گروه فرهنگی “تیتریک”؛علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران پیرامون کنسرتهای موسیقی و برخورد قوه قضاییه اظهار داشت: قوه قضاییه خودش قانون دارد و بر اساس قوانین موجود اختیاراتی دارد و اکنون از اختیاراتشان استفاده می کند که متفاوت با بحث نیروی انتظامی است.
وی افزود: مشکل خاصی نیست سعی ما این است با مقامات عالی قوه قضائیه در این زمینهها تفاهم کنیم تا این نوع تنشها کمتر شود.
جنتی در ادامه پیرامون سخنان حجتالاسلام اژهای پیرامون نشریه «یالثارات» و متقابل آن سخنان آقای نوش آبادی در جهت عقب نشینی ارشاد تلقی نمیشود بیان کرد: ارشاد از چه چیز عقب نشینی میکند؟
وی در پاسخ به همین خبرنگار که پرسید ظاهرا آقای نوش آبادی عنوان کرده که من موضوع را اشتباه متوجه شدم و قاعدتا این مسئله به معنی عقب نشینی است، ادامه داد: فقط در یک مورد بود که آقای نوش آبادی سخنگوی وزارت ارشاد عنوان کرده بود که ماقبلا به قوه قضائیه فرستادهایم، آنها گفتند به دست ما نرسیده بررسی کردم و متوجه شدم که این ابلاغیه به روزنامه ابلاغ شده است و باید به خود آنها ابلاغ میشده حق انتشار نداشت، اما آنها نسبت به آن شکایت کرده و موقتا اجازه انتشار گرفته اند.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه شما در طول تصدی مسئولیت در دولت، از معدود وزرایی هستید که کمترین نشست خبری را با رسانهها به شکل کنفرانس داشتهاید آیا در ۸ ماه باقی مانده به عمر دولت یازدهم این وعده را میدهید که در هفته دولت رودر روی خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ دهید، گفت: آیا باقی وزرا هم سخنگو دارند؟ سخنگوی ارشاد هر هفته با اصحاب رسانه نشست خبری برگزار میکند و به سوالات پاسخ میگوید و بنابراین سخنگو برای این موضوع نهاده شد تا مامستغنی شویم.
وی در پاسخ به سوال دیگر فارس که گاهی دیده شده سخنگوی ارشاد نظری را مطرح میکنند و به سوالات پاسخ میدهند که یا کامل نیست و یا نظر شخص شما و وزارتخانه را کامل منعکس نمیکند، بنابراین خبرنگاران و اهالی رسانه متوقع برای یک نشست هستند، ابراز داشت: علاقمندم که حتما نشست داشته باشم، حتما نشستی در هفته دولت خواهیم داشت و با مجموعه رسانههای خارجی که در تهران دفتر دارند با آنها هم نشست خواهم داشت و انشالله خبرنگاران و مطبوعات داخلی خودمان هم در نشستی شرکت خواهند کرد. اما با توجه به حضور سخنگو به نظرم آمد که نیازی نیست. ضمن اینکه ما کنفرانس خبری نداریم ولی معمولا در برنامهها به سوالات پاسخ میدهم.
بر اساس این گزارش، محسنی اژه ای در ادامه صدمین نشست خبری خود روز گذشته در خصوص نشریه یالثارات گفت: بارها گفتم اگر رعایت قانون را کنیم به نفع همه است و نباید با اظهارنظرهای شخصی فضا را آلوده کنیم.این نشریه در دی ماه سال گذشته در هیات نظارت بر مطبوعات به استناد قانون مطبوعات لغو پروانه شد و این موضوع به مسئول موسسه ابلاغ شد.
وی ادامه داد: مسئول موسسه گفت حق لغو پروانه وجود نداشته و تقاضا داریم تا رسیدگی به اعتراض ما، دستور لغو پروانه صادر شود. دادگاه تشخیص داد که می شود دستور موقت را صادر کند؛ اما باید وجه نقد مشخصی را به عنوان خسارت تامین می کردند که این اتفاق افتاد و کار نشریه شروع شد.
