب کارگزاران و هزینه انتخاباتی این حزب و فرمایشات رهبری در این زمینه ادامه داد: آقای کرباسچی گفت هزینه انتخابات ما را پیمانکاری شهرداری می دهد.

وی گفت : شفافیت، تاثیری جدی در جلوگیری از فساد  دارد؛ پنهان کردن فساد جرم است و اگر کسی برای انتخابات و حمایت از نامزد پول زیاد داد و بعدا امتیازات ویژه گرفت رسانه ها می توانند شخص حامی مالی را رسوا کنند؛ نماینده ای که پشت روسای دولت بنشیند دیگر نماینده نیست بلکه کارپرداز دولت است.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به ساز و کار انتخابات مجلس و ریاست جمهوری عنوان داشت : طرح شفافیت، خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده که در آن کاندیداها تنها از رسانه های رسمی بتوانند تبلیغات کنند .
وی با اشاره به اینکه برخی حامیان مالی انتخابات،پیش خریداران نفوذ هستند،افزود: یک نماینده ای که سابق کارمند متوسط به پایین بود و جایی بود که می توانست پول نامشروع بدست بیاورد و در کمیسیونی که سه دکترا وجود داشت وی با لیسانس رییس کمیسیون اقتصادی شده بود. در یک مورد که می خواستیم مالیات وضع کنیم تا سوداگری مسکن رخ ندهد و ما چه خون دلی خوردیم که این موضوع را بفهمانیم و رای ما ۴۷ درصد رای آورد؛ برخی وزرا هم باج می دهند و باج می گیرند. در قصه پتروشیمی کسانی که مالک پتروشیمی بودند آن را  مفت و تنها دو نیم سنت در متر مکعب می بردند ما در مجلس تلاش کردیم تا رقم آن۱۳ سنت شد.

توکلی با اشاره به برخی لابی ها در عرصه پتروشیمی برای ضربه زدن به منافع کشور ادامه داد: کسی که قبلا نماینده بود به محض خارج شدن جای دیگر در جای خصوصی مشغول می شود .

وی با انتقاد از سیستم درهای چرخان در عرصه مشاغل و اقتصاد گفت : در کشورهایی که به سیاست درب های چرخان حساسند قانون وضع می کنند و در امریکا چنین قانونی وجود دارد.

نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان داشت : هر کاری که فرد در موقعیتی قرار دهد که بین منافع خصوصی و عمومی قدرت انتخاب داشته باشد خطرناک است.

وی افزود: در قصه برنامه ششم آقای امیر آبادی و دهقان گفتند که همه مقامات باید حقوقشان در دسترس باشد اما این بحث بعد از مدتی حذف شد.
توکلی در ادامه با بیان این که فساد مانند بیماری است، گفت: همه پس از بیماری تازه توجه را به درمان جلب می‌کنند که این برنامه‌ شفافیت سازی نیز همین گونه است.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون قصد دارد که مشخص کند که اگر کسی می خواهد از سطح پایان یعنی وزیر به سطح بالاتر بیاید نباید از پول کثیف استفاده کند

توکلی درباره ضرورت اعلام دارایی های مسولین بیان داشت: مردم به نتایج اعتماد ندارند چرا که دستگاه ها واکنش های تند از خود نشان می دهند. ما باید کاری کنیم که این موضوع راحت شود تا مسولین سرمایه خود را اعلام کنند.

وی با تاکید بر این که وقتی شفافیت صورت گرفت شایعات پشت سر وزرا کم می شود، افزود: کسانی که اسپانسر برای خود بر می گزیند دلیلش این است که با کارهای غیر قانونی وام گرفته‌اند و نمی خواهند دستشان رو شود.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دستگاه ها و مراکز غیر انتفاعی، همه در معرض فساد هستند و باید شفاف شوند و اگر شفاف سازی صورت گیرد و مردم این موضوع را ببیند دیگر زد و بند صورت نخواهد گرفت.

توکلی گفت: ما در کشور قوانین خوبی داریم که طبق آن هر ایرانی می تواند به مراکز و وزارت خانه ها مراجعه کند و مصوبات را بخواهد که در دولت قبل این مهم مطرح شد و این دولت در حال نوشتن آن است البته برخی اسناد محرمانه هستند که قابلیت انتشار ندارد اما میزان آنها  زیاد نیست.

وی درباره وجود فساد سیستمی اذعان کرد: فساد سیستمی وجود دارد اما این به معنی کثیف بودن کل سیستم نیست بلکه برخی مدیران در آن مفسد هستند و باید بگویم فساد برچیده نمی شود مگر زمانی که مردم در صحنه حاضر باشند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در اسلام امر به معروف و نهی از منکر امری واجب است که فساد و برچیدن آن هم از این دست است.

توکلی با اشاره به این موضوع که مردم مکلف هستند بر نظام نظارت کنند، گفت:امام راحل فرمودند که همه موکلف هستند بر امور نظارت کند و در جایی که دید مسولی پایش را کج گذاشت او را عزل کند. اگر این گونه شود این مسئله پیش نمی آید که شخصی که ۵۷ میلیون گرفته ذخیره نظام باشد.

وی ادامه داد: رئیس جمهور در زمینه حقوق های نجومی خوب وارد شد اما خوب خارج نشد. حتی مقام معظم رهبری نیز فرمودند که تا دفتر بنده جست جو کنید.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره وظیفه مردم در قبال شفاف‌سازی بیان داشت: دیده بان شفافیت منتظر است تا مردم اگر جایی فساد را دیدن اطلاع دهند، پس مردم هم باید در این کار وارد شوند. مردم اگر می بیند رفتار نماینده عوض شده باید اعتراض کنند و تشویق شوند نه این که مورد تنبیه قرار گیرند.

توکلی افزود: مردم واقف به موضوع بودند و به میدان آمدند اما مطبوعات به عمد یا غیر عمد در این مورد کم کار کردند. چون مردم کار مشورتی را در سازمان های مردم نهاد انجام می دهند دستگاه ها می فهمند که رغیب پیدا کرده اند پس خود را اصلاح خواهند کرد.

وی گفت: آزادی مطبوعات لازم است البته ولنگاری هم قابل قبول نیست ولی برخورد سریع با یک حرف مخالف مورد پذیرش نیست و دولت باید شفاف سازی کرده و پنهان کاری نکند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره شفافیت در گمرک گفت: الان کشتی هایی که وارد کشور ما می شوند اگر در بندر آزاد بیایند می تواند تعدادی از کانتینرها را خارج کنند و مابقی را در خود نگاه دارند. اگر شفاف سازی و سایتی وجود داشته باشد می توان ورود و خروج کالا را کنترل کرد.

وی افزود: این ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق از همین بنادر آزاد وارد کشور  می شود که باید جلوی آن را گرفت که گمرک این کار را کرده است.

توکلی در بخش پایانی سخنانش خاطر نشان کرد: گمرک پنجره واحد باز کرده که شفاف سازی صورت بگیرد و اعلام کرده که ۳ هزار میلیارد باید از شرکت ها بگیرد اما آنها می گویند پنجره را ببینید که در این شرایط دولت و همه باید از گمرک حمایت کنند.

انتهای پیام/

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=183357

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x