گروه استانی«کمال مهر»؛»، محمد علی ورمیزیاری معاون سازندگی بسیج دانشجویی البرز در گفتگو با خبرنگار شبکه خبر دانشجویان البرز ( اسنا ) با اشاره به اینکه اقتصاد روستایی با اقتصاد کشاورزی وابستگی متقابل دارد و در کل خود جزئی از اقتصاد ملی است، اظهار داشت: هرگونه تغییر در اقتصاد ملی تغییر در اقتصاد روستایی را در بر دارد.
وی با بیان اینکه بدون تردید نقش روستاها و عشایر در توسعه ی اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و افزایش اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، نقشی محوری است، افزود: اگر فرآیند پیشرفت کشور با محوریت روستاها صورت گیرد اولا مهاجرت روستاییان به شهر دیگر اتفاق نمی افتد و در افق و چشم انداز بلند مدت شاهد مهاجرت معکوس (از شهر به روستا) خواهیم بود و ثانیا بسیاری از مشکلات جامعه با تلاش روستاییان و تامین نیاز شهرنشینان در حوزه کشاورزی، دامداری و…. برطرف خواهد شد.
ورمزیاری با بیان اینکه جامعه روستایی و عشایر در تولید محصولات کشاورزی و دامی و نیز امنیت غذایی نقش بی بدیل، برجسته و انکارناپذیری دارند، عنوان کرد: به همین دلیل می توان از روستاها به عنوان یکی از نقاط مبدا اجرای اقتصاد مقاومتی بهره برد.
معاون سازندگی بسیج دانشجویی البرز با اشاره به اینکه اقتصاد روستایی به عنوان اقتصاد ملی، بخش های مختلفی چون کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی ودستی را در برمی گیرد، تصریح کرد: سلامت جامعه، رونق اقتصاد جامعه و اجرای اصول و کاربرد اقتصاد مقاومتی نقش بسزایی دارند. و در برنامه توسعه اغلب کشورها، روستاها از ارکان مهم در توسعه پایدار به شمار می آیند.
وی ادامه داد: توجه به روستاها علاوه بر افزایش صادرات غیر نفتی و متکی نبودن به این نعمت تجدناپذیر الهی در زمینه مقابله با ناهنجارهای اجتماعی نیز موثر است.
ورمزیاری افزود: هرچه روستا های ما پویاتر و شکوفاتر باشد فرآیند پیشرفت وحرکت به سمت تمدن نوین اسلامی مناسب تر وسریع تر خواهد بود.
معاون سازندگی بسیج دانشجویی البرز با بیان اینکه حرکتهای جهادی که در کشور عمدتا در مناطق کم برخوردار و نیاز به خدمت صورت می گیرد، گفت: در استان البرز نیز جهادگران بسیج دانشجویی و ولایت مدار در ایام فراغت از تحصیل به صورت داوطلبانه بدون هیچ چشم داشتی در تخصص های مختلف با تشکیل کار گروه های تخصصی مطالبه گر در زمینه های مختلف خدمات رسانی داشتند.
وی به فعالیت دانشجویان استان البرز در در زمینه عمرانی در روستا ها اشاره کرد و گفت: تعمیر ومرمت مسجد ۴ مورد در روستاهای محروم، ساخت سرویس بهداشتی ۴ مورد در روستاهای محروم ساخت آشپزخانه مسجد وحسینیه ۲ مورد در روستاهای محروم، تعمیر و مرمت و ساخت خانه نیازمند تعداد ۴ باب در روستا های محروم، حفرچاه یک مورد در روستا های محروم، حوض آب شرب برای دام یک مورد، زیباسازی ورنگ آمیزی دیوار مدرسه وروستا ۲ مورد، تکمیل خانه عالم یک مورد می باشد.
ورمزیاری با بیان اینکه دانشجویان بسیجی در زمینه پزشکی و بهداشت و درمان نیز فعالیت های موثری داشته اند، خاطر نشان کرد: ویزیت، آموزش، درمان وجراحی دندانپزشکی و بعضا ارجاع به بیمارستان به تعداد مجموعا ۱۰۰۸ نفر از اهالی مردم روستا، خدمات مشاوره و روانشناسی، مشاوره بهداشتی۳۳۰ نفر، مشاوره شغلی ۵۶ نفر، مشاوره تحصیلی ۴۹۰ نفر، مشاوره ازدواج ۱۲۰ نفر، مشاوره افزایش موالید ۲۶۳ نفر و مشاوره تحکیم خانواده ۲۰۰ نفر، غربالگری وبیماری یابی ۱۳۰۰ نفر صورت گرفته است.
وی افزود: خدمات آموزشی علوم پزشکی (کلاس های پیشگیری از اعتیاد، تغذیه و بهداشت مواد غذایی، مهارت های زندگی، ورزش و تحرک رمز سلامتی، بهداشت فردی، بهداشت عمومی، بهداشت دهان و دندان، خودامدادی و دگر امدادی، پیشگیری از حوادث و سوانح، مدیریت پسماند و…) به مدت زمان ۴۷ ساعت وتعداد ۵۲۴ نفر بهره گیرنده از اهالی روستا از این برنامه ها نظارت برآب شرب وضعیت بهداشتی: تعداد کلر سنجی ۶ مورد، تعداد تست ph 6 مورد صورت گرفته است.
وی با اشاره به زمینه کشاورزی، دامپروری ودامپزشکی در اردو های جهادی، گفت: برگزاری کلاس ارتقا بهره وری کاشت، داشت و برداشت برای تعداد ۳۵ نفر و ۱۵ ساعت ترویج کشاورزی ۴۰ نفر بهره گیرنده ، دفع آفات مزارع ۴۰ نفر بهره گیرنده، ترویج باغداری ۳۰ نفر بهره گیرنده، تعداد تعاملات با جهاد کشاورزی ۵ مورد، بازدید از مزارع وارائه راهکار مجموعا ۵۰ مورد انجام شده است.
ورمزیاری به اهداف اردوهای جهادی، کمک به محرومیت زدایی در روستاها اشاره کرد و گفت: در مراتب بالاتر میتوان به مطالبه گری (برای مردمی که در روستاهای دور دست زندگی می کنند و دارای مشکلاتی هستند (فراتر از توان گروه جهادی) از مسئولین شهرستانی و استانی و کشوری که از چشم مسئولین دور مانده اند اشاره داشت.
وی در پایان اظهار کرد: امید است مسئولان دغدغه مند توجه ویژه به روستاییان و عشایر به عنوان پایه های پیشرفت و تعالی ملت و کشور، دیگر شاهد مهاجرت قشر عظیم و پر اهمیت و بسیار زحمتکش به شهر که ناشی از بیکاری، مشکلات اقتصادی ودور ماندن از چشم مسئولین است را نباشیم.
انتهای پیام/