در اهمیت این مسئله همین بس که چندی پیش آیت الله حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز وجود چهار زندان در استان را یک معضل ویژه دانست و گفت: برخی از خانواده های زندانیانی که حبس های بلند مدت در استان دارند در کرج و اطراف ساکن شده اند و این معضل سبب ایجاد بزهکاری های اجتماعی می شود.
کرج شهریست در حصار زندان ها
و اما کرج شهریست در حصار زندان ها و در واقع ایران کوچک چهار زندان بزرگ کشور یعنی زندان کچویی، ندامتگاه زندان رجایی شهر و زندان ۱ و ۲ قزلحصار را در خود جای داده و استقرار خانواده زندانیان بواسطه دسترسی به آنها حاشیه نشینی، بیکاری، افزایش جرم و مشکلات متعدد دیگر را در شهر کرج به دنبال داشته است.
نام زندان های کرج در برخی گزارش های حقوق بشری و نهادهای بین المللی و در بسیاری از مقالات خارجی مغرضانه آورده شده است و اگر چه ممکن است در نگاه اول ربطی به دیدگاه مقامات خارجی و رسانه ها پیدا نکند، اما با نگاهی جامع تر، نمی توان آن را نادیده گرفت و وقتی عامه مردم در اروپا و غرب، اولین بار نام کرج را به خاطر زندان های آن بشنوند، فارغ از دلایل سیاسی، نگاه چندان مثبتی هم به آن پیدا نمی کنند.
با کمبود بیمارستان می توان کنار آمد اما با وجود زندان خیر
مریم قهرمانی عضو شورای شهر کرج معتقد است مردم کرج با کمبود بیمارستان و مراکز درمانی کنار می آیند اما وجود زندان با توجه به اینکه بر فرهنگ مردم تاثیر دارد نمی توان از آن گذشت و برای انها اسباب دردسر است.
۴ زندان کرج مولد توسعه سکونتگاه های غیر مجاز
افزایش مهاجرت های بی رویه، سر ریز مشکلات و آسیب های پایتخت به شهرهای همجوار به ویژه کرج و بالا رفتن ضریب آسیب های اجتماعی در البرز، از جمله مهمترین دغدغه های مدیران استان البرز است، مدیر کل پیشین امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با بیان این مهم می گوید: وجود ۴ زندان بزرگ کشور در استان البرز، به افزایش این آسیب ها دامن زده که یکی از مهمترین اثرات زندان های بزرگ البرز، توسعه سکونتگاه های غیر مجاز است.
شرایط بهداشتی زندان های البرز ایده آل نیست
و اما چندی رئیس دادگستری استان البرز شرایط بهداشتی و خدماتی زندان های البرز را ایده آل ندانست و گفت:پیگیری ها و مکاتبات زیادی برای جابجایی زندان ها از استان انجام شده و بخشی از زندانیان زندان قزلحصار به تهران منتقل شده و این روند ادامه دارد، در مورد زندان رجایی شهر نیز کاهش ۵۰ درصدی زندانیان را شاهد هستیم.
احمد فاضلیان با تاکید بر اینکه زمان دقیقی برای جابجایی کامل زندان ها اعلام نشده است، گفت: برخی زندان های استان دارای ویژگی های خاصی است که ایجاد زندانی مشابه آن هزینه و زمان زیادی را می طلبد و تعداد زندانیان با وجود روند کاهشی همچنان دو برابر ظرفیت اسمی زندان هاست و این موضوع بر وضعیت رفاهی، بهداشتی و خدماتی زندان ها تاثیر منفی می گذارد.
جلوه خاص استان البرز با وجود ۴ زندان در دنیا
و اما وجود چهار زندان در استان البرز و مهاجرت بی رویه و حاشیه نشینی استان البرز را در دنیا خاص جلوه داده و اعتبارات متناسب با نیاز آن نیست، مدیر کل بهزیستی استان البرز با اعلام این مهم می گوید: پیش از این آسیب های اجتماعی در جامعه اسلامی انکار شده و رویکردی امنیتی و قهری را درباره آن شاهد بودیم.
کرج نباید بار استان های دیگر کشور را به دوش بکشد
کرج به واسطه پذیرش اقوام مختلف در زمینه هویت فرهنگی دچار مشکل است و مهاجرت خانواده زندانیان این شکاف را دوچندان کرده است چرا که نیازمند خدمت رسانی مناسب در زمینه اشتغال، مسکن و .. هستندو این امر هزینه زیادی را به شهر تحمیل می کند که البته کرج نباید بار استان های دیگر کشور را در زمینه نگهداری زندانیان به دوش بکشد.
مسئولین ۶۵ درصد زندانیان را بومی کرج می دانند
بر اساس آمار منتشر شده و البته ضد و تقیض بخش قابل توجهی از محکومان به حبس که دوران مجازات را در زندان های کرج می گذرانند، کرجی نیستند و از شهرهای دیگر در بندهای این خطه دوران حبس را طی می کنند چرا که برخی از مسئولین ۶۵ درصد زندانیان را بومی کرج می دانند و ۲۶ هزار زندانی دیگر را اهل شهرهای دیگر اعلام می کنند.
به نظر می رسد انتقال این زندان ها به محدوده خارج از شهر و همچنین انتقال زندانیان بومی هر استان به زندان های استان خودشان می تواند بخشی از مشکلات کرج در این زمینه را حل کند.
و اما انتقال زندان ها از البرز با گذشت سال های متمادی همچنان در پیچ و خم رایزنی ها قرار دارد و معلوم نیست اهالی این استان چه زمانی از این معضل بس بزرگ رهایی خواهند یافت، حال باید منتظر ماند و دید که آیا کلید روحانی در سفر هیات دولت قفل مشکل زندان های استان را باز می کند؟
انتهای پیام/