به گزارش «کمال مهر» غلامرضا پورمند، نایب رییس انجمن اورولوژی ایران به مناسبت روز جهانی سلامت مردان (اولین پنجشنبه اسفندماه) اظهار کرد: سال ۱۹۷۸ اولین نوزاد به روش درمانهای کمکباروری به دنیا آمد که تولد وی این مساله مهم علمی را اثبات کرد که حتی اگر یک اسپرم سالم در بیضههای مرد وجود داشته باشد، امکان باروری میسر است.
وی بیان کرد: سالها بعد از تولد این نوزاد پزشکان به دنبال آن بودند که بررسی کنند آیا وی زندگی سالمی خواهد داشت و اینکه آیا میتواند در بزرگسالی و بعد از سن ازدواج صاحب فرزند شود که خوشبختانه نتایج بررسیها نشان داد نهتنها این نوزاد دختر توانست زندگی سالمی داشته باشد، بلکه به راحتی صاحب فرزند شد.
نایب رییس انجمن اورولوژی ایران گفت: تولد این نوزاد نشان داد که اکثر مردان نابارور میتوانند به روشهای کمکباروری صاحب فرزند سالم شوند، بنابراین توصیه میکنیم مردان به سلامتی خود اهمیت دهند و هرگونه تغییری که در وضعیت جسمی خود را به پزشک اطلاع دهند.
وی به مادران تاکید کرد که به سلامت فرزند خود توجه بیشتری داشته باشند و هرگونه تغییری که در رنگ، شکل ظاهری و نحوه قرارگیری آن احساس کردند، سریعا به پزشک مراجعه کنند زیرا ممکن است این تغییرات قدرت باروری فرزندشان را تهدید کند.
پورمند با بیان اینکه توجه به سلامت مردان باید از دوران جنینی آغاز شود، عنوان کرد: تشخیص هرگونه اختلال و بیماری در جنین از هفته شانزدهم بارداری امکانپذیر است و گاهی وقتی مادران برای تشخیص جنسیت فرزندشان به مراکز رادیولوژی مراجعه میکنند، جنسیت فرزند قابل تشخیص نیست.
وی افزود: در این صورت به مادران توصیه میشود اگر فرزندشان پسر بود، حتما پس از تولد و تا مدتها بعد از آن به سلامت فرزندشان توجه کننددر غیر این صورت ممکن است خطر نداشتن نطفه را در سنین بزرگسالی در پسران ایجاد کند.
نایب رییس انجمن اورولوژی ایران عنوان کرد: واریکوسل یکی دیگر از بیماریهایی است که باید در مردان مورد توجه قرار گیرد، به گونهای که حتی ما توصیه میکنیم در سنین مدرسه پسران نسبت به این بیماری مورد معاینه قرار بگیرند.
وی تاکید کرد: به مردان هشدار داده میشود، وجود خون در ادرار را جدی بگیرند و حتی اگر در طول عمرشان یکبار این علامت را تجربه کردند، حتما به پزشک مراجعه کنند، زیرا این علامت میتواند نشان از بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک باشد و حتی سلامت باروری آنها را در معرض خطر قرار دهد.
پورمند تصریح کرد: نتایج بررسیها نشان میدهد سن امید به زندگی در زنان ۷۹.۲ و مردان ۷۴.۲ است که این آمار نشان میدهد امید به زندگی در مردان کمتر از زنان است که این امر میتواند آنها را در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار دهد.
وی درباره ناباروری در مردان گفت: تنها ۱۵ درصد از زوجین با مشکل باروری مواجه میشوند که در این میان ۱ الی ۲ درصد زوجین به کمک روشهای کمکباروری صاحب فرزند نمیشوند و مابقی با تکمیل پروسه درمان میتوانند صاحب یک فرزند سالم شوند.
نایب رییس انجمن اورولوژی ایران درباره شیوع ناباروری در مردان ایرانی، عنوان کرد: این مساله در کشور ما بسیار نادر است، زیرا اگر مردان حتی یک اسپرم سالم داشته باشند میتوانند صاحب فرزند شوند که به روشهای مختلف کمکباروری میتوان این اسپرم را از بیضههای مرد استخراج و باروری را ایجاد کرد که خوشبختانه با پیشرفت علم و افزایش آگاهی و در نتیجه مراجعه به موقع افراد به پزشک این مساله روز به روز کمرنگتر میشود.
انتهای پیام/