وی با اشاره به اهانت نشریه یالثارات به هنرمندان گفت: اگر اهانتی صورت گرفته باشد قابل تعقیب است. مطالبی از سوی سخنگوی وزارت ارشاد مطرح شد که گویا در مورد اخیر توهین به هنرمندان هم هیات نظارت تشکیل شد پیگیری کردم تکذیب شد. دادگستری از سخنگوی ارشاد دعوت کرد و گفت چنین جلسه ای تشکیل نشده و سخنگو هم گفته اشتباه شده و اصلا هیات نظارت جلسه ای در این مورد تشکیل نداده و تصمیمی گرفته نشده است. بر اساس قانون، هیات نظارت می تواند شخصا ورود کند، اما خود هیات نظارت نمی تواند پروانه ای را لغو کند و دادگاه باید این کار را انجام دهد.
اما دولت آبادی دادستان تهران گفته است: نکته دیگر که اخیراً در فضای کشور رخ داد و مورد توجه دادستان تهران قرار گرفت، ادعای برخی رسانهها مبنی بر این که دادستانی تهران مجوز انتشار مجدد به نشریه یالثارات داده است، بود.
دادستان تهران با رد این ادعا گفت اولاً هفته نامه یالثارات در چهاردهم دی ماه سال گذشته و به موجب تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات لغو امتیاز شده است، اما پرونده موضوع تخلف در دوازدهم مرداد سال جاری به دادسرای فرهنگ و رسانه ارسال شده است؛ یعنی دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات شش یا هفت ماه پس از لغو امتیاز، پرونده را با تاخیر چند ماهه دادسرا ارسال کرده است؛ ثانیاًً اعلام کردند که نشریه یالثارات مجدداً توقیف شده است.
جعفری دولت آبادی مصاحبه هفته گذشته برخی مسوولان وزارت ارشاد در این خصوص را عذر بدتر از گناه دانست و گفت: فرض کنیم که لغو امتیاز یا توقیف مجدد نشریه امکانپذیر باشد، حال باید پرسید این روزنامه چگونه منتشر شده است و چرا علیه دادستانی تهران جنجال به پا کردند در حالی که مشخص شده است که هیات نظارت جلسهی دومی در خصوص یالثارات تشکیل نداده بود و ناچاراً روز شنبه (۱۶/۵/۱۳۹۵) در اظهاراتی توجیه کردند که اشتباه شده است. (اظهارات سنخگوی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی در تاریخ ۱۶/۵/۱۳۹۵)
وی در بیمبنا بودن ادعای مسوولان مربوطه پیرامون نقش دادستانی تهران در انتشار مجدد نشریه یالثارات و جوسازی برخی رسانه ها علیه دادستانی، افزود: دادسرا مجوز انتشار به کسی نمیدهد، بلکه صرفاً میتواند نشریهای را توقیف کند. نشریه یالثارات توقیف نشده بود، بلکه لغو امتیاز شده است و چون تصمیم کمیسیون هیات نظارت قابل اعتراض است، با اعتراض مدیر مسوول نشریه، مراتب در یکی از شعب محاکم حقوقی – تهران طرح شده و دادگاه مذکور با صدور دستور موقت مجوز انتشار نشریه را داده است.
دادستان تهران با ابراز تاسف از فضاسازی رسانهای اخیر، از مسوولان وزارت ارشاد خواست در این زمینه پاسخگو بوده و طبق قانون عمل نمایند.
وی با تاکید بر این که دادستانی تهران اجرا کنندهی قانون، در مورد رسانه ها و از جمله هفتهنامه یالثارات است، به حاشیه های ایجاد شده توسط این نشریه که درج تصاویر مربوط به جشن حافظ و مطلبی پیرامون آن بود اظهار داشت: ما بارها گفته ایم و باز هم میگوییم اگر اهانتی به مقامات و مسوولین نظام و نهادهای جمهوری اسلامی شود، جرم عمومی است که دادستان باید با رعایت مقررات و صلاحیتها ورود نماید، اما توهین به اشخاص عادی که واجد وصف مجرمانه است از جنبهی خصوصی برخوردار بوده و تعقیب مرتکب منوط به اعلام شکایت از سوی شاکی خصوصی است و اگر کسانی مدعی اهانت یا نشر اکاذیب هستند میتوانند به دادستانی شکایت کنند تا رسیدگی شود.
فارس
انتهای پیام/