تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
3

طرز تهیه دیزی آبگوشت سنتی ایرانیان

  • کد خبر : 177455
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۸:۱۲

دیزی یا همان آبگوشت سنتی را تمام ایرانی ها می شناسند و دوستش دارند، اما خیلی ها فکر میکنند که طرز تهیه دیزی سخت است و نمی توانند در منزل درست کنند، این فکر اشتباه است.. در این بخش برای شما طرز تهیه دیزی را آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.

به گزارش کمال مهر به نقل از آکاایران :

مواد لازم :
برای چهار نفر :
نخود-لوبیای سفید=روی هم رفته یک لیوان بزرگگوجه فرنگی=۲ عدد بزرگ
پیاز پوست گرفته شده=۲ عدد متوسط
فلفل سبز تازه=۲ تا ۳ عدد
نمک،فلفل و آبلیمو=به مقدار لازمگوشت گوسفند با استخوان و چربی=۵۰۰ گرمسیب زمینی شسته شده با پوست=۴ یا ۵ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی= یک قاشق غذا خوری
سیر ( به دلخواه = یک حبه بزرگ

طرز تهیه :
نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب ( سه برابر حجم خیس نخورده نخود و لوبیا ) خیس کنید .گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا، یک عدد از پیازها، یک حبه سیر و گوجه فرنگی ها  که هرکدام را پوست گرفته و به دو نیم کرده اید در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد به آنها اضافه کنید . ( دقت کنید هنگامی که گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت میشود )
اگر از دیزی گلی استفاده میکنید ، توجه داشته باشید که حتما از شعله پخش کن بین شعله مستقیم و ظرف دیزی استفاده کنید . این ظرف زمان پخت را طولانی تر و درعوض طعم غذا را خیلی بهتر و غذا را جا افتاده تر میکند .
بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی بیفزائید .
در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا جا بیفتد . یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل ، سیب زمینی ها را با پوست داخل غذا بریزید .
پیازی که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور بیندازید . چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کنید .  به همراه یک عدد پیاز باقیمانده خوب بکوبید ؛ ( میتوانید اول پیاز باقیمانده را ریز رنده کنید بعد چربی را بکوبید و با هم مخلوط کنید ) و داخل غذا بریزید . در این مرحله که گوشت و نخود – لوبیا نرم و پخته شده اند، نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید .
در صورتی که غذای شما رنگ دلخواهتان را نداشت میتوانید از یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی سرخ  شده در کمی روغن ، داخل غذا استفاده کنید . ( سرخ کردن رب قبل از مصرف داخل غذا به جهت از بین بردن بوی خامی رب و همچنین بهتر کردن رنگ رب است اگر هنگام سرخ کردن رب یک قاشق چایخوریزعفران دم کرده هم به آن بیفزایئد نتیجه بهتری میگیرید )
این غذا هر چه زمان پختش طولانی تر باشد جا افتاده تر و خوش مزه و خوش رنگ تر میشود .
معمولا این غذا را با آب زیاد درست میکنند . و بهتر است اول کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید که مزه غذا در اثر اضافه کردن چند مرحله آب در طول پخت، تحت تاثیر قرار نگیرد .
فراموش نکنید که آبلیمو را هنگام سرو غذا ، داخل ظرف بریزید ؛ در غیر اینطورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ میشود.

 

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=177455

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x