تاریخ : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 22 January , 2025
0

بی‌بی‌سی هم لفاظی خاتمی را جدی نگرفت

  • کد خبر : 181357
  • ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳
بی‌بی‌سی هم لفاظی خاتمی را جدی نگرفت

شبکه دولتی انگلیس در تحلیلی تاکید کرد از نگاه حاکمیت امثال خاتمی باید توبه کنند و مجازات شوند و ادعای آشتی ملی خاتمی نسبتی با واقعیت‌های سیاسی مستقر برقرار نمی‌کند.

به گزارش«کمال مهر»بی‌بی‌سی در تحلیلی به قلم «مرتضی- ک» از اعضای متواری گروهک ملی- مذهبی نوشت: خاتمی بار دیگر بر اهمیت آشتی ملی تاکید کرده است. اما رهبر جمهوری اسلامی بر کلیدواژه فتنه و فقدان بصیرت برخی همراهان سابق انقلاب تاکید می‌کند.
بی‌بی‌سی افزود: پیروزی روحانی در انتخابات ۹۲ نیز نتوانست در نگاه و نحوه مواجهه هسته اصلی قدرت در جمهوری اسلامی نسبت به اصلاح‌طلبانی که «غیرخودی» شده بودند، تغییر محسوسی ایجاد کند… در فروردین ۱۳۹۴ پس از درگذشت مادر خاتمی، رهبری پیام تسلیت خود را به صورتی عام منتشر کرد. رهبر جمهوری اسلامی پیش‌تر و در اسفند ماه ۱۳۹۳ نیز پس از درگذشت خواهر خاتمی، پیام تسلیت خود را خطاب به مادر وی (همسر آیت‌الله خاتمی) ارسال کرده بودند.
در مناسبات شخص اول نظام و خاتمی چیزی هنوز تغییر نکرده است؛ پرسش مهم آن است که هسته اصلی قدرت چه نیازی به مصالحه با خاتمی و اصلاح‌طلبان می‌بیند؟ آیت‌الله خامنه‌ای پس از انتخابات پرمناقشه و ابهام ۱۳۸۸ در دو مقطع انتخاباتی دیگر به مدیریت مشارکت شهروندان در روندهای سیاسی دست زده است.
او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ و در اظهارنظری مهم از «حق‌الناس» گفت بر مشارکت گسترده شهروندان تاکید کرد؛ و برای تشویق مشارکت در انتخابات مجلس و خبرگان ۱۳۹۴ هم اعلام کرد که «حتی آن کسانی که نظام را قبول ندارند، برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند. ممکن است کسی بنده را قبول نداشته باشد، عیبی ندارد؛ انتخابات مال رهبری نیست؛ همه باید بیایند در انتخابات شرکت کنند.»
دو انتخابات مزبور تا حد زیادی پرسش‌ها و مشکلات مرتبط با انتخابات ۱۳۸۸ را به حاشیه برد. وقتی «بحران مشروعیت» وجود ندارد چه ضرورتی برای بازگشت به گذشته وجود دارد؟ افزون بر این، و در سطحی دیگر، گسترش حضور ایران در منطقه (به خصوص سوریه)، نظام را واجد اعتماد به نفسی مشدد کرده است.
بی‌بی‌سی در ادامه نوشت: در شرایطی که مهم‌ترین بازوهای رسانه‌ای کانون مرکزی قدرت (مانند روزنامه کیهان) به تکرار از ضرورت توبه و طلب عفو توسط جنبش سبز و دیگر کنشگران همدل با آنها (از جمله خاتمی) گفته‌اند؛ به نظر می‌رسد «آشتی» مورد نظر خاتمی نسبتی با واقعیت‌های سیاسی مستقر برقرار نخواهد کرد.
خاتمی در سخنان خود در حالی به پیامدهای خطرخیز روی کار آمدن ترامپ در آمریکا برای ایران اشاره کرده، که معلوم نیست رهبر جمهوری اسلامی، ارزیابی مشابهی از این تهدید داشته باشد.

یادآور می‌شود درباره امثال خاتمی که توبه خالی کفایت نمی‌کند و امثال وی به خاطر وطن‌فروشی و جفاهای بزرگی که در حق نظام و ملت کرده‌اند، باید مجازات هم بشوند.

منبع: کیهان
۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=181357

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